Aktuálně: 2 768 inzerátů261 511 diskuzních příspěvků19 168 uživatelů

Rotvajler

Sarah01
Sarah01 10.08.2025, 12:27:18 xxx.xxx.162.253
BaLu:

Na mě ten člověk nepůsobí dobře. 

Obecně - dnes se každý cítí být odborníkem a musí sdělovat své myšlenky pomocí videa. 

V něčem má ale podle mě pravdu. Že každýho psa magora nepřevychováte. 

Anonymní (neregistrovaný) 10.08.2025, 12:33:28 xxx.xxx.215.30
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 10.08.2025, 12:17:05

Děkuji Vám! Jde mi přesně právě o to chování, kdy je pes na zabití. 😄 A opět, přesně jak říkáte, každý pes je jiný, s každým je to jinak náročné, a proto sbírám informace, zkušenosti od lidí, abych věděla o co nejvíce situacích, chování, které BY MOHLO NASTAT, a abych okamžitě uměla reagovat správně, protože jak už tu bylo řečeno, Rotvajler patří mezi plemena, která chyby ve výchově neodpouští. Psalo mi třeba hodně lidí své zkušenosti, ale jen pozitivní a já vždy vyzvídala, a chtěla vědět o těch těžkých chvílích. Upřímně vůbec nechápu jak může někdo, kdo si pořizuje takového psa, myslet jen na to hezké, idealizovat si to, myslet si, že bez výchovy to bude ten úžasný pes..

Sardullah
Sardullah 10.08.2025, 13:41:30 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 10.08.2025, 12:33:28

Psy mám už 35 let, poslední štěndo, co jsem si pořídila je před třemi lety berňák….je to v pořadí sedmé štěně, co jsem vychovala…teda vlastně berňáka do toho počítat nebudu, ten už se vychovanej a vycvičenej narodil, s tím žádná práce nebyla.

Nic z toho, co jsem si myslela, že umím, vím, znám ať už z teorie nebo praxe mě nemohlo připravit na pubertu mojí pyrenejky.

abych věděla o co nejvíce situacích, chování, které BY MOHLO NASTAT, a abych okamžitě uměla reagovat správně

No a k tomuto bych jen napsala…byly situace a bylo jich hodně, kdy se mi chtělo zoufalstvím brečet….a reagovat správně? no bohužel ne vždycky má člověk prostor pro to, aby se mohl alespoň zasnažit chovat se v určité situaci tak, jak by si to teoreticky správně představoval….takže pokud jsem viděla, že to v žádném případě nezvládnem bez ztráty kytičky, tak jsem prostě udělala v čelem vzad a fenu ze situace bez řečí prostě odtáhla. Musela jsem notně působit jako někdo, kdo nedokáže vychovat psa a má na vodítku pěknýho spratka a poděsa. Protože čím víc obecenstva, tím větší divadlo dokázala fena udělat.

Nejsem nějakej typickej kynológ…výcvik mě nebere…za mlada jsem si vycvičila fenu NO a byla úžasná a byla ovladatelná v jakékoliv situaci a v jakémkoliv prostředí na volno…ale to cvičení mě nebavilo a zjistila jsem, že tohle není cesta…takže moje příspěvky berte z rezervou od člověka, který po svých psech chce pouze aby ho nevláčeli na vodítku, chovali se slušně a aby s nimi byla nějaká rozumná domluva…

impact
impact 10.08.2025, 14:04:50 xxx:xxx.a245:a16c
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 10.08.2025, 12:06:28

To máte jen nedostatek informací a netušíte, kolik informací “zmizelo” při přesunu na nový web. 

Kilian
Kilian 10.08.2025, 15:05:44 xxx:xxx.129:9bdc

..ještě zmíním jednu věc na kterou krom povahy je možná dobré se zaměřit a řešili jsme to i na cvičáku…a tím je to, že se dnes RTW chovají se stále zkrášlující se partií čumák… krom toho, že je to neesteticke a přestává to odpovídat typickému vzhledu tohoto plemene, tak je to důležité i z hlediska pohybového a sportovního upotřebitelnosti psa… se zkracenym nosem ten pes mnoho sportovních aktivit a třeba i pohybu během horkých jaro/letních dní neustojí….

