Aktuálně: 5 139 inzerátů172 202 diskuzních příspěvků17 713 uživatelů

Dávkovač krmiva

Dávkovač krmiva
Zdeněk Gajdoš 01.12.2008, 14:22
4 169 3 minuty čtení

PŘEJI HEZKÝ DEN VŠEM CHOVATELŮM HMYZOŽRAVÝCH. Dovolte mi, abych Vám zde popsal funkci dávkovače krmiva, který již delší dobu zvažuji, a to z toho důvodu, aby mne suploval při krmení v době mé nepřítomnosti při odchovu mladých

Tento dávkovač je určen pro krmení koček a je pětikomorový a poskytuje krmení na pět dní. Výrobek se skládá ze tří dílů:

Horní díl, ve kterém je otvor a svým pootočením odkrývá jednotlivé misky Horní díl, ve kterém je otvor a svým pootočením odkrývá jednotlivé misky

Střední díl, ve kterém je 5-krát prolis /miska/ Střední díl, ve kterém je 5-krát prolis /miska/

Spodní díl, ve kterém jsou uchycena dvě odnímatelná média, která se dají nachladit. Dále mechanické hodiny, které jsou napájeny jednou tužkovou baterkou a tento systém je stejný jako u běžných nástěnných hodin a plastovým táhlem, kterým je propojena středová hřídel a mechanické hodiny Spodní díl, ve kterém jsou uchycena dvě odnímatelná média, která se dají nachladit. Dále mechanické hodiny, které jsou napájeny jednou tužkovou baterkou a tento systém je stejný jako u běžných nástěnných hodin a plastovým táhlem, kterým je propojena středová hřídel a mechanické hodiny

Mechanické hodiny jsou opatřeny plastovými spínacími jezdci, kterými se určuje a nastavuje den a hodina sepnutí /krmení/a to vše je kryto průhlednou krytkou.

Dávkovač krmiva

Princip je velice jednoduchý. U dávkovače pootočíme horním dílem o 360 stupňů proti směru hodinových ručiček a tím natáhnete pružinovou spirálu, kterou je opatřena středová hřídelka, na které jsou 4 záklopky.

Takže, jakmile nastane čas krmení, tak dojde k najetí plastového jezdce na táhlo, které odjistí záklopku na středové hřídelce a dojde k pootočení horního dílu a tím pádem k obnažení jednotlivé misky.

Jediný problém vidím v tom, že jsou mechanické hodiny tzv. čtyřdenní, takže jeden den je na ciferníku znázorněn v jedné čtvrtině kruhu a i když dáte všechny čtyři spínací jezdce těsně vedle sebe, tak vychází čas mezi jednotlivými dávkami krmení cca 4 - 5,5 hod. a je to z toho důvodu, že dávkovač je vyroben pro krmení koček a pro tyto účely je krmná dávka jednou za 5 hodin, nebo jednou denně vyhovující. Tento nešvar však lze menším úkonem odstranit.

Úprava se provádí na spínacích jezdcích, a tento zákrok by měl být patrný na následujících fotkách.

Před úpravou:

Dávkovač krmiva

Dávkovač krmiva

Dávkovač krmiva

Dávkovač krmiva

Po úpravě:

Tento výrobek byl vyzkoušen u leskoptví, timálií a kardinálů a u všech byl průběh zvykání zhruba stejný, kde první den měli ptáci k dávkovači nedůvěru a měli jej často na očích.

Druhý den si již na výrobek začali zvykat a třetím dnem byl už odebírán z dávkovače hmyz a to bez jakýchkoliv obav. Tento výrobek nebyl vyzkoušen při odchovu mladých, takže jen doufám, že by se mohl k tomuto účelu osvědčit.

Dávkovač krmiva byl objednán na německých stránkách přes net a cena výrobku po slevě (5%) při objednávce přes internet i s dopravou vyšla na cca 1300,-kč /kurs eura/.

Přikládám odkaz zde.

Doufám, že tato malá recenze dávkovače krmiva Vám poslouží k inspiraci, či rozšíření možností, jak obstarat pravidelné dávky živého krmení pro naše chovance po dobu naší nepřítomnosti.

Dávkovač krmiva

Podělte se s námi o názor na tento článek →

Podobné články

Může vás také zajímat