Aktuálně: 2 775 inzerátů261 020 diskuzních příspěvků19 161 uživatelů

Překyseluje se mi pes

Elis (neregistrovaný) 26.09.2025, 14:45:20 xxx:xxx.6506:80d7

Dobrý den, zakládám samostatné téma aby to nezapadlo v diskusi o venčení. 

Máte/měli jste někdy někdo, problém u vašeho psa s opakovaným překyselováním žaludku, které se projevuje projevy pálení žáhy? A to polykáním až škytáním naprázdno a zvracením žluté pěny na lačno, většinou nad ránem?

Jaké byly projevy u vašeho, co vám pomohlo,  případně na jakou diagnózu se pak u veterináře došlo,  a jaká byla léčba a další postupy?

A ještě jsem se chtěla zeptat, jestli někdo máte zkušenost, že tyhle problémy s nadměrnou tvorbou šťáv byly výrazně (velmi výrazně) horší na barfu, a trošku lepší na granulích/konzervách. 

Děkuji za vaše zkušenosti. Eliška B. 

kika 21 (neregistrovaný) 26.09.2025, 15:54:43 xxx.xxx.203.208

Dobrý den.

Nám pomáhá jogurt s živou kulturou ráno na lačno.  s pozdravem. I

Vahine
Vahine 27.09.2025, 07:16:38 xxx:xxx.3060:f501

Na venčení jsem včera psala o tom, že to může dělat složení krmiva, Elis. Je podstatné v hledání příčiny i to, jestli jste krmení v posledních měsících měnili, nebo nepřidali nové pamlsky.  Vzpomněla jsem si na famosan, že se dává na překyselený žaludek. Vám vet zatím nic takového nedala? 

No a já jsem cca před 6 týdny začala dávat běloušovi chlorellu, kterou už nějakou dobu jím já. Chlorella je pro mne na překyselení a reflux dobrá. Já mám totiž reflux též a chlorella mi dělá, spolu s dalším produktem, dobře na víc věcí, ale nebudu to sem míchat ani firmu jmenovat, protože reklama nejsem 😉

Jakého máte psa? Je to čistá rasa nebo kříženec, je střední nebo malý? A taky je důležitá info, jaké jsou výměšky konzistence atd. Stáří také můze hrát svou roli a jestli se toto objevilo náhle či postupně? Kdy jdete na to vyšetření jícnu a co už jste s vet zkusili?

Doron
Doron 01.10.2025, 07:16:19 xxx.xxx.166.146

Mně takhle někdy zvracel nejstarší Gučka z hladu. Od té doby, co má pořád nasypané granule a občas si pár uždíbne, to ustalo. Jinak ho krmím syrovým . On je takový hubeňour s rychlým metabolisnem, žere stejné porce jako Fram, který má dvojnásobnou váhu.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.