Mirek (neregistrovaný)04.10.2007, 18:03:05xxx.xxx.248.143Zdravím všechny,
rád bych se zeptal, zda nechat fenu skákat člověku po noze, nebo jí vždy odstrčit ... do ted jí odstrkujeme a nedovolujeme, ale má se za to nějak potrestat? a má se vůbec odstrkovat? neubližuje jí to potlačování pudů nějak? Předem díky za odpovědi.
Lenacek04.10.2007, 21:28:58xxx.xxx.37.194Nesmíte to feně dovolit... Když ji to dovolíte, tak si bude myslet, že ona je hierarchicky výš a budete to s ní mít moc těžký. Takže odstrkovat a ignorovat (to je pro ní trest). Když to dělá, když si s ní hrajete, tak ji opět odstrčit, případně říct fuj, a okamžitě ukončit hru a její provokování ignorovat. Třeba po čtvrt hodině hru zahajte vy. Musíte ji prostě dokázat, že vy jste tu pánem.
P.S.:to odstrkování je samozřejmě myšleno v takové míře, aby fena nespadla nebo tak něco...
U nás to dělají 2 holky: 8letá kastrovaná a 1,5letá nekastrovaná (ta začala ve 4 měsících). Většinou je to po procházce s dobré večeři, víceméně ventil nebo dovršení spokojených emocí. Nedovolujeme, netrestáme.
Odpověď na příspěvek uživatele Lenocka z 12.01.2025, 12:00:04
ventil emocí…nevím, někdy mi to přišlo jako dokazování nějaké dominance, ale nevím, zda je to možný…
tohle bych řekla, že dělala moje Sára, když byl její brácha z jejího pohledu drzý…dostal od čuby vyhudlíno a pak na něj naskočila. To z pohledu sousedů někdy muselo vypadat, že zaděláváme na štěňata, ale fena byla “nahoře”….a s háráním to teda nic společného nemělo, fena byla vykastrovaná.
Taky to moje kníračka kdysi zkoušela. U ní to nebyl ani výraz dominance, ani hormonální bouře. Spíš takový povel “neseď tu takhle zbůhdarma, ještě jsme nevečeřeli”…..třeba. Zajímavé na tom bylo, že to byl jediný okamžik, kdy její synek vstal a šel na ni dělat ramena - zlehka. Jinak ji poslouchal na štěk.
Jeho poslušnost bývala humorná na cvičáku. Fena uvázaná opodál, já hodila psu aport, fena řekla haf a aport jí byl donesen. Tak jsem ji příště uvázala až na druhý konec cvičáku, za klubovnu. Přivolání, já “ke mně”, fena haf…a dopadlo to stejně. Nechat ji doma - to jsem jí nemohla udělat.