Aktuálně: 2 610 inzerátů244 215 diskuzních příspěvků18 786 uživatelů

Vodítko a kočka

Kačka kočka (neregistrovaný) 14.06.2025, 07:52:47 xxx.xxx.213.11

Krásný víkend přeji 🙂 otázka, je plemeno kočky, které zvládá lépe chůzi na vodítku či se dá naučit každá kočička této aktivitě, když to bude od koťátka?

Bodlinka
Bodlinka 14.06.2025, 12:29:45 xxx.xxx.23.228

nezáleží na plemeni, spíš na individuální povaze kočky. budou občas kočky tolerantnější k těmhle blbinám než jiné. 

každá kočka určitě ne. každý příslušník nějakého plemene taky ne.

Fikovnice
Fikovnice 15.06.2025, 15:46:52 xxx.xxx.38.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 14.06.2025, 12:29:45

Vypíchla bych, že je to blbina. Z mého úhlu pohledu…

Sardullah
Sardullah 15.06.2025, 16:31:36 xxx.xxx.221.216

No já myslím obecně, že záleží na tom, jak si člověk představuje chození na vodítku. Spousta koček je schopná následovat člověka na procházce tak říkajíc na volno…vždyť i tady holky dávají fotky, jak vyrazí na prochajdu se psem a provází je dobrovolně i kočka.

Takže pokud chci třeba bytové městské micině dopřát nějaký ten pohyb na čerstvím vzduchu, tak je to z mého pohledu spíš o tom, že vyrazím třeba večer, kdy už je klid…jo a dám jí kšíry a jo mám jí jištěnou nějakou couračkou…ale jde spíš o to, aby si kočena prozkoumávala a měla třeba i možnost mě následovat v nějaké přiměřené vzdálenosti….myslím, že koček, které jsou ochotny chodit na vodítku podobně jako pes bude menšina…

Takže z mého pohledu je určitě důležité kočku zvyknout na kšíry, ale hlavní je, zvykat kočku i na ten pohyb venku….třeba můj peršan, než se ke mně dostal, neznal nic jiného než “svůj byt” a byl ve stresu, když jsme vyšli ven…

Xerxova
Xerxova 15.06.2025, 16:34:14 xxx:xxx.f18:7b13

znám sídlištního bengáláka, který si pobyt venku na dlouhém vodítku vysloveně užívá. A na kšíry se vysloveně těší… Takže je to blbina - ale jsou jedinci, kterým to radost udělá. A překvapivě na obou koncích vodítka

Fikovnice
Fikovnice 15.06.2025, 16:35:31 xxx.xxx.38.169

Fido chodí za mnou/vedle mě/přede mnou…ale na vodítku by nešel. Ale je fakt, že by to bylo jiné, kdybych jej na to zvykala od mala, teda možná.

Mně se ta myšlenka prostě nelíbí, ale to je můj názor…😉

Fikovnice
Fikovnice 15.06.2025, 16:37:34 xxx.xxx.38.169

Jo a někdejší chalupový kocour s námi a se psem chodil až celkem daleko na pole. Tam jsme makali, on si tam lehl, a když se šlo zpět, tak se zas vydal s námi na cestu zpět.

Sardullah
Sardullah 15.06.2025, 16:41:28 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 15.06.2025, 16:35:31

No holka třeba s maiňákem chodila….ten si to vysloveně užíval, hlavně když mohl lézt na stromy.

Taky měl kšíry a couračku, protože často chodili do parku a i když v klidných hodinách, tak člověk nikdy neví, co se může stát, čeho se kocour lekne a nechceš, aby ti někam odskotačil kocour uprostřed města.

Já osobně, pokud bych se nakonec rozhodla a na starý kolena si mainku pořídila, tak teda taky mám představu, že bychom ven chodili na nějaký večerní pocouráníčko…a upřímně taky počítám s tím, že v tomhle případě bych měla kocoura jištěnýho. Ono je dobře možný, že to třeba později nebude potřeba, že se od kotěte naučí se mě venku držet…přijít na zavolání a že třeba nějaká ta couračka nakonec nebude potřeba, jako u mýho kocoura, když sem byla holka, ale co když nee…

Sarah01
Sarah01 15.06.2025, 17:08:58 xxx.xxx.162.253

U nás v obci je volný pohyb domácích zvířat zakázaný. Má to tak i spousta dalších obcí. A jsou tím myšleni nejen psi, kozy, drůbež, ale i kočky. Ať si to každej přebere, jak chce, ale pak se nemůže divit, že kočka nebo kocour se z volné prochajdy nevrátí, většinou přejetej autem.

acher (neregistrovaný) 15.06.2025, 17:14:49 xxx.xxx.222.196

Tak s námi často také kocour chodí.Pokud  s námi dojde až k silnici,tak se musí vzít do náruče a domů donést.Aut se bojí.

Obrázek
Tenurri
Tenurri 03.07.2025, 10:02:42 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kačka kočka z 14.06.2025, 07:52:47

Jako asi se to naučí každá kočka, když budete na kšírky zvykat od mala. Záleží kolik času a úsilí tomu budete věnovat. Záleží kde bydlíte, jestli třeba budete jezdit autem někam do klidných oblastí. 

No a pak záleží i na tom, jestli o to kočka stojí. Naučit na kšíry a vodítko je jedna věc, ale zvyknout na pobyt venku, obzvlášť někde ve městě je už jiná. Našeho kocoura to třeba absolutně nezajímá. Jezdili jsme do lesa, prošel se pár metrů kolem auta, lehnul si do mechu a čekal až pojedeme zase domů 😀…

On je dost plachý, takže zase někam do městského parku bych ho vzít nemohla. V lese se nebál, ale ani o to nijak nestál.

Kočka by to asi i ocenila, byla s tím docela v pohodě, ale pak se dva roky v kuse řešila její rýma a  už jsme to venčení nakonec neobnovili. Doma mám ještě postroje a vodítka ve skříni. Jí stačí se vyvalovat na balkoně…ale já mám celkově spíš brambory, než kdovíjak aktivní kočky…Ragdoll a MCO.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.