Afrička stříbropruhá

Afrixalus fornasini

Výskyt: Afrika
Velikost: 4 cm
Počet vajíček: 80 ks
Inkubace: 5-10 dnů
Přeměna pulce v žábu: 10 týdnů
Krmivo: Cvrčci, octomilky, kobylky
velikost písma:  A A A
05.11.2013     Autor: Ing. Zbyněk Pokorný     1802 zobrazení     0 komentářů

Afrička stříbropruhá obývá ve volné přírodě východní Afriku. Afrička stříbropruhá žije ve spadaném listí v hustě zarostlých savanových oblastech.

Dorůstá velikosti kolem čtyř centimetrů. Charakteristické jsou dva bílé až stříbřité pruhy, probíhající po hřbetě od čenichu až po zadní končetiny. Podobné pruhy jsou na lýtkové části zadních končetin. Větší plocha těla je zbarvena hnědě. Na prstech předních a zadních končetin jsou rozšířené přísavné terčíky, usnadňující šplhání po stěnách terária. Samečci mají po celém těle rozseté výrazné hrbolky a žlutou skvrnu na bílém hrdle.

Pro dva až tři exempláře afričky stříbropruhé potřebujeme terárium o minimální velikosti 40 x 40 x 60 centimetrů (samozřejmě pokud vám to podmínky dovolí, větší rozměry jsou lepší). Dno převrstvíme směsí písku a zeminy. Do terária vložíme velkou mělkou misku s vodou a mnoho menších větví, po kterých afričky s oblibou šplhají. Terárium hustě ozeleníme a vybudujeme úkryty z kůry korkovníku. Afrička stříbropruhá přes den odpočívá na listech nebo ve vodě. S oblibou se přisávají na stěnách terária.

Potravu v zajetí tvoří drobní cvrčci, octomilky, kobylky, mouční červi a housenky zavíječe voskového.

Afrička stříbropruháNázvy ve světě

Anglicky: Fornasini's Spiny Reed Frog

Foto: http://www.tanzaniaherps.org

Komentáře ke zvířeti

Vaše jméno:
Kolik je dva krát tři? *
Text komentáře: *
Napsáno je 0 a zbývá 500 znaků.
Zatím zde nejsou žádné komentáře, napište první.