Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 20.08.2026, 14:21:26
No jasně, že věděl, měli spacák vedle sebe, pár minut předtím spal vedle těch dvou. Prý byla jasná noc a uviděl obrys, který mu připomněl srnce či jaké zvíře, no prostě…
Zelený mozek, no. Vnitřní nastavení soustředěné na lov, ne na bezpečnost. Asi bychom bez toho jako druh nepřežili pravěk, ale je to omluva za zmařený život? Není.
Zahájil první pomoc, hned volal záchranku, ale mířil až moc dobře. Pak se z toho složil, dávali ho dohromady psychiatři, aby mohl proběhnout výslech.
A ten kamarád prý měl taky problémy, jednak kvůli tomu, čeho byl svědkem, jednak že to mohl být on, koho zastřelili.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 19.08.2026, 20:57:51
Jo.
Prostě se otočil za hlukem, který udělal ten kluk ve spacáku, když si sedal.
Jeho maminka chodila do práce, kam jsem chodila několik let po sobě na letní brigádu. Jeden den nepřišla, nevěděli jsme proč. Pak začala kolovat informace o tom myslivci a zastřeleném. Až po pár dnech jsme se dozvěděli, že šlo o jejího syna.
Pamatuju, že firma nechala tu paní doma, jak dlouho potřebovala, a nepřestávali jí platit plnohodnotnou mzdu. Na ty porady, kde se takové věci rozhodovaly, chodil můj strýc, byl v té firmě od jejího založení a měl tam slovo. A říkal, jak to bylo absurdní - bod porady jedna, ucpané záchody na dámském WC, bod dva, nedostatek nástrojářů, bod tři, přijede kontrola z Německa, bod čtyři, paní, co jí zastřelili syna.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 19.08.2026, 17:50:59
Známé tak zastřelil myslivec syna. Byli spolu (syn a myslivec) a ještě s kamarádem toho syna na číhané a přespávali v lese. Ozval se šrum, myslivec vstal, vzal pušku a šel se podívat, jestli to není něco vhodného k zastřelení.
Ten syn uslyšel šramot, tak se posadil ve spacáku, aby viděl, co se děje. To zas upoutalo pozornost toho myslivce, otočil se za hlukem, a jak uviděl pohyb a obrys, vystřelil. Trefil se do hlavy. A bylo to.
Neměli spolu alkohol, nebyli opilí, nedělali hlouposti, nehecovali se. Prostě stav mysli lovce. A odnesl to úplně nevinný mladý muž.
Cedule s nápisem Z DŮVODU KONÁNÍ HONU VSTUP ZAKÁZÁN, páska přes cestu a je to v pohodě. Problém jsou houbaři, kteří se pohybují mimo cesty, ti se můžou vyskytnout ve špatný čas na špatném místě. Ale ani na ty by neměl nikdo řvát.
..dneska mi mladí přivezli na chalupu vnuka, králíka, košík rajčat, paprik a okurek, nějaké kompoty, kečup a CUKETU
Kečup si necháte, z rajčat, paprik a cukety si uděláte lečo (je-li toho víc, tak tam nedávejte vejce, nacpěte to do sklenic a zavařte na zimu), z okurek uděláte salát (pozor, okurky taky mohou hořknout, stejně jako cukety), kompoty dáte do spíže, vnuk Vám může pomáhat.
Ten králík, ten je jedlý, nebo ho máte také hlídat?
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 17.08.2026, 07:28:50
Nečtu extra.cz, vyplivl to na mě Seznam ve výpisu článků.🙂
Kamarádka říkala, že je ještě nějaký jiný Tadeáš, který je podstatně příčetnější, ale já neznám ani jednoho. Jak jsem uviděla ten odkaz, vzpomněla jsem si na Vás a klikla na to, že si třeba rozšířím obzory, ale nakonec jsem usoudila, že si tuhle zkušenost ušetřím. 🙂
Moje guilty plesure je fan fiction, takže… asi si můžeme podat ruce. 😀
U nás naposledy pršelo přesně na den před měsícem. Ráno kolem páté spadlo pár kapek, ale ani kaluže nebyly. Prý má ještě něco málo sprchnout po třetí hodině, ale kdo ví. Zatím od 16. července napršely dnes ráno dva milimetry.
Letos jediné období, kdy se dá říct, že pršelo nějak normálně, je první půlka července. Jinak prostě prší málo, nebo vůbec.
Jak jsem tu kdesi chválila hydrogel, tak ano, současné počasí zvládá s prstem v nose, ale když denní teploty atakovaly čtyřicítku a noční klesly na 22 stupňů, tak ani hydrogel nestíhal. Zalévala jsem denně, a i tak byly některé okurky hořké. Pak jsem začala zalévat ráno i večer a už to šlo. Asi na to má vliv i to, že jsem udělala odtokové díry moc nízko. Nelze zalít jednorázově větší množství vody, začne to téct z nádoby ven.
Nicméně mám další vychytávku, která to do značné míry eliminuje. Zalévám do nádoby a pak do proděravěné pet lahve, která je pověšená pár cm nad nádobu. Prodlouží to dobu, po kterou zemina v nádobě může nasávat vodu a pojme tak větší množství, než kdybych vodu do nádoby nalila naráz z konve.
Ale už je to trošku piplačka a nedovedu si představit, jak by to dělal někdo, kdo má těch nádob třeba třicet.