Aktuálně: 5 019 inzerátů173 930 diskuzních příspěvků17 749 uživatelů

Neznámý vandal otrávil ryby v pražském mořském světě

Neznámý vandal otrávil ryby v pražském mořském světě
Ing. Zbyněk Pokorný 26.01.2014, 19:40
2 181 1 minuta čtení

V pražském mořském světě řádil neznámý vandal. Na následky otravy, prozatím neznámým jedem, uhynulo již kolem 70 ryb. Nádrž byla otevřená a snadno přístupna veřejnosti, aby mohli návštěvníci ryby krmit. Nyní jsou nebohá zvířata apatická nebo naopak v křečích a pomale hynou. Pitvou bylo zjištěno napadení (rozkládání) vnitřních orgánů jedem. Správci začali ihned měnit vodu, a nahrazovat ji za studenou, aby došlo ke zpomalení organismu ryb a tím pádem také ke zpomalení účinku jedu. Bohužel nelze rybám rychle pomoci přemístěním do jiné nádrže, protože by uhynuly na stres.

Vodní želvy jsou zatím na živu, ale příznaky otravy jsou u nich patrné také, a pravděpodobně i ony uhynou, řekl jeden ze správců pražského mořského světa. O případ se již zajímají policisté. Odebrané vzorky vody i uhynulých ryb byly odeslány na expertízu, která odhalí, o jaký jed se jednalo. Škoda je prozatím odhadována na 650 000 Kč.

Neznámý vandal otrávil ryby v pražském mořském světě

Podělte se s námi o názor na tento článek →

Ing. Zbyněk Pokorný

Agronom a chovatel

Autorem od: 28.02.2013

Autor webu a chovatel zároveň. Snažím se starat o obsah tohoto webu a zároveň chovám exotické ptactvo: 2,2 aratinga jendaj, 2,2 aratinga škraboškový, 1,1 amazoňan žlutolící, 1,1 amazoňan běločelý, 1,1 papoušek senegalský, 1,1 alexandr rudohlavý, 2,2 holoubek diamantový a také 6 ks suchozemských želv ostruhatých (Geochelone sulcata) - 3. největší suchozemská želva na světě.

Podobné články

Může vás také zajímat