Odpověď na příspěvek uživatele N z 26.08.2025, 12:57:52
Záměrně jsem to udělal absurní, aby bylo poznat, že reaguji na totální blábol. Nic takového jako určení rolí aktérů tohoto válečného konfliktu až s odstupem času fakt není možné přijmout. Kalkulování a fabulace se stavem teoreticky možného v budoucnosti je v rozporu se zákony myšlení a logiky. Kdyby to bylo možné, tak je možné obhájit cokoliv a nikdy nezjistitme, jestli by to tak bez zásahů bylo nebo ne . Zachránil jsem Rusko před invazí USA a díky mojí skvělé strategii to bylo naštěstí včas. Ukrajinu jsem bohužel musel trochu rozcuchat. Tvůj Vláďa. 🥳
Válka je legitimní prostředek, kterým se od vzniku lidstva řešily různorodé spory mezi říšemi, státy, městy atd.
Ono to je celkem jednoduché, stačilo by oznámit, že Rusko zaútočilo na sousední Ukrajinu, protože se obavá budoucího Ukrajinského směřování na západ a tím k nežádoucímu posunu vlivu západních státu a společenstev do oblasti, která je pro Rusko a jeho politiku neakceptovatelná.
Samozrřejmě, že cílem nejsou žádné nacistické síly hodné zřetele, ale východní část Ukrajiny potřebujeme hlavně kvůli surovinovému bohatství a přístupu k moři. Zbytek Ukrajina nás nezajímá a strčte si ho za klobouk. Jednak tam zbyde jenom: zemědělství a hladové krky a druhak nemáme penize ani na chod RUska, natož další bezednou kasičku na prachy. 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 26.08.2025, 10:00:19
Bylo by potřeba k těm odkazům dopsat, jestli to sdílíte jako něco zajímavého a hodnotného nebo pro pr…l. Takhle člověk neví, co si o tom myslet. Jestli sledujete toho plešatého Kollerova slouhu za důvěryhodný a správný zdroj, tak je vše jasné. Bohužel hlavně to, že jste duševně chorá osoba. 🙂 Jestli je to pro srandu, tak o.k. Někdy se na Kollera taky kouknu, abych si zlepšil náladu, protože větíšího pablba a klauna
Když už se to nakouslo, tak narozdíl od psů dává čipování koček opravdu smysl! Bohužel je u nás obrovský rozdíl v počtu odložených a toulavých psů a koček. Mezi držiteli koček je taky bohužel poměrně dost nezodpovědných, neohleduplných a arogantních lidí, což je v kombinaci s reprodukční schopností koček důvodem stavu, který u nás aktuálně u koček máme. Kočičí útulky praskají ve švech, probíhají akce na odchyty a kastrace toulavých a zdivočelých koček, ale nemá to téměř žádný efekt. Nezřídka až polovina koček odchycených při těchto akcích nejsou toulavé, ale jde o kočky, které majitelé vypouští na procházky do volnosti. Byl jsem svědkem, když se jeden takový rozčiloval jak si někdo vůbec může dovolit takhle omezovat jeho majetek a to ještě bylo štěstí, že nekastrovanou kočku nestihli vykastrovat.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 26.08.2025, 07:51:46
Zlobíte se hezky, ale na špatnou osobu, protože jsem pouze popsal stav, jaký u nás aktučiálně je. Nikde nepíšu, že to od nich očekávám. Od státu, který mě nutí zaplatit zbytečné čipování mého psa, ale dál ho ten čip absolutně nezajímá a nijak s ním nepracuje bych se rád dočkal nějakého řešení!!! Za psa bez čipu mi hrozí pokuta, ale pes s čípem je státu úplně šumák. Rozhodně nemám v úmyslu platit za vklad do soukromých databází. Jestliže to umí provozovat někdo “na koleni”, tak nevidím důvod, proč to nespravuje stát. Jestli taková databáze jednou vznikne, tak bych po veterinární asistentce chtěl, aby bylo součástí provedeného čipování i vložení do databáze. Nemyslím, že způsobí kolabs ordinace, když při editaci el. karty psa, do které scanuje i číslo čipu a která obsahuje také kontaktní a identifikační údaje majitele přibyde jedno kliknutí navíc. P.S. na foto je můj zlepšovák identifikace čipovaných psů. Funguje úplně skvěle, není třeba čtečka čipů a kromě MP Slaný to zvládne úplně každý. 🙂
Firmu jsem neznal, tak jsem nakoukl na jejich web. Hned první info, na které jsem narazil mi stačilo, abych věděl, která bije. Na začátku byla parta nadšenců, která následně dostala vnuknutí zhůry a problém je na světě!!! Nejvíce tragédií bývá způsobeno s tím nejlepším úmyslem. Ti provozovatelé jsou 100 proc. úplně mimo realitu a dělají to podle toho, jak si usmysleli, že je to nejlepší. Bohužel tam chybí znalosti a zkušenosti s chováním a chovem ptáků s mozkem 3letého dítěte. Taky se mají co otáčet, protože ukrmit tak velké hejno arů nebude rozhodně levné.
