Aktuálně: 2 470 inzerátů267 038 diskuzních příspěvků19 264 uživatelů

Cibule

Majk (neregistrovaný) 15.11.2025, 10:36:57 xxx.xxx.82.181

Dobrý den, využíváte v chovu papoušků nějak i cibuli? Třeba vylouhovanou ve vodě jako česnek nebo celou nakrájenou? Česnek dávám běžně do vody i celý. Něco mi říká, že by cibule mohla být super zásobárna vitamínů.

zjarda
zjarda správce
15.11.2025, 16:00:50 xxx:xxx.85c2:5114

Zdravím,   tak mám rád cibuli k pečenému kolínku, domácí chléb a pivko…

No a teď vážně. Já dávám XXX let česnek výluh ve vodě nebo plátky jako pamlsek, celer, petržel, mrkev, brokolici, cuketu, okurky, papriky červené i feferónky. Citrusy- pomeranč, mandarinku, ananas, granátové jablko, kiwi, datle, fíky, grepy i citron pár kapek do vody.  Ale cibule mě nikdy nějak ani nenapadla!  

Z informací dostupných:  Cibule je pro papoušky toxická a v žádném případě by neměla být součástí jejich stravy. Proč je cibule nebezpečná pro papoušky nebo obsahuje sirné sloučeniny atď. 

No, tak super zásobárna🤔nevím, nevím.   S pozdravem Zappe 

Lada1960
Lada1960 15.11.2025, 20:30:14 xxx.xxx.142.172

Zdravím Vás, 

Dávám různé pamlsky andulkám, ale nechodí na to. Nevím proč. Nakrájím to do misky a nic. 

Jedině co maĵí rády, je proso v klasech. To přiletí i   na ruku. 

Přeji všem hezký víkend. Laďa. 

zjarda
zjarda správce
15.11.2025, 22:29:56 xxx.xxx.139.178

Zdravím,  zkuste to nastrouhat…pak se prodávají takové špízy(už jsem dával foto) a jen napíchnete jablko, mrkev, celer, petržel, papriku(co máte) a zavěsíte nad bidlo … no a taky můžete položit nebo zastrčit na strop klece, voliéry.    S pozdravem Zappe 

Anonymní (neregistrovaný) 17.11.2025, 12:41:15 xxx.xxx.44.24

Cibule ničí bílé krvinky. Kdysi jsem četl článek v čsp. Papoušci a tam chovatel popisoval, že jeho amazónci mají rádi cibuli. Takové články nemají v odborných časopisech co dělat.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.