Aktuálně: 1 972 inzerátů277 090 diskuzních příspěvků19 706 uživatelů

Volný chov andulky

Anonymní (neregistrovaný) 09.04.2026, 20:10:14 xxx.xxx.90.163

Zdravím všechny,

máme doma ochočenou andulku, která přiletí i na zavolání jménem. Napadlo mě nechat ji volně v pokoji místo klasického pobytu v kleci. Když ji pustím, většinou si sedne k zrcadlu položenému na zemi a vydrží u něj klidně několik hodin – zdá se, že se jí tam opravdu líbí.

Proto mě napadlo, jestli by nemohla být puštěná neustále, s tím, že by měla u zrcadla misku s vodou a krmením. V pokoji nemám téměř žádné nebezpečné věci, jen pokojové rostliny, ale těch si zatím nevšímá. Ostatní zvířata pro ni také nepředstavují hrozbu.

Jaký na to máte názor? Máte s tím někdo zkušenost – fungovalo vám to, nebo ne?

Předem děkuji za všechny odpovědi.

anonym (neregistrovaný) 10.04.2026, 08:51:06 xxx.xxx.186.2

S andulkou zkušenosti nemám. Co mě ale zarazilo:

V pokoji nemám téměř žádné nebezpečné věci, jen pokojové rostliny, ale těch si zatím nevšímá.

A to chcete experimentovat s tím, jestli si jich všímat začne? Nechat andulku puštěnou v místnosti s pokojovkama pod dozorem je dost jiná situace než nechat ji tam trvale a bez dozoru.  Tak jako tak si zjistěte jestli jsou pro andulky jedovaté. To může být chvilka a nebudete mít koho pouštět….

Sardullah
Sardullah 10.04.2026, 09:49:40 xxx.xxx.2.7

Mám andulky, mám klec a ta je nonstop otevřená… 

Co by se mi teda nelíbilo je, že by moje andulka měla trávit takovou dobu u zrcadla… radši mu kupte další andulku, ať má kámoše…

zjarda
zjarda správce
10.04.2026, 14:58:34 xxx.xxx.139.214
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 09.04.2026, 20:10:14

Zdravím,  tak názor na to je úplně jednoduchý = blbost! Žádný ochočený papoušek by neměl být nikdy bez dozoru. A nebezpečí je všude - okna, dveře, elektrické kabely, rostliny… S pozdravem Zappe 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.