Dobrý den zajímalo by mě jen ta že zvědavosti jestli se dají v soukromém chovu získat a chovat např klad ibisové, kolpíci, volavky, nebo jiné vodní ptactvo
Předem děkuji za odpověď
Dobrý den zajímalo by mě jen ta že zvědavosti jestli se dají v soukromém chovu získat a chovat např klad ibisové, kolpíci, volavky, nebo jiné vodní ptactvo
Předem děkuji za odpověď
Zdravím, tohle chovat mě nikdy nenapadlo, ale každý člověk má jiné choutky. Navíc tyto informace jsou normálně uvedeny na googlu a je toho ještě víc a založit podobné téma mezi papouškáři mě nepřijde zrovna vhodné. S pozdravem Zappe
Chov ibise posvátného je v Evropské unii zakázán. Byl zařazen na seznam invazních druhů, což znamená, že je zakázán jeho chov, držení, prodej i dovoz. To se týká i dalších druhů ibisa, jako je například ibis bílý.
Chov volavky není plošně zakázán, ale je přísně regulován, protože volavka popelavá je chráněným druhem. Pro chov je nutné požádat o povolení jak krajskou veterinární správu (pokud se jedná o nebezpečný druh), tak státní správu myslivosti. Získání povolení pro chov volavek je možné, ale vyžaduje splnění specifických podmínek.
Chov kolpíků není obecně zakázán, ale je třeba si uvědomit, že jde o ptáky, kteří v České republice hnízdí jen v malém počtu a jsou chráněni. Nelze je proto chovat jako běžné ptáky a je nutné dodržovat příslušné právní předpisy týkající se ochrany přírody.
založit podobné téma mezi papouškáři mě nepřijde zrovna vhodné
Ale zase - kde jinde? Myslím, že sekce Okrasné ptactvo tomu odpovídá.
Kde jinde…a co tohle, například:
OSTATNÍ PTACTVO =
Vítejte v sekci věnované ptactvu. Naleznete zde popisy jednotlivých druhů ptáků. Taxonomická třída ptáci je značně početná. Pro lepší orientaci jsme tuto sekci rozdělili na následující podkategorie: pěvci, sovy, dravci, datli, vodní a brodivé ptactvo, a ostatní ptáci. Dále zde naleznete články s informacemi jak vyrobit ptačí budku, jak se postarat o volně žijící ptactvo v zimě atd. V neposlední řadě můžete vzhlédnout poutavá videa. Navíc máte možnost využít inzerci ptactva, přispívat do diskuzního fóra, zveřejňovat vlastní články například o pozorování ptáků, debatovat s ostatními fanoušky ptactva na chatu a spoustu dalších funkcí. Přejeme Vám spoustu příjemně strávených chvil při čtení obsahu tohoto webu. Zappe