Prosím, potkan si nosí stravu nekam do pelechu a az tam ji žere? sežere kousek co přinesl a jde si pro dalsí, nebo nejdriv odnosí po cástech vse co nalezl do hnízda ukrytu, a az pak zacne žrát? děkuji
uz jsem neco nasel, ze si odnaseji a skladují. Na co potom davat navnadu do stanicek kdyz potkan s ni bezi nekde a upadnout mu muze tady nekde a polozi ji taky nekde do hnizda kde ji domaci zvire vycmuchá. Pak nejde travit jedem a mit psa i deti i jiny zvirata v bezpeci.
Odpověď na příspěvek uživatele honza z 05.10.2025, 10:20:14
Ale to se zase tak často neděje. Jedové staničky slouží jako ochrana necílových druhů. Myslivci s karbofuranem nebo zemědělci se stutoxem jsou mnohem horší.
nej by asi byly veci kdy myš muže navnadu jen oliznout, ne prenaset. Jsem na stavbe a spim tu na palete a ve spacaku, rano zpodemnou vybihaji uz 14 dni dva vyzrani potkani kterym zrejme slouzim jako topeni 🙂. zvykl jsem si, oni asi taky, mam jejich duveru 🙂 ale do pasti se nechtej chytit. nasel jsem tento clanek, opravdu muze jen d3 je zabit,to by bylo fajn,udelat jim s tim nakou vydatnou kašičku, zkopiruju cast-
Další účinné látky v nástrahách Řada výrobců se také začala soustředit na další účinné látky mimo skupinu antikoagulantů. Jde zejména cholekalciferol, což je jedna z forem vitamínu D, konkrétně D3. Po konzumaci nástrahy hlodavci přestávají přijímat potravu a postupně hynou.