BaLu
BaLu 10.08.2025, 15:09:03 xxx.xxx.230.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 10.08.2025, 14:04:50

Znáte paní Ludvíkovou? 

janaa
janaa 10.08.2025, 15:46:52 xxx.xxx.174.209

Ad CHS Od Kačky,nemůžu hodnotit její chov jako takový, nevím,jak často chová, s ohledem na co atd. Nicméně chodí na stejnou veterinu,párkrát jsme se tam potkaly, a psi krásní, socializovaní, pohodoví,přátelští k lidem i k ostatním zvířatům v čekárně a ordinaci.

Ad puberta, stejně jako u ostatních plemen platí,že může nastat,nemusí, jeden pes zapomene vše,co se do té doby naučil, u jiného si ničeho nevšimnete, nicméně vždycky platí,co do té doby do psa vložíte,na tom můžete v pubertě stavět a po pubertě se vám to vrátí. Jinak zvlášť u psa rtw (ale i u feny) bych v pubertě očekávala,že začne dělat ramena na ostatní psy,na to musíte být připravena a vědět,co s tím, a okamžitě takové chování kočírovat. Kvalitní cvičák,kde mají s rtw zkušenosti, bych odmala určitě doporučovala

impact
impact 10.08.2025, 15:54:23 xxx:xxx.8036:6501
BaLu:

Znáte paní Ludvíkovou? 

Kdepak. Všechno jsem si to tady z fleku vymyslela, abych si ukrátila nedělní odpoledne. Tvl. 🤦‍♀️ 😂

Obrázek
hmn
hmn 10.08.2025, 16:08:13 xxx.xxx.248.108

“abych věděla o co nejvíce situacích, chování, které BY MOHLO NASTAT, a abych okamžitě uměla reagovat správně”

a to SPRÁVNĚ (to je to klíčové slovo), to znáš?

Anonymní (neregistrovaný) 10.08.2025, 18:00:07 xxx.xxx.215.30
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 10.08.2025, 16:08:13

Ano, vím, jak se správně zachovat v situacích, o kterých už vím, že k nim může dojít, od lidí, kteří si tím prošli a následně po konzultaci s chovatelkou. 🙂 Kdybych se nikdy nezeptala, nevěděla bych nic. ;) 

Každopádně, já jsem si sem nepřišla pro svolení, děvčata a dámy. 😀  Přišla jsem sem s jasnou otázkou na lidi, kteří měli/mají Rotvjlera, tak jak vypadá/vypadala puberta, co pes na ně třeba zkoušel, jde mi o ty situace, kdy to opravdu nebylo růžový, abych věděla, abych byla připravená, což rozhodně není na škodu, naopak. 

Nechápu ty narážky na mojí finanční situaci, a jak tenhle pes toho hodně sežere, veterina a tak dále. Je to úplně mimo, neptala jsem se na to. Abyste měly klidné spaní, moc dobře to vím, mám peníze, mám i čas a trpělivost, sílu a povahu, jakou to chce. ;) Mám i sebereflexi. 

Nic se tady ale koukám nezměnilo, chodila jsem už před lety na iFaunu, objevovalo se tam stejně toxické chování. Bylo by super si uvědomit, že když sem člověk přijde s otázkou na nějaké psí plemeno, byť jen jednou, na níž odpověď logicky nebude obsahovat popsání celého plemene a jeho potřeb a finančních nákladů, hned to neznamená, že je to dítě nebo puberťák, ale může to být člověk, který má zdroje informací jinde. 

Zároveň děkuji za normální, klidné odpovědi od Vás ostatních! 

