Tak to je mně líto💐 A jak býček,když zůstal sám.
04.09.2025, 07:18:02 xxx.xxx.224.101
tak prý ještě zkusí kortikoidy
Kortikoidy na zánět vemene? Který tam možná ani není?
tak prý ještě zkusí kortikoidy
Kortikoidy na zánět vemene? Který tam možná ani není?
Jak se daří Vaší kravičce?
Pořád stejně 🙄
Vet říkal, že poslední možnost jsou nějaké kortikoidy, ale po těch je prý ochrana lhůta na mléko něco jako do konce laktace, a navíc si není jist, zda zaberou.
Kráva žere, Cyrilovi už mléko nějak pustí, ale vemeno má tak natekle, že se jí blbě chodí. Masirujeme ji ho několikrát denně, vidíme, že Cyril pije, ale my nedojime. Jinak čekáme co to udělá. Včera vet slíbil, že to ještě probere s nějakými dalšími veterináři. Posílal jim fotky, tak uvidíme.
A co ten NK test?
To je dobře, že se hodlá vet poradit i s jinými. On ne každý hospodářská zvířata umí.
Objevila jsem náhodou tohle vlákno… Chudák kravka 🐄.. Co tak hodně tepla voda? To jsem tu nečetla… v horké vode namočit hadr, a masírovat.? . Ten Mastisan je taky dobrá mast na takove věci.. Přeji brzké vyléčení 👍
K odlehčení.. 🤭. .Já mam zkušenost se sebou.. Z roku 1987.. Obrovské😲 , zatvrdle prsisko, bolest ohromná ..a ani kapka.. V porodnici mě poslali do sprchy a co nejteplejší vodou sprchovat a masírovat a ten oxytocin mi dali do nosa na vatové tycince.. To jen tak..
Kravku to musí taky bolet, otáčí hlavu k vemeni..
ale vemeno má tak natekle, že se jí blbě chodí
A je horké a tvrdé? Ptám se spolu s bodlinkou. A co to omezení (vyřazení) jádra a zeleného?
Tak. Snažil bych se změnou krmné dávky snížit tvorbu mléka. Kravce se aspoň uleví, když už léčení je stále na mrtvém bodě. + bude větší prostor na regeneraci.
Že se neví, kde je ten hřebík, by mi nedalo spát.
Ono se ani neví, že tam nějaký hřebík vůbec je. Protože to zjistit nejde.
Obávám se, že vet trochu tápe.
Ale úpravu KD má zadavatelka v rukou.
Děkuji všem za příspěvky a rady v tomto vláknu, bohužel už jich není potřeba. Anuška včera ráno odešla do věčných pastvin
Tak to je mně líto💐 A jak býček,když zůstal sám.
Cyril vypadá v pohodě, dostává mléko od svojí babičky Klotýnky, teda ona mu napít nedá, ale my mu ho dáváme z kyblíčku. Dohlíží na něj, když se odtoulá, tak na něj bučí. Asi je taky ráda, že nezůstala úplně sama.
Už jsme ho začali přikrmovat i šrotem. Vlastně dostává takový mix - spařený šrot, syrovatku a čerstvě nadojené mlíko.
Je chytrý, dneska už druhý den večer čekal v domečku na dojení/krmení ještě dřív, než tam přišla Klotýnka.
Ivus, to je mi moc líto..
Takové krmení pro skot fakt není dobrý…dávno už je překonáno. Nemyslím co, ale jak.. Jestli takové mokré blafačky dostávala i kráva po porodu, mohlo to vést k dietetickym poruchám
Takové krmení pro skot fakt není dobrý
Souhlas. Jestli jsem to dobře spočítala, má býček cca 3 týdny. To by měl být jenom na mléce a seně, aby se mu začaly rozvíjet předžaludky. Spařený šrot je k ničemu. Ten je tak pro prasata. Když už jádro, tak suché.
Kometo, předžaludky se právě rychleji a lépe vyvíjí právě na jádru než na trávě / sene, proto se dává startér. Podívejte se na obrázky sliznice bez zrní vs se zrním zde:
https://www.cschms.cz/index.php?page=novinka&id=2326
Jinak Cyril je na pastvě. Není to takové to telátko zavřené v boudičce, co papá jen to, co dostane do kyblicku.
Náš pan veterinar říkal, že se dřív dával šrot spařený, teď se dávat suchý, ale důvody jsou jen ty, že vydrží nasypaný do žlabu neomezeně dlouho a nezkysne.
mezi šrotem a startérem je docela velký rozdíl
, předžaludky se právě rychleji a lépe vyvíjí právě na jádru než na trávě
Mýlíte se. Předžaludky potřebují pro svůj rozvoj především hrubou vlákninu a dlouhá stébla.
tak ono rozvoj a rozvoj
vláknina rozvíjí svalovou vrstvu, bachorové pilíře
nestrukturální sacharidy rozvíjí bachorové papily
je dobrý mít rozvinuté obojí