Aktuálně: 2 757 inzerátů261 661 diskuzních příspěvků19 170 uživatelů

Alexandr maly - ochoceni, mluveni

Vanda (neregistrovaný) 09.10.2025, 16:07:25 xxx.xxx.65.23

Vsechny zdravím. Před 2 dny jsme si koupili od chovatele Alexandra maleho (chovaných ve venkovni voliere,z vajicka se vyklubal v květnu takže necelých 5 mesicu). Den příjezdu jsme ho nechali byt ať si zvykne a rozkouka. Druhý den jsem u něj asi hodinu seděla a mluvila na něj- Hi Coco. Pak jsem chvíli potichu pak mu zase opakuji Hi Coco. Potom jdu na hodinku, dvě pryc st ma klid a potom celý proces opakuji. Ten první den jen koukal a ani nejedl. Začal jist až k večeru ale jakmile jsme prisli ke kleci jist přestal a “utikal” pryc. Dnes - dle me - byl celkem velký pokrok. Opakovala jsem vse jako předešlý den. Coco byl otoceny ke me zády ale uz začal pomalu vydávat zvuky, čistil si peří, prede mnou jedl i pil vodu. Protahovat se a když jsem na něj promluvila otočil ke me hlavičkou. Nejspíš si zacina zvykat ❤️ a zajima me jak pokračovat dál a kdy mohu začít dávat ruku do klece aby si na ni zvyknul a postupně na ni nasedl. Myslím ze 2 dny je ještě brzo. Mám mu dát delší dobu na zvykani? Pamlsky zatím nebere ani přes mříže. A když mu davam do klece jidlo a vodu zběsile litá.   Prosím o rady jak postupovat dál. Předem moc děkuji. 👋

Obrázek
kometa
kometa správce
09.10.2025, 18:37:54 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vanda z 09.10.2025, 16:07:25

Já teda nevím, ale co ta kočka?

zjarda
zjarda správce
09.10.2025, 18:38:49 xxx.xxx.139.178

Zdravím, tak chválím první postup a dál tak nějak stejně…žádné nucení, rychlé pohyby. V kleci ho nechte, tak dlouho pokud nebude brát ty pamlsky přes mříže a pak až v kleci a v ní musí na tu ruku nastoupit hezky sám a Vy držte např.klasové proso ať hezky papá…a i při tom čištění a krmení musí být v klidu, když ne, tak je to známka, že ještě není jeho čas. A ještě je nutné vyměnit všechny ty jako bidla za přírodní nebo z ovocných stromů a i ty mističky jsou akorát, tak pro max.andulky…chce to závěsné nerezové.   S pozdravem Zappe 

Anonymní (neregistrovaný) 09.10.2025, 19:33:05 xxx.xxx.65.23

Moc dekuji.klec byla původně pro Kakarikiho kterého jsme měli takže postupně budeme klec předělávat. Misky jsem již vyměnila dnes a jsou zavěšené vys aby pro něj byli přístupné. Jinak budu pokračovat tak jak to dělám a postupně přidávat.

Anonymní (neregistrovaný) 09.10.2025, 19:34:57 xxx.xxx.65.23
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 09.10.2025, 18:37:54

Máme 9 kocek. Oni jsou na papoušky zvyklé a opravdu jim neublíží. Není chodí kolem klece a číhají, žádné tlapky, žádné drápky ani nic podobného. Na to jsou naše kocky naučené. Máme i 3 fenky a maji to stejně. 

kometa
kometa správce
09.10.2025, 20:02:34 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 09.10.2025, 19:34:57

Já bych se bála. Pořád je to šelma. Vidím, jak moji domácí kocouři reagují na obyčejnou mouchu.

Anonymní (neregistrovaný) 09.10.2025, 20:20:33 xxx.xxx.65.23
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 09.10.2025, 20:02:34

Toto máme opravdu zajištěné a není to nás první papousek ( první je takové velikosti) jinak jsme měli andulky, korely nebo kakariki a zadny z nich nebyl uloven kočkou. A potom máme samozrejme v planu Alexndra pouštět i mimo klec a i to uz máme vymysleno - vse v jedné místnosti zabezpečené okna, kočky a psi pryc a opravdu bude jen místnost s námi a papouskem. Jsme zodpovědní a víme co můžeme a co ne.

Zdeněk 13 (neregistrovaný) 10.10.2025, 19:16:19 xxx:xxx.:12

Hm a když to máte vše tak hezky zabezpečené a víte co a jak, tak můžete prozradit, kde skončili ty vaše předešlé mazlíčky? Ale to se jistě popravdě nedozvíme. Díky 

Anonymní (neregistrovaný) 10.10.2025, 20:08:13 xxx.xxx.65.23
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zdeněk 13 z 10.10.2025, 19:16:19

Umřeli ale ne kvůli naším psům a kočkám. Papoušky jsme kupovali ve zverimexech a nevímejak byli stáří a jestli byli nemocni. Ted máme poprvé od chovatele. A nemám důvod vám tady lhát a nevím proč tady dostávám čočku a ne rady na které jsem se ptala.  

LeviSloan
LeviSloan 13.10.2025, 06:07:14 xxx.xxx.216.68

Pro mladého ptáka je přenesení ze známého prostředí do nového domova velmi stresující – všechno voní, vypadá a zní jinak. Dejte mu alespoň 7–10 dní, aby si plně zvykl a cítil se bezpečně ve své kleci a ve vaší přítomnosti. Je skvělé, že už: jí a parádí se před vámi (velký signál důvěry!), protahuje se a vydává jemné zvuky (začíná se uvolňovat). Krásně si tak budujete základ důvěry. (). V této fázi není vaším cílem dotyk, ale jednoduše ukázat, že vaše přítomnost = pohodlí a žádné nebezpečí. Počkejte, dokud: Zůstane uvolněný, když jste přímo u klece (nebude couvat ani nestuhne). Začne si brát pamlsky přes mříže. Pohybuje se k vám ze zvědavosti. To je znamení, že je připraven na další krok – možná za 5–10 dní, v závislosti na jeho povaze.

Anonymní (neregistrovaný) 13.10.2025, 07:39:08 xxx.xxx.65.23
»
Odpověď na příspěvek uživatele LeviSloan z 13.10.2025, 06:07:14

Děkuji. Zatím sedim u klece a povídám si s ním. Včera jsem se přesunula blíž ke kleci ai tak byl v pohode a dokonce prelezl na přední bidylko a začal si i hrat s hračkami které tam má. Kdyz jsem potichu něco mi “povida” zatím nedavam ruku do klece - pokud mu tedy nemenim vodu a zrní. Přes mříže zatím pamlsek nebere, ale zkouším. Udela krok ke me a 4 ode me. Ale je vidět ze je zvědavý. Zatím ho k ničemu nenutí a pokračují stále v tom co jsem dělala před tím.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.