A budu ráda za další NORMÁLNÍ odpovědi NA OTÁZKU, KTEROU JSEM POLOŽILA. Děkuji ☺️🐾

Sarah01
Sarah01 10.08.2025, 18:13:04 xxx.xxx.162.253
impact:

Kdepak. Všechno jsem si to tady z fleku vymyslela, abych si ukrátila nedělní odpoledne. Tvl. 🤦‍♀️ 😂

Obrázek

😲

Sarah01
Sarah01 10.08.2025, 18:42:25 xxx.xxx.162.253
Anonymní:

Ano, vím, jak se správně zachovat v situacích, o kterých už vím, že k nim může dojít, od lidí, kteří si tím prošli a následně po konzultaci s chovatelkou. 🙂 Kdybych se nikdy nezeptala, nevěděla bych nic. ;) 

Každopádně, já jsem si sem nepřišla pro svolení, děvčata a dámy. 😀  Přišla jsem sem s jasnou otázkou na lidi, kteří měli/mají Rotvjlera, tak jak vypadá/vypadala puberta, co pes na ně třeba zkoušel, jde mi o ty situace, kdy to opravdu nebylo růžový, abych věděla, abych byla připravená, což rozhodně není na škodu, naopak. 

Nechápu ty narážky na mojí finanční situaci, a jak tenhle pes toho hodně sežere, veterina a tak dále. Je to úplně mimo, neptala jsem se na to. Abyste měly klidné spaní, moc dobře to vím, mám peníze, mám i čas a trpělivost, sílu a povahu, jakou to chce. ;) Mám i sebereflexi. 

Nic se tady ale koukám nezměnilo, chodila jsem už před lety na iFaunu, objevovalo se tam stejně toxické chování. Bylo by super si uvědomit, že když sem člověk přijde s otázkou na nějaké psí plemeno, byť jen jednou, na níž odpověď logicky nebude obsahovat popsání celého plemene a jeho potřeb a finančních nákladů, hned to neznamená, že je to dítě nebo puberťák, ale může to být člověk, který má zdroje informací jinde. 

Zároveň děkuji za normální, klidné odpovědi od Vás ostatních! 

A budu ráda za další NORMÁLNÍ odpovědi NA OTÁZKU, KTEROU JSEM POLOŽILA. Děkuji ☺️🐾

Ta já jsem si bohužel opravdu myslela, že jde o dítě, protože název plemena psa se nepíše na začátku s velkým písmenem. Pokud přijde Plaka, tak ta vám určitě relevantně poradí. Ale pokud už jste v kontaktu s chovatelkou, tak už to asi nepotřebujete. Přeju hodně štěstí a úspěchů s pejskem.

Sardullah
Sardullah 10.08.2025, 18:51:57 xxx.xxx.221.216

No pokud má tedy odpovídat jen člověk, který má nebo měl rotvíka, tak to těch odpovědí moc nebude. 

No tak já už radši mlčím, neb jsem rotvíka nikdy nevlastnila.

keriton
keriton 10.08.2025, 19:40:16 xxx.xxx.66.23

Já myslím, že nejvíc vám řekne potkat pár reálných lidí s reálnými rotvíky ve věku 1-2 roky 🙂 

Vídám moc pěkně vychovaného rotvíka, ale taky si dovedu představit, že než tu “obludu” člověk (a speciálně začátečník) naučí netahat na vodítku, může to být s tou váhou a energií poněkud záludné. 
Natož pokud se ještě přidá nějaké to nevhodné chování ke psům, na to mi k vráskám bohatě stačil rotvíkoid kříženec o váze 30 kg.

Prostě - pokud člověk ví, o co mu jde a co kde podchytit, je to úplně jiná písnička než začátečník, který netuší. Ale klidně můžete být začátečník informovaný, šikovný, a s výpomocí dobrého trenéra, a bude to pohoda. 

Plaka
Plaka 10.08.2025, 20:01:41 xxx:xxx.a723:78c1

Zadavatelko, odkud jste? Klidně vezmu svou současnou rotvici, půjdeme se projít a dám vám odpovědi na všechny možné otázky. Když se zde zaregistrujete, můžeme si vyměnit SZ a domluvit se. I když, pokud vám to tu přijde “toxické”, abych vás nějak nepřiotrávila. 😉
Když se tu už zmínila CHS Od Kačky, majitelku znám několik desetiletí. Beru ji jako kamarádku, bezva člověka, ale štěně bych si od ní nepořídila, neb eticky mi (viz příspěvek od impact) to nesedí. Nic proti povahám či vzhledu jejích odchovů, je to můj vnitřní problém. Nebudu tu vypisovat různé chovky, nemám to ráda. Zadavatelka sonduje, tak asi nějaký přehled už má.

kometa
kometa správce
10.08.2025, 20:01:44 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.08.2025, 18:42:25

protože název plemena psa se nepíše na začátku s velkým

Může se tak psát. Je to podle pravidel českého jazyka. Mému oku to taky nelahodí, ale není to špatně.

