Mám dotaz - předesílám, že v motýlech se vůbec oc nevyznám, babočka admirál, kopřivová, otakárek fenyklový - od loňska vím, že existuje ještě ovocný - takže můj dotaz bude třeba úplně “blbý” , ale
Je možné, abych tohodle motýla
https://medium.seznam.cz/clanek/chrissie-zije-i-v-cesku-presto-ho-vetsina-lidi-nikdy-nevidela-pestrokridlec-patri-k-pokladum-nasi-prirody-281315#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=blogy.sznhp.box&dop_vert_ab=&dop_vert_id=&source=hp&seq_no=3&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=abtest302_asistent_url
zahlédla na louce ve středních Čechách? Loni jsem takhle něco podobného viděla - jen tedy jsem neviděla jeho spodní stranu křídel, to by mě upoutalo hodně a bylo by to vodítko, takhle jsem se ho snažila identifikovat - připadl mi jako "takovej nějakej malej příbuznej otakárkovej"
Otakárka fenyklového jsem naživo viděla několikrát - naposled letos zjara u nás na zahradě, toho ovocného loni v zahradnictví, a tenhle výše zmiňovaný motýl byl pochopitelně menší, než jsou tihle dva, ale měl dost podobný “kabátek” . Říkala jsem si tehdy, co to kruciš je? No a teď čtu tenhle článek - mohlo by to být? nebo může existovat ještě něco dalšího, méně specifického natolik, aby se to zjevilo u nás?