SARKA (neregistrovaný)09.08.2009, 12:44:57xxx.xxx.33.122Chci si pořídit senegalečka,mazlíka.
Mám možnost bud dvouletého samečka mazla,ale hodne fixován na svou paní,ale narození miminka jí nedovoluje ho dále chovat.Tak mi ho nabídla,ale já váhám mám strach,aby netesknil a nezačal být agresivní-je to přece jenom senegalec!
Nebo raději koupit ručně dokrmeného a vypitlat si ho?
Děkuji za rady,nechci se unáhlit-S.
cone09.08.2009, 13:51:03xxx.xxx.85.196Víte, stala se moda dělat ze senegalců něco jiného než jsou. Jistě to nejsou žádné psychické příšerky, ale jsou v první řadě jen " obyčejní " papoušci s obyčejnými papouščími vlastnostmi. Lidé mající negativní zkušenost s amazoňanem nebo žakem budou varovat před pořízemím daného druhu za mazlíčka a lidé nabízející dokrmené papoušky vám budou podsouvat jimi nabízený druh jako nejoptimalnější řešení.
Pokud se vám ten dvouletý líbí a nemáte z něj strach a jste trochu teoreticky vybavená, osondujte podmínky a krmivo na které je adaptován a vemte jej. Tam už není co pokazit. Pokud si nevěříte a na druhé straně si věříte, že si vychováte mazlíka vlastního, který bude ideál, tak zvolte řešení jiné. Je to jen na vás.
anonymní (neregistrovaný)09.08.2009, 14:47:49xxx.xxx.33.122Děkuji za Váš názor,já právě vím,že se vždy nemusí podařit vychovat si mazlíka, ani z ručně dokrmeného a potom přijde veliké zklamání.
Ten je dvouletý a opravdu super mazlík,ale mám obavu z puberty a taky je hodně fiován na majitelku,ale má rád společnost,tak se rozhoduji.
S.S
cone (neregistrovaný)09.08.2009, 16:46:14xxx.xxx.85.196Větší část svých odchovů jsem musel dokrmovat, měl jsem během doby delší čas doma postupně tři krotké senegalce. Jedna samička byly úžasná a dodnes lituji, že jsem se nechal zlomit a přenechal jsem ji jako dvouletou, ta akceptovala všechny členy mé rodiny i dokonce návštěvy, další samička si oblíbila jenom mě a ostatní byla schopna bolestivě štípnout, jeden sameček měl rád kohokoliv, jen ne mě, prodal jsem ho a nový majitel-muž si nemůže vynachválit jak je super. Takže si vyberte - a všechny jsem vypiplával adokrmoval sám se svým dospělým synem.
Osobně nejsem nějak moc velký příznivec PET jedinců vázaných na lidi. Pro mne je nejlepší polokrotký jedinec, schopný žít svůj život s partnerem stejného druhu, nebojácný a maximálně je schopen si vzít pamlsek z ruky.
S.S (neregistrovaný)09.08.2009, 18:20:02xxx.xxx.33.122Opravdu krásný!Poslední dotaz- nebude tesknit,když je zvyklí na paničku a přece jenom nové prostřebí-dva roky v jednom a ted zlom,přizpůsobí se bez nějaké ujmy-Váš odhad?
Děkuji S.S
cone (neregistrovaný)09.08.2009, 18:54:13xxx.xxx.85.196Myslím, že je velká pravděpodobnost, že změnu stráví bez nějakých komplikací. Jen si zjistěte podmínky, umístění, krmné dávky a jeho ostatní rituály.Z mého pohledu je změna prostředí zrovna tak závažná jako změna zažitých stereotypů - rituálů v životě samostatně drženého jedince.
Orina (neregistrovaný)09.08.2009, 19:31:50xxx.xxx.83.218Myslím, že vám pan Cone odpověděl přesně to co jste potřebovala vědět. Chovám senegalce řadu let a mám ty samé zkušenosti. Jen s tím mazlíkem bych asi nedovedla poradit, protože jsem sama a všichni ptáci jsou fixovaní jen na mě. Na cizí osoby neútočí, ale nevím jak by to bylo v případě života v rodině, na to bych vám nedovedla odpovědět.