Muj názor je že je pozdě , ptáci si na sebe nestačí zvyknout, před měsícem bych tomu dával naději. Nepisete jestli dvouletí a starší ptáci vloni hnízdily a jestli byli ve stejném složení. Pokud ano nic bych neměnil, já i mnoho mých známých to má letos podobné.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.06.2025, 16:07:06
Před měsícem mi to pro změnu přišlo ještě brzy. Budky jsem jim dal kolem 12 dubna. Postupně mi ponasedalo 12 párů. Poslední začal snášet až 7.5. Je pravdou, že většina zasedla do 14 dnů.
U těch co nesedí je to různé.
V jednom případě je to mladá pára, kterou jsem dal dohromady až v únoru. Krmí se, samice leze do budky, ale nic. Každopádně zde letos žádná očekávání nemám.
Pak mám páru, kde mi samec vloni dal, ale letos je s koupenou samicí, která prý vyvedla.
Další pára je, kde je můj samec, který vloni nic a koupená samice, která prý ano.
Odpověď na příspěvek uživatele Poldaj z 16.06.2025, 16:52:10
Zkusil bych prehodit samce z vlastního chovu který Vám vloni dal , za samce kr. 23 , tím nic nezkazite už k příštímu roku. Nemusí se krmit ale sledujte jestli ptáci slétají spolu ke krmítku je to první náznak úspěchu.
Zdravím, jestli je už pozdě nebo ne, tak to Vám nikdo nemůže říct nebo jak se říká, “když Bůh dá, tak i palice vystřelí”.
Nepíšete o jaké druhy rozel se jedná, ale když by šlo o jeden druh, tak nejlepší by bylo je dát všechny do jedné voliéry a výběr nechat na nich. No a měl by jste je připravené na další sezónu.
V opačném případě by výběr zůstal na Vás, ale nemíchal bych mladší se staršími, ale držel bych mutace spolu.
A nebo ty páry proházejte, změňte jim voliéru. Někdy změna prostředí udělá divy.
No a poslední co můžu napsat, že jsem byl v zahraničí u chovatele, který měl i u Austrálie mezistěny plně vyplněné rákosovými rohožami. Celkem mě to překvapilo, ale jeho vysvětlení mělo hlavu i patu (rušení se). Též i Loro park Tenerife používá mezistěny, ale z rostlin a palem - nejsou omezeni prostorem. S pozdravem Zappe