Aktuálně: 2 574 inzerátů265 626 diskuzních příspěvků19 228 uživatelů

Krmítko

Zrzavci
Zrzavci 07.01.2026, 22:37:06 xxx.xxx.12.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele honzapm z 07.01.2026, 22:05:26

Bože, jsou úžasni!Děkuju, to je bonbónek na dobrou noc.

EDIT - tak si o nich ještě před spaním čtu a!! to je velká zajímavost - cituji:

Ještě mě napadá jedna zajímavost z hnízdního období mlynaříka. Mláďata nemusí krmit vždy jen jejich rodiče, mohou mít i dobrovolné pomocníky. Jsou popsány případy, kdy se na krmení jedněch mláďat podílelo až šest jedinců. Uvádí se, že vypomáhat mohou dospělci z okolí, kteří z nějakého důvodu neúspěšně založili rodinu, anebo že to mohou být i mláďata z prvního hnízdění.

To je co? Jak ve vlčí smečce 🙂

Trickyvoo
Trickyvoo 07.01.2026, 23:33:38 xxx:xxx.149f:366e

Já dostala pytel slunečnice od tchána. Teď mi došel, poslala jsem muže do obchodu, abychom před tou ptačí hodinou nevyšli z rytmu a on přinesl 1kg za 80 Kč. Tak jsem objednala 10 kg za 370 i s poštovným. 

Já mám na krmítku těch ptáčků rok od roku míň. Další problém je, že jak odjedu na týden na svátky pryč, začnou lítat jinam, sice se mi postupně vrátí, ale na ptačí hodinku jich tu mám málo. Loni pomalu nebylo co počítat. 

Letos mi sem lítají vrabec domácí, sýkorky koňadra, modřinka a uhelníček, stehlík, pěnkava obecná, brhlík, zvonek zelený. Nicméně lítalo mi toho sem víc. 

Anonymní (neregistrovaný) 08.01.2026, 09:52:37 xxx.xxx.237.93

Sýkory jsou vzorné, vezmou semínko a odletí s ním na blízký strom. Ale vrabci dělají borčus, hrabou s tím a létá to z krmítka po zemi.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.