Janae (neregistrovaný) 10.08.2025, 20:24:51 xxx.xxx.163.69

Tak pokud jste chodila na Faunu, tak asi víte, od koho očekávat jen trapné rejpnutí, neb jinak komunikovat neumí a kdo poradí. Však ta parta lidí je pořád stejná.

Je fakt, že jsem nečekala rejpnutí do gramatiky nebo čekala, ale od nekoho jiného. A ještě špatné rejpnutí do gramatiky.

Máme jednoho psa v rodině, zatím se jeví jako zlatíčko, ale je to bytový pes z většího města a mládí strávil na cvičákách, vyrůstá mezi dětmi.  Jde z něj respekt, ale je to moula a vítací pes. Chovku netuším. 

A pak z okolí znám pouze špatné příklady, kdy se nakonec pes utratil, protože to byla kousavá bestie. Pár let milý pes a pak mu dle majitelů přeskočilo. Ale to nebyli psi s PP, nejspíš něco přikříženého.

Plaka
Plaka 10.08.2025, 20:25:20 xxx:xxx.a723:78c1
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 10.08.2025, 20:01:44

Mýlíte se. Plemena psů se píšou ( na rozdíl od English) hezky česky s malým písmenem.
Jména plemen ochrannými známkami však nejsou, a proto se píšou s malým písmenem: rotvajler, husky, německý ovčák, bílá koza sánská, hucul, lipicán, (ovce) merino, valaška.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 10.08.2025, 21:06:34 xxx.xxx.153.233

My měli, jak už jsem psala, rotvajlery dva, v okolí ještě  tak deset dalších a překvapilo mě, jak velké jsou mezi nimi rozdíly, co se povah týká. My měli  psy z Německa,pracovní linie, byli přirozeně ostří,  tvrdí a sebevědomí.  S důslednou výchovou, ale v pohodě, jen si člověk musel dát pozor na jejich ochranitelské tendence. Naproti tomu, kamarádi výstaváky a to byli ňoumové a dobráci.  Obojí s PP, prostě nejde jen o to, že   je to rotvajler,  ale taky jaký původ zvolíte. Je to jak s barzoji co mám teď.  Strašně záleží na genech, kam se vrtnou.  Vidím  to doma. Máme tři,  každý úplně jiný, přitom stejné podmínky, dva jsou dokonce bráchové. Kdybychom k nim přistupovali ke všem stejně, tak z jednoho byl kousavý  psycho.  Jsou to živí tvorové,  umí překvapit.

Sarah01
Sarah01 10.08.2025, 21:07:20 xxx.xxx.162.253
Janae:

Tak pokud jste chodila na Faunu, tak asi víte, od koho očekávat jen trapné rejpnutí, neb jinak komunikovat neumí a kdo poradí. Však ta parta lidí je pořád stejná.

Je fakt, že jsem nečekala rejpnutí do gramatiky nebo čekala, ale od nekoho jiného. A ještě špatné rejpnutí do gramatiky.

Máme jednoho psa v rodině, zatím se jeví jako zlatíčko, ale je to bytový pes z většího města a mládí strávil na cvičákách, vyrůstá mezi dětmi.  Jde z něj respekt, ale je to moula a vítací pes. Chovku netuším. 

A pak z okolí znám pouze špatné příklady, kdy se nakonec pes utratil, protože to byla kousavá bestie. Pár let milý pes a pak mu dle majitelů přeskočilo. Ale to nebyli psi s PP, nejspíš něco přikříženého.

Nebylo to rýpnutí do gramatiky, bylo to vysvětlení, proč jsem si myslela, že je zadavatelka dítě. A od vás jako typické rýpalky to opravdu sedí. 😏

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.