Aktuálně: 1 896 inzerátů281 969 diskuzních příspěvků20 126 uživatelů

Shiba-inu

Doron
Doron 03.12.2025, 10:34:53 xxx.xxx.166.35
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 02.12.2025, 14:51:22

Já přesně takhle “ násilně” socalizuju, když je potřeba.

Společné spaní (a jidlo)  utužuje smečku a pes má možnost si nehybého, spícího člověka , v klidu očuchat a celkově si prostě přivykne.

I jídlo bych změnila a zkusila udělat takový restart.

Máte ještě kus času, než pejsek dospěje a nastoupá mu testosteron, pak by se mohl strach překlopit ve strachovou agresivitu.

I vyrovnaný psí kamarád by mohl hodně pomoci a být mu vzorem. 

A doporučuju knížku “ Konejšivé psí signály”, na neverbální komunikaci by mohl dobře reagovat, zná asi spíš psí řeč než lidskou..

BaLu
BaLu 03.12.2025, 17:00:27 xxx.xxx.230.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.12.2025, 11:14:55

Aha, takže šiba byla náhodná koupě, protože váš otec zná toho množitele a protože se otci líbí barva nebo nechce fenu… 

Aniž byste o šibách dopředu něco věděli… 

Nemám slov.

LKV (neregistrovaný) 18.05.2026, 09:39:57 xxx.xxx.11.241

Dobrý den - tak po 7mes. zhrnutí :ja jsem ten co psal o shibe (jako náhodný vyber pro otce) 🙂 … 

Tak pejsek je v pohode - stabilizovalo se chováni - interakce je mnohem lepší než na začatku po 1-2mes. Teraz behá jak šidlo po zahrade - dojde si pro pamlsek. Dojde na zavoláni 5/10 🙂 … Dokonce když se chce hrát donese si hračku a delá- no tak hraj se se mnou - nekdy ji dokonce donese po odhodení spátky na replay. 

Je ale potrebne povedat : tahle rasa je fakt jako kočka když odpočivá - a to je 80% času. Je jako rozmazlené kote. 

Začína “fungovat” jako pes až k večeru - neviem prečo ale vtedy se začína “ bláznit” - hrát. Jako i přes den, ale mnohem více k večeru. Pripisoval som to tichu na vesnici když je večer. 

Je velice pozorný a ostražitý, není to impulzívny pes, spíš moc opatrný na vše kolem nej , když mu přepne tak delá vše jako “normálny” pes - honí slepice- vrabce, hodne vše čuchá okolo . Je to plemeno na moje počudováni super čistotné jako kdyby ho to nekdo nekdy učil. 

Všimol som si že dela jen to co už nekdy delal - chodí po tých samích  trasách po zahrade na venčení. Ja ho volám autista 🙂 … 

Zvlášni je že ješte v 10mes.  nezaštekal. co je hodne divný . 

Nemá rád obojek a voditko. Ale musím ho nejak presvedčit- pracujem na tom. 

Fakt je to spoločník ktorý Vás sice nepotrebuje - ale registruje Vás, podnety si vyberá, pamlsek si dá no není to pro nej motivace - nejradej ma volný prostor a když ho nekdo honí - to se blázni. Sám dojde jen nekdy. Má rád když ma pokoj na pelíšku. Jindy poslušne čeká až se s nim začnete hrát ale o všek fakt rozhoduje on, co se týče když od neho neco chcete. Pořád jsem nenašel neco co 100% na nej funguje. Tolik k našej černej shibe - pejsek … 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.