My jsme mrkli do inzerce - Karlovarsko je bída. Ale pak jsme našli inzerát Dana - toho vlastně známe osobně ještě z Chodova. Ten nabízí slunečnici za 22,- + případný dovoz. Tak příště už jen přes něj.
Lado, máte kolem nějaké stromy? U nás ve městě býval starý zarostlý sad, džungle, a ptáčků byly desítky, stovky. Sad je komplet vykácen, nezůstala jediná větvička - a loni nepřiletěl ptáček ani jeden. Letos pár, slunečnice tam spíš mokne.
není to špatný. jako běžný rok na vesnici uprostřed brutálně intenzivního zemědělství, kde je člověk rád za ty koňadry a dvě modřinky a vrabce polní a dva kosy. nic jinýho tady nežije.
Samečka strakapouda velkého ve špatném stavu jsme sebrali ze země, abychom ho zachránili před kočkami. Vypadalo to, že nám zemře v dlani. Neudržel hlavu, nohy měl silně zasažené vápenkou. Posadili jsme ho na větvičku a frrrr - byl rázem pryč. To nám udělalo radost.
U nás je hroznej frmol, vyfoceno to nemám, už mi dochází oba dva zakoupené pytle a lojovky- ty teda převážně nosím jen na svou vycházkovou trasu do lesů a na louky. Máme tři krmítka. Na to největší chodí hlavně koňadry, modřiny a brabčáci, byla tam letos i první samička dlaska. Taky brhlík chodí. Na ty další dvě chodí ten zbytek, který sejkory a brabčáci z hlavního vytlačili. V dřevníku se nám zabydlela červenka, ňuňu je, donutila jsem druhou půli, že mi tu štípačku z dřevníku vytáhnul ven, abych ji tím bordelem, když štípu, nerušila. Strakapouda velkého taky mám a k mému překvapení se v okolí zdržuje i datel :o .Poznám ho podle druhu tlučení, je to jiné než od strakoše, ale nikdy by mě nenapadlo, že se datel vydává i do zahrad????
Takže chovatelské potřeby a krmiva ve vedlejší ulici mají slunečnici za 38,-. Nedalo nám to a šli jsme se zeptat na cenu černé slunečnice do obchůdku o kus dál, kam moc nechodíme, jestli přece jen nás mile překvapí lepší cenou. Tak tam mají slunečnici za 45,-. Vtipný, no. Pak se dámy diví, že k nim nikdo nechodí.
Poprvé v životě jsme fotili tuto krásnou návštěvu. To se musí zavřít kočky. To se musí sednout si tiše a po půlhodině sezení v mrazu! přiletí. Dřív ne. Jejich způsob hodování - jednou nohou se drží větvičky, druhou nohou drží slunečnici - je fskutku extraordinérní.