Dobrý den, využíváte v chovu papoušků nějak i cibuli? Třeba vylouhovanou ve vodě jako česnek nebo celou nakrájenou? Česnek dávám běžně do vody i celý. Něco mi říká, že by cibule mohla být super zásobárna vitamínů.
Zdravím, tak mám rád cibuli k pečenému kolínku, domácí chléb a pivko…
No a teď vážně. Já dávám XXX let česnek výluh ve vodě nebo plátky jako pamlsek, celer, petržel, mrkev, brokolici, cuketu, okurky, papriky červené i feferónky. Citrusy- pomeranč, mandarinku, ananas, granátové jablko, kiwi, datle, fíky, grepy i citron pár kapek do vody. Ale cibule mě nikdy nějak ani nenapadla!
Z informací dostupných: Cibule je pro papoušky toxická a v žádném případě by neměla být součástí jejich stravy. Proč je cibule nebezpečná pro papoušky nebo obsahuje sirné sloučeniny atď.
No, tak super zásobárna🤔nevím, nevím. S pozdravem Zappe
Zdravím, zkuste to nastrouhat…pak se prodávají takové špízy(už jsem dával foto) a jen napíchnete jablko, mrkev, celer, petržel, papriku(co máte) a zavěsíte nad bidlo … no a taky můžete položit nebo zastrčit na strop klece, voliéry. S pozdravem Zappe
Cibule ničí bílé krvinky. Kdysi jsem četl článek v čsp. Papoušci a tam chovatel popisoval, že jeho amazónci mají rádi cibuli. Takové články nemají v odborných časopisech co dělat.