Povinné čipování psů je v tomhle stavu úplná idiocie. Musím nechat psa očipovat, ale nemám povinnost nikam tyto údaje nechávat zapsat. Ono vlastně není ani kam a v ČR fungují dvě velké soukromé, nepropojené databáze, které umí dobře pouze vybírat peníze za registraci. MP odcyhtí někde psa, načte dokonce jeho čip a když není ani v jedné z těchto databází, tak je výsledek, jako kdyby byl pes bez čipu. Ty dvě databáze ještě způsobují, že část lidí jede na té a druhá na oné, takže je velká chybovost dohledávání Celý fór je v tom, že veterináři podle zákona mají povinnost provadět čipování psů, ale nemají povinnost vedení evidence čipů.
Ahoj, někdo dokrmuje ručně, protože je chyba u rodičů apod. a někdo cíleně, aby dosáhl krotkého ochočeného ptáka. Je to docela jednoduché a proto, abyste vychovali krotké, ochočené odrostlé mládě, musíte mu kromě vymáčknutí instatní směsi do volete věnovat průběžně adekvátní čas a pozornost. Znám chovatele, který dokrmuje poměrně velké množství velkýc papoušků od žaků, přes molučáky až po ary a výsledek vždy na jedničku, protože má manželku, která to má jako mateřskou dovolenou.
Jinak ještě k tomu nešvaru s pořizovaním zanedbaných nebo jinak nevyhovujícíh zvířat: je to sice smutné, ale není jiná možnost, než to nedělat a nechat je u toho, kdo je nabízí!!! To jestli třeba pojdou nebo něco podobného je klidně možné, ale to není starost toho zájemce! Tohle není metoda, jak nečemu pomoct a nelze zachránit celý svět. Když podvodník prodá, tak nakoupí další. Když neprodá, tak přijde o peníze a znovu už to většinou neudělá.
Klidně se na to dá koukat tak, že zvířata, která možná pojdou byla obětí za xxx dalších, která nebodou mít podobný osud.
Odpověď na příspěvek uživatele N z 22.08.2025, 21:35:27
Kde a kdy se zrodila myšlenka, že by měl mít každý svoje vlastní bydlení, neřku-li nové a ve Středních Čechách nebo Praze? Před 2. sv. válkou bylo klidně 10 osob na bytovou jednotku. Naprosto běžným bylo vícegenrační soužití rodin, které si vzájemně vypomáhali ve výchově, nákladech na žití a práci Nevyhovující bydlení se postupně bouralo a zalepilo výstavbou paneláků, které následně noví majitelé privatiozovali za hubičku. To jsou rodiče dnešních čtyřicátníků, což je nejbohatší generace, kteoru jsme v ČR kdy měli a dlouho mít nebudeme. U této generace se totiž nahromadil nemovitý majetek, který je typicky panelákový byt, který se pronajímá, dům, který postavily rodiče a nemovitost, kteoru postavily či koupily právě Ti čtyřicátníci. Bohužel bude nějakou dobu trvat, než se kapitál přelije zase trochu jinam a do té doby bude hodně lidí bydlet v nájemním bydlení. To ale není ostuda a má i svoje klady oproti vlastnímu bydlení.
Odpověď na příspěvek uživatele N z 25.08.2025, 22:28:54
Tak tohle je úplně výborný komentář, na kterém by se dala vyučovat obrana proti černé magii. 💩 Neregistrovaný veterán po dvou misích, který zasévá semínka pochybností do hlav čtenářů té jeho …… Radši už nikde neprozrazuj tajné informace o věcech, které nám vláda tají, abys za to nebyl náhodou popotahovaný. Sám víš, že to tady nedávno bylo. Ideálně buď v tomhle stejně opatrný jako při rozhodování o tom, kdo je útočník a kdo napadený. Není to žádná sranda. Soused nedávnou seřezal manželku a nakonec se ukázalo, že to bylo v pořádku. Manželka se bavila s kolegou z práce, se kterým by mohli v budoucnosti klidně i souložit a nasazovat manželovi parohy, takže to nebyl útok, ale obrana před hrozbou z druhé strany. 👌
brandt26.03.2008, 10:12:37xxx.xxx.53.50mnoho kříženců je u fišerů i škrabošků, projevuje se to především v modré řadě a to kvůli neznalosti začátečníků a vyčůranosti prodejců. co myslíš křížencem u fišerů konkrétné. jedince s tmavší hlavou? Já osobně chovám jen. ag. růžohrdlé a osobně si myslím že i u nich je dost mutací, které nejsou natolik rozšířené.
brandt26.03.2008, 09:59:54xxx.xxx.53.50to lussie: jestli se nechceš vzdát zebřiček, pořid si k nim neofémy, můžeš tam dát chůvičky, křepelky čínské, holoubky a řýžovníky, budeš mít voliéru, která po celý den žije a je v ní pohyb. ptáci si nijak zvlášt nekonkurují a dočkáš se i odchovů, navíc ti v takové voliéře vydrží i rostliny, což vypadá dobře a u papoušků to není myslitelné.
Diskuzemi o velikosti se vůbec nezabývej, je to hádka trochu mimo tvůj problém. Rosely i alíci se v takových rozměrech chovat dají. To jestli je to ideální musí každý zvážit sám. To za Tebe ostatní řešit nemůžou.
to hicks: řiká se kážeš vodu, piješ víno.