Vážení chovatelé, v roce 2007 u mě došlo k nechtěnému zkřížení mezi samcem r.pestré se samicí červenočapkové. Společně byly ve volieře se samcem korely, samcem červenokřídlého a párem andulek. Měl jsem je jako liché kusy, pro strýčka příhodu, kdyby něco uhynulo z chovných kusů. Jaké překvapení, když se v budce ozval pískot vylíhnutých mláďat. Ze čtyř vajec tři mláďata. Podotýkám, že na odchovu se podílel i samec korely, který po celou dobu sezení samice na vejcích,byl nepřetržitě v budce a po vylíhnutí pečlivě krmil jak mladé tak samici na hnízdě.Samec pestré obstarával krmení samice mimo budku a po vylétnutí mladých krmil spolu s korelou venku. Byla to taková správná trojka. Přikládám fota. Všechna mláďata přežila, dvě samice a jeden samec, který letos v září uhynul. Nechal jsem si je v jedné volieře s dalšími papoušky (2 samci mníšků, 2 samci horských, samec červenokřídlý, samec rosely, pár zpěváků, letošní 4 výletky červenočapkových). Voliera je 4,5x1,5x2,0 metry, soužití všech pospolu je bez problémů. Ještě jednou podotýkám, že tito kříženci nebyli plánovaní, protože jsem nevěřil tomu, že by se tato dvojice dala dohromady. A když už se vylíhnuli, okroužkoval jsem je, rostli jak z vody, tak mě jich bylo líto zprovodit ze světa. Proto dostali šanci na přežití a dva žijí a dožít je nechám. Tak mě snad odsuzovat nebudete.