Hledám stelivo pro 17. letou kočku, která má "načaté" ledviny , hodně čůrá. Kočka patří staré paní, takže má problém uklízet zachůdek.Má někdo vyzkoušené silikátové stelivo? Může mi někdo doporučit spolehlivou značku?
Zatím jsem vyzkoušela Hugs By Akinu, ale po 4 dnech to hrozně smrdělo. Plánuji koupit 2. bedínku, ale vzhledem k ceně steliva jsem myslela, že vydrží déle.
Kupovala jsem v DM, byla jsem max. spokojená. Steliva jsem dávala hodně, moč neproteče až na dno. Dělaly se hrudky a ty se tedy musí vybírat. WC jsem nemusela často mýt, nádoba nebyla cítit. Vybírat hrudky se prostě musí a stelivem nešetřit.
A co dát záchodek prostě paní k ruce, spolu s nádobou na vybrané stelivo? Kočka může mít k záchodku rampu, pokud nevyskočí. Aby se paní nemusela shýbat.
Jeden míval silikátové stelivo a moc si ho pochvaloval, no na pachu v jeho bytě mi to tedy nepřišlo jako změna…
zkoušela jsem různý a mezi jednotlivými značkami neshledávám žádného rozdílu. jediná výhoda je, že odpadne nutnost vybírat moč, ale stejně člověk vybírá bobky, takže je to vlastně úplně jedno. docela brzo to smrdí a taky kočky když si můžou vybrat jestli silikát nebo bentonit, volba je naprosto jasná.
za mě, kvalitní hrudkující stelivo, kde se z moči stane pevná hrouda co jde celá vyndat, je nejlepší. kvalitní hrudka přežije i hrabání při dalším použití. pokud je kočka velký průtokáč, řešila bych to více záchody.
A kočka dokáže někam povyskočit nebo musí mít nutně záchod na zemi? Kdyby se jí dal záchod někam výš, kde to paní pujde vybírat?
Silikátů jsem zkusila hodně a za mě teda nic moc, kočky do toho moc nechtěly chodit a smrdělo to. Za mě je nejlepší hrudkující stelivo.
Já bych to řešila obřím krytým záchodem a velkou dávkou steliva, pak by nejspíš od jedné kočky stačilo čistit třeba obden - jako vím, rouhám se, ale krytý záchod nebude tak smrdět dobré stelivo si hroudy podrží a pujde dobře vyčistit. Nebo bych záchod dala někam výš, aby se pani dobře čistil.
Odpověď na příspěvek uživatele Ariska z 05.03.2026, 15:59:54
na okno už to je horší.
však pokud by to mělo byt vyskočit nekam,kam to nejde, nemusi skákat najednou , al třeba pristavit jako meziclanek stolicku, zidli a z ni uz to tam skoci.