Peťula15.02.2012, 10:46:06xxx.xxx.38.103Ahojky, zajímali by mě vaše názory na "zužitkování" zbytků krmení z misek papoušků venkovnímu ptactvu. Samozřejmě jen suché části. Krmíte papoušky tak, že nic kromě slupek nezbývá? Mě občas v miskách zůstane nějaký ten zbytek a tak tím přikrmuji venkovní ptactvo. Mám ho plnou zahradu. Papoušci jsou doma. Dávám to hned ten den, co to sesypu, takže snad žádné plísně a podobné nehrozí. Co si o tom myslíte? Děláte to někdo taky tak?
anonymní (neregistrovaný)15.02.2012, 11:50:05xxx.xxx.74.6Samozrejme a nielen zbytky, lebo tam veľa nie je, ale dokladám slnečnicu a nahý ovos, ktorý vrabci priam milujú.
anonymní (neregistrovaný)15.02.2012, 12:06:03xxx.xxx.68.194Taktéž zbytky nechávám po celý rok venkovnímu ptactvo - převážně vrabčákům . Ti se na to naučili chodit .
cone (neregistrovaný)15.02.2012, 12:37:19xxx.xxx.67.3Já sypu zbytky krmení na kraj pole přes cestu před domem, naučili se to přebírat bažanti a havrani s kavkami.
anonymní (neregistrovaný)15.02.2012, 16:00:23xxx.xxx.63.246sypu to také do krmítek a i za plot kde je pole.bažantí kohouti mi tam celkem pomordovali kohouta od domácích slepic.no alespon se už tolik netoulají.vyváděl je celkem daleko.
cone (neregistrovaný)17.02.2012, 09:03:28xxx.xxx.67.3Dnešní ranní návštěva konzumentů zbytků od mých papoušků. I ve drobném a vytrvalém sněžení si přišli bažanti pro svoji snídani ukrytou pod sněhem.
Lenka (neregistrovaný)17.02.2012, 17:02:54xxx.xxx.238.151Alespoň že s tím lidé neplýtvají, ale naprosto se využijí i zbytky... také sypeme zbytky, jak od papouška, tak od králíka. Venkovní ptactvo chodí denně na snídaní v hojném počtu :-)
Pečeme i pro papoucha ptačí buchtu, takže často sypeme ven i toto, pokud jsou mrazy a ptáci si nic nenajdou...
cone (neregistrovaný)17.02.2012, 17:41:36xxx.xxx.67.34 Martin, recept na ptačí buchtu byl zveřejněn v čas. Papoušci někdy dávno, tuším že jej nazývali koláč keke? a byl to recept z LPF
Lenka (neregistrovaný)17.02.2012, 18:45:07xxx.xxx.238.151Martin - 180.234:
Buchta, na kterou jsme dostali recept od známé z Ameriky:
http://www.poicephalus.eu/2011/11/buchta-pro-papousky/
Jinak jeden recept je i v knize Žako (od p.Bartla), ten to má z LoroParque. Poměr si musíte upravit, je to várka pro spoustu papouchů.
Použijte ingredience, které chutnají konkrétně vašemu papouchovi, nic jiného v receptu neměňte, ať z toho nemáte neidentifikovatelnou kaši, která nepůjde upéct :-)