Aktuálně: 1 892 inzerátů281 890 diskuzních příspěvků20 124 uživatelů

Vyhozená peršanka

Zrzavci
Zrzavci 29.05.2026, 11:43:08 xxx.xxx.226.6

Vážení - mám kolegyni, kočičí matku, které furt někdo hází přes plot nechtěné kočky. Už jich má sama doma pět. Teď jí tam přistála rezavá peršanka - nebo peršan. Zatím plašivé stvoření, tak neví zda kocour, nebo kočička. Kdyby někdo zodpovědný, kdo by měl podmínky, zrovna vyhlížel novýho člena domácnosti, ozvěte se, propojila bych vás. 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 29.05.2026, 21:57:38 xxx.xxx.128.36

Máme  nově doma Charlieho, cca ročního kastrovaného puberťáka od podobné kočičí mámy. Ale pokud bychom tím  paní pomohli,  tak ještě  jedna kočičí dušička se klidně vejde. Máme  velký dům  a chlupatci jsou v pohodě.

Obrázek Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 29.05.2026, 22:39:25 xxx:xxx.736:5fd1
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 29.05.2026, 21:57:38

Moc díky Dublinbarzoji, řeknu jí to v pondělí.

A Mr. Charlie je krasavec!

Zrzavci
Zrzavci 01.06.2026, 07:49:55 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 29.05.2026, 21:57:38

Tak jsem to prověřovala a mám moc poděkovat za nabídnutou pomoc, ale kočenka je tak zatím vyplašená, že psy by storpo nedala ☹️ . S kočkama problém nemá, s lidma se lepší, ale pesani by byli moc.

Alton Dudley (neregistrovaný) 01.06.2026, 10:28:19 xxx.xxx.0.70

To je smutné, že si někdo myslí, že vyhodit kočku přes plot je řešení. Díky vaší kolegyni, že se o zvířata stará, i když už jich má doma tolik. Doufám, že se pro rezavou peršanku (nebo peršana) brzy najde zodpovědný a milující domov. Pokud by někdo hledal informace o adopci koček nebo chtěl pomoci, může se podívat například sem: https://www.srdcemprokocky.cz geometry dash lite

Držím palce, ať se chlupáč brzy zabydlí v novém domově.

Zrzavci
Zrzavci 01.06.2026, 10:36:39 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Alton Dudley z 01.06.2026, 10:28:19

díky  - info předám, ale myslím, že kolegyně bude znalá, pohybuje se v kočičím světě už hodně dlouho, ale díky.

kometa
kometa správce
01.06.2026, 11:22:42 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Alton Dudley z 01.06.2026, 10:28:19

https://www.srdcemprokocky.cz geometry dash lite

Proč se mi odkaz nedaří otevřít a píše mi to, že se jedná o nezabezpečené stránky?

Janea (neregistrovaný) 01.06.2026, 11:44:20 xxx.xxx.163.38

A odkud jste? Peršanky sice vypadají jak naducané dekorativní polštářky, ale jsou složité povahy a potřebují hodně náročnou udržbu. Ze stresu jsou nečistotné a stres je pro ně každé vybočení ze zaběhnuté rutiny,  jsou hodně konzervativní v jídle, každá změna často vede k prujmům a zvracením a to u peršanky vzhledem k délce srsti nechcete. Srst je potřeba denně pročesávat a trpí na plísně, je nutné je často koupat, nedokáží se samy vyčistit a akorát se uslintají a smrdí.

Předpokládám, že pokud je kočka dýl venku, tak bude celá plstnatá a pod dredy bude i plísen, jo a jdou po nich brutálním způsobem blechy. A asi bude mít ve zkráceném čumáčku rýmu a poteče ji z očí. Asi to bude chtít návšťěvu veterináře.

Celkově dobře vybírat majitele, peršanku buď člověk miluje nebo nesnáší. Povahou to jsou umíněné kočky s downovým syndromem.

Chvilku jsem si říkala, že bych si ji i vzala, ale momentálně už třetí týden řeším se svou peršankou hnusnou rýmu, ofoukla na otevřeném okně, tak se hlásím jako ta nejzazší možnost.

Jinak už je to třetí vyhozená peršanka, co na mě během pár dní vyskočila, normálně bych řekla, že bezprizorní peršanky se moc nevyskytují a teď rovnou tři. Ty dvě byly znakaté. 

Asi bych se spojila s nějakým spolkem, pro peršanku majitele seženou.

Zrzavci
Zrzavci 01.06.2026, 11:58:58 xxx.xxx.226.6

Jo spolek jí navrhnu, ale myslím, že i tohle bude vědět, i tu povahu peršanek, ona je opravdu kočičí člověk, díky moc.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 02.06.2026, 15:56:20 xxx.xxx.128.36

My měli zachráněné peršanky 2, jsou to opravdu citlivý, něžný duše.  U nás  je výhoda.  Fakt velký dům a psi mají 2/4 a kočky taky takže psi i kočky  mají  čtvrtinu pro svůj druh, tam ti druzí nesmí( teda u psů pohoda, kočky to někdy poruší) a na polovině uprostřed můžou být spolu, pokud chtějí a tam jsme i my. Takže  pokud nechtějí  nemusí se potkat. Ale časem stejně jsou na jedné hromadě. Charlie taky že začátku velký oblouk od chrtů, teď už  kolem nich chodí a loví malýmu ocas. Máme ho cca 14dni.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.