moč u psa jsem chytala do ustřižené vymyté plastové lahve. Hned ráno (kdy napoprvé čůrá déle) jsem ho nechala na vodítku v klidu začít čůrat a pak rychle vsunula lahev do proudu moči. Přelila a hotovo… šlo to dobře. U jezevčíka by to asi nešlo, ale zlaťák je poměrně vysoký pes…
Ali,já jsem používala velkou zavařovačku. Na vodítko,a jak zvedl nohu,tak podstrčit. U psa je výhoda,že značkuje,takže i když se nezadaří,nebo jen trochu,na dalším stromě máš další šance. A moči stačí relativně trošku
Tak v moči má jen mírně zvýšenou bílkovinu, jinak vše v normálu. Moč je hustá a tmavá, včera ale moc nepil, miska je denně skoro plná. Urinal budu nadále dávat, to mu neuškodí. Kdyby se to zhoršilo, nasadíme atb.
no jak? pocurava se dal nebo uz vydrzi? protoze to je to, co se resi 🙂
Počůrá se, když se nachlemta a já přijedu z práce po 8 hodinách, jinak ne. Teď ve čtvrtek to bylo v pořádku, asi protože mrzlo a neměl moc žízeň. Od pátku jsem doma a taky v pořádku. Vyšetření se udělalo vše, co se dalo, takže prostě je to tak, že jak vypije občas moc vody, tak to tolik hodin neudrží. Asi to budu řešit tak, že v poledne o přestávce budu jezdit domů.
Počůrá se, když se nachlemta a já přijedu z práce po 8 hodinách, jinak ne. Teď ve čtvrtek to bylo v pořádku, asi protože mrzlo a neměl moc žízeň. Od pátku jsem doma a taky v pořádku. Vyšetření se udělalo vše, co se dalo, takže prostě je to tak, že jak vypije občas moc vody, tak to tolik hodin neudrží. Asi to budu řešit tak, že v poledne o přestávce budu jezdit domů.
Jak se má prosím Dráček Sarah? Ještě mě napadlo, jestli nemá z něčeho stres a proto víc pije a pak to neudrží, když je té moči moc…co by se mohlo změnit? Třeba hůře vidí nebo špatně slyší a stresuje ho to? Někde hárají feny v okolí, třeba? Vaše holky nemají před háráním? 🤷♀️
Můj bělouš už hůře vidí, jako stresař už k nám přišel. Ráno mu vždy svítíme lampičkou na časovač, ale možná, kdyby byl brzy ráno potmě, víc by spal? Nevím. Když ho koncem týdne to čekaní o samotě už stresuje, slintá a občas rychleji dýchá, no a pak má žízeň, vytáhne to, co má v misce a pak je občas i u nás louže. 🤦♀️
Jak se má prosím Dráček Sarah? Ještě mě napadlo, jestli nemá z něčeho stres a proto víc pije a pak to neudrží, když je té moči moc…co by se mohlo změnit? Třeba hůře vidí nebo špatně slyší a stresuje ho to? Někde hárají feny v okolí, třeba? Vaše holky nemají před háráním? 🤷♀️
Můj bělouš už hůře vidí, jako stresař už k nám přišel. Ráno mu vždy svítíme lampičkou na časovač, ale možná, kdyby byl brzy ráno potmě, víc by spal? Nevím. Když ho koncem týdne to čekaní o samotě už stresuje, slintá a občas rychleji dýchá, no a pak má žízeň, vytáhne to, co má v misce a pak je občas i u nás louže. 🤦♀️
Včera jsem s ním ještě byla na veterině, protože jsem v 11 přijela domů a nebyla sice louže, ale maličká loužička pod stolem. Udělalo se všechno možný vyšetření, takže já fakt nevím. Vet taky zmínil možný stres nebo ochabnutí svalstva. ATB mám doma, ale ještě jsem je nedala, mám prý počkat do konce týdne, jak to bude pokračovat. Tak uvidíme. Mě to utírání louží neobtěžuje, jen jsem prostě měla strach, aby nebyl nějak nemocný. Možná už je to stářím a je to příprava na to, co nás ještě čeká. Dnes jsme ale byli cvičit s psím kamarádem a Dráčkovi to šlo naprosto skvěle.
u Yody to není inkontinence, ale s pitím to souvisí… Opět nás trochu vyděsil. On má ty svoje podivné diagnózy - každý rok si vymyslí něco nového…
Před měsícem měl virózu (kašlal a měl rýmu). A začal hodně pít a čůrat. Přičítala jsem to rýmě, že se ji snaží “zapít”. Ale v noci spal, vydržel až do rána. Jen ráno to byl tedy na procházce rybník moči…Nakonec skončil na antibiotikách - a zmizela rýma i velké pití.
Na Čarodějnice večer (týden po dobrání antibiotik) začal opět děsně pít (a následně čůrat). Pochopitelně se mi hlavou začaly míhat ty nejlepší myšlenky - cukrovka, selhávání ledvin, nádor na mozku… A byly tři dny volna. Pes se tvářil zcela zdráv a vesel - řádil, lítal, přes klády skákal… a tak jsem místo cizí pohotovosti (naše paní doktorka byla mimo Liberec) koupila v lékárně testovací papírky na rychlý rozbor moče (na to mě vlastně navedlo toto téma). A trošku se uklidnila, neb nevyšlo nic špatně. A v neděli večer napsala slohové cvičení do emailu paní veterinářce.
Ta odpověděla obratem - ráno dovezte čerstvou moč. A rozbor neukázal vůbec nic špatného. I hustota, ph, sediment… prostě bez nálezu. A tak prý pro jistotu krev.
Včera jsme zvládli odběr krve (Yoda byl vzorný - ono taky z hladkosrstého obra se to odebírá dobře). A krve se odebralo dost na všechny možné testy. Dohodli jsme se, že necháme vyšetřit i hormony štítné žlázy, klíštěcí nemoci… prostě s výjimkou alergií všechno co jde.
No a výsledek je zajímavý. Vše (s jedinou výjimkou) dokonale v normě - játra, ledviny, cukr, cholesterol, vápník, štítná žláza, krevní obraz… ukázkové. Všechny klíštěcí nemoci negativní. Ale má vysoké crp…
Takže doufáme, že je to ještě k té viroze… a že ještě tělo bojuje. Mimochodem ta děsná žíznivost trvala od čtvrtka do úterka - když včera “dával” krev, už zase pil a čůral normálně. Přesto pro jistotu “nafasoval” další antibiotika, a za 14 dní kontrolní crp.
Řádí, blbne, žere jak kyselina - a to se budeme muset snažit dodržovat alespoň trochu rozumný klidovější režim. Tak snad to není žádná onkologická či autoimunitní ošklivost…