Aktuálně: 5 572 inzerátů168 439 diskuzních příspěvků17 661 uživatelů

Ocelotí miminka v ohrožení - otec by je zabil!

Článek z deníku Aha

Ocelotí miminka v ohrožení - otec by je zabil!
(Pie) - Deník Aha 08.11.2010, 10:30
6 999 2 minuty čtení

Věra a Richard Jüttnerovi chovali ještě před týdnem nedaleko Brna doma "pouze" devět šelem. Nyní se mohou těšit z nových přírůstků. Samice ocelota Aimee (10) totiž přivedla na svět hned dvě mláďata.

„Je to už osmý úspěšný odchov, což se v Česku u ocelotů velkých ještě nikomu nepodařilo. Navíc tentokrát přišla na svět hned dvě mláďata, a to je hodně výjimečné," září spokojeností Věra Jüttnerová. Otcem všech devíti odchovaných ocelotů je vůbec první šelma, kterou si manželé pořídili - samec Filip (11).

Ocelotí miminka v ohrožení - otec by je zabil!

„Od Aimee ho oddělujeme vždy ještě před porodem, protože by svoje potomky mohl zabít. V přírodě je ocelot samotář a o mláďata se stará jen samice," prozrazuje Richard Jüttner. Samec nyní přes den pobývá ve výběhu a v noci v jednom z pokojů rodinného domku. Svou nedotknutelnost dává neustále najevo. Stačí, aby někoho cizího jen ucítil a svým zlověstným vrčením jasně upozorňuje, kdože je tady pánem.

„Ocelot, i když vypadá jako velká kočka, je mnohem nebezpečnější, než například gepardi nebo kanadští rysi, jež rovněž chováme," varuje před zavádějícím pocitem Věra Jüttnerová.

Podělte se s námi o názor na tento článek →

(Pie) - Deník Aha

Autorem od: 25.12.2013

Podobné články

Může vás také zajímat