Aktuálně: 2 470 inzerátů267 036 diskuzních příspěvků19 264 uživatelů

Splašená korela

Anna S. (neregistrovaný) 19.01.2026, 09:46:27 xxx.xxx.111.147

Zdravím, moje korela se často (většinou ráno) jako kdyby něčeho lekne a létá jako splašená po pokoji. Bohužel u toho naráží do věcí, ať už do oken, nebo do zdí, často se stane, že si ublíží. Má potom nad zobáčkem kapku krve, sotva se jí stroupek zahojí, udělá to znovu. Chápala bych, kdyby se vyděsila hlasitého zvuku, rychlého pohybu, ale už jsem si zvykla být v její přítomnosti na tyto věci obzvlášť opatrná. 

Jsem chovatel začátečník a tak nevím jestli není chyba ve mně, nebo v tom jak se o korelu starám. Korela má u sebe ještě dvě andulky, ale ani ty takhle neblázní. Všichni tři spolu vycházejí dobře. V kleci má dostatek hraček, má po pokoji možnosti, kde může přistát. Není zatím na 100% ochočená, mám jí tři měsíce, ráda si ode mě vezme něco na zub, nevadí jí, když ji vezmu (za motivací prosa) na prst, ale ta důvěra ještě není zcela vybudovaná. 

Mám strach, aby si neublížila více. Nevíte někdo proč by to mohla dělat a jak tomu zabrábit?

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.