Nejhezčí jsou samojedi. To je jak když zapřáhnete smečku malých ledních medvídků na nějakých moc veselých drogách, jak se pořád culí. 🙂
Příspěvky uživatele
Varaxi
Jenova, Jaskolka.
Jabarkas, Jaegar.
Znám klisnu jménem Její Veličenstvo. 🙂
Jestli jednotlivé kusy od sebe rozpoznáte, zkuste sem dát pár fotek.
Můžeme, ale stejně to bude zavádějící. Slepice je technicky o pohlaví - všichni hrabaví se dělí na kohoutky a slepice. Takže třeba samice koroptve je taky slepice. 🙂
Nevybereš si, no. Je to komplikované.
Já viděla kohouta pojímat bačkoru, takže proč ne perličku?
Posílám holubičku, olivovou ratolest a velikonočního beránka se čtyřlístkem v tlamě na znamení našeho příměří. 🙂
Jako tím, že to kůzle porazím mladé, než musí na kastraci, porušuju zákon? Který?
Třeba se jen nerad fotí. 🙂
Ono ve zrytém se fakt dobře hrabe. A jak na to ty slípky přijdou, budou se tam cíleně chodit popelit nebo hledat brouky.
Slepice jsou také mlsné - když je neuhlídám, spolehlivě mi oklovají jahody, salát a rybíz, asi by si daly i něco navíc, kdyby to stihly.
A slepice jsou i zvědavé; jak se tam bude něco měnit, okopáte, přisadíte novou rostlinu, narostou třeba dýně, prostě se stane nějaká změna, půjdou si to prostudovat.
Ten plotek není překážka. Pokud tam budou chtít jít, nezabrání jim v tom; pokud tam nebudou chtít jít, plotek vůbec nepotřebujete.
Mno, tak před pár lety jsem kupovala mléčné kůzle za litr. Zabité, vyvržené, stažené.
Už chápu, proč bylo mléčné, proč prodával tak brzo - nechtěl kastrovat. Gumičky jsou humus a 600 za kastraci kůzlete je haluz.
Já tu cenu nijak nekritizuji, chápu, že veterinář chce taky jíst, ale být chovatel, tak to řeším stejně.
Já si všimla hned, ale bylo mi ženantní na to upozorňovat. Ono to není o pravopise, že. Já byla ráda, že se březnová teplákovka založila. 🙂
Chcíply mi jahody, co jsem zkoušela přezimovat na balkoně. Nevadí, aspoň mám místo na bylinky. Vysela jsem lichořeřišnici, řeřichu, bazalku, kadeřavou petrželku, pažitku a kopr, než vyklíčí, budou doma, pak půjdou na balkon a v případě nutnosti budu květináče nosit domů. Je to asi minuta práce.
Paradoxně u psů, kteří pocházejí z komplikovaného zázemí, se mi osvědčilo jako low-cost krmivo Profine.
Jako není to nic moc. Ale psům to často prostě sedí, i když by to člověk neřekl. Stejně jako BritCare - je to krmivo na hraně, ale jsou psi, kteří na něm prospívají a nic moc jiného jim nesedí. Nevím ale, do jaké míry to je polepšení, CIBAU neznám.
A ještě zkuste mrknout na Petkult, to jsou dobré granule. Ne výjimečné, ale dobré ano.
Nebo na to jít úplně od lesa a vzít to nejjednoduší krmivo. Tam by možná stála za pokus značka Magnusson - to je obilí a maso, zakápnuté olejem a posypané špetkou brambor a kvasnic. V některých recepturách je vajíčko nebo trocha zeleniny. Jsou dle složení vesměs skoro stejné, rozdíl bývá v analýze, tj. v procentuálním zastoupení toho složení. Ale je to jiný typ granulí, nevím, jak se na to Váš pes bude tvářit.
Na podobném principu funguje Lupo a některé receptury Lukullus a Marcus Mühle.
Magnusson, Lupo, Lukullus a Marcus jsou jiné granule - lisované za studena, pečené, prostě alternativní. Což může být jak fajn, tak i naopak horší - záleží na individuálním nastavení psa.
Prakticky nedokážu srovnat mnou zmíněné granule s CIBAU, tím nikdy nikdo z mých známých nekrmil. Já dávala občas Petkult, Lukullus, Marcus a Magnusson, ostatní znám z referencí.
Já, když česala v lese, tak se pak babky z dědiny mohly přetrhnout v drbání, kteří psi se tam porvali. 🙂
Ale jako jo, během předjaří ty chlupy mizely rychle. Na podzim podstatně pomaleji.
Prevence proti klíšťatům to byla, ale zas tak poloviční; rozhodně se na to nedalo spolehnout.
Koně mají chlupy taky dobré jako stavební materiál, ale už jsem viděla oběšené ptáče na žíni… Takže česat srst jo, dlouhé žíně z hřívy a ocasu ale odklidit. A asi bych byla opatrná i u dlouhosrstých psů.
Mně teda koně sebrali svačinu, batoh, baterku, tašku s lahvovými pivy a věncem špekáčků, botu a folii z jahod, dítě ani psa ještě ne. 🙂
Takhle - k vychovaným dětem je teoreticky vhodná každá vychovaná, opečovávaná a ošetřovaná ovce pod dohledem, která má majitele s mozkem v hlavě.
Uvědomte si, že ovce váží 60 a víc kg. To opravdu není zvíře, které byste mohl(a) nechat s dítětem bez dozoru nebo mohl(a) v tomto směru cokoli zanedbat, a to bez ohledu na plemeno.
Je to stejné jako u psů a jejich plemen - vyberte si zvířata podle sebe, na která stačíte především Vy, která zvládnete a která chcete. Děti nemusí být ze zvířat dlouho nadšené, za chvíli je to přestane bavit - nebo ne a časem, až povyrostou a pochytí, jak se správně chovat a postarat, se můžete bavit o tom, že byste pořídil(a) zvíře pro ně.
Páni, Vy jste ale činorodá. 🙂
Já jsem pomáhala mámě vysít do skleníku akorát kopr. A tím jsem skončila. 🙂
Máme březnovou teplákovku?
Jenomže ten nepapírový, ale milovaný pes má matku a sourozence, kteří v tom hnoji žijí dost možná doteď, pokud bez veterinární péče nepošli.
Je dobře, že sdílíte špatné zkušenosti, ale uznejte - našla jste si chovnou stanici dog a není Vám divné, že kupujete retrívra? Webová stránka nefunguje, hodnocení je 22 bodů ze 100… Jako fakt nemusíte být geniální nebo se nějak extra vyznat v chovu psů, abyste poznala, že to není OK.
A potíž s Vaším sdílením špatné zkušenosti je v tom, že je najdou lidi jako Vy - lidi, kteří se nezajímali včas a řeší to štěně, až už je mají doma. Lidem, kterým to bylo prostě jedno, jinak by si to štěně nemohli pořídit. A to je prostě pozdě.
Je dobře, že se o pořízené štěně staráte, na druhou stranu těžko za to zasloužíte ovace, to prostě majitelé psů dělají. To je samozřejmost. Jen by bylo fajn, kdybyste se starala i před pořízením. Protože to, že jste si toho psa koupila, není bez následků.
No, hadi prý smrdí. Ale taky bych jim dala šanci.
Akorát šneky a pavouky bych nepapala. Nebo takové chuťovky, jako kachní embrya a shnilé ryby a tak. Jinak si myslím, že jsem ochotná zkusit všelicos.
No, možná, i když mi to ani nepřipadá. Spíš je mi jedno, co jím, hlavně když je toho dost. 😀
Ochutnávat nové pokrmy mě bavilo vždycky. A nutrie, klokany nebo pštrosy jsem jedla vždycky ráda, když jsem se k nim dostala. 🙂
No, na iFauně jsme si to psaly. Pokud si to nepletu. Bratr bydlí v Kunštátu a Ty máš tu chalupu někde poblíž, ne? 🙂Maminka pochází z Bořitova, tak mám tím směrem půlku rodiny. Psaly jsme si i o Blanických rytířích, pokud se nepletu.
Přesné místo jsi mi nepsala, ale že je to kousek, to ano.
Když mě přišla kdysi dávno přepadnout moje maminka, tak přišla večer, kdy už jsem spala, a uklidila mi. 😀 To mám po ní - když přepadávat, tak jedině proto, abych umyla nádobí. 😀 Takže se nemusíš bát.