Kecáte, Vám nemůže být padesát.
Příspěvky uživatele
Varaxi
Já se na svatbu česala sama. I malovala. A kytici mi kupovala švagrová jako svatební dar. Šaty pořídila v HM, no prostě taková normální svatba ala Varaxi.
To jsou ty babské rady a návody - přikládejte slepici dle potřeby.
Moje rada je z jiného soudku:
Nedělejte si to složitější.
Za prvé, nemáte zkušenosti. Pokud chcete přebírat vynesenky, ujistěte se, že mají dost opeření. Pokud nemají, neberte si je v zimě. Ten kurník nemusí dostatečně dobře odvádět vlhkost. Neopeřená navlhlá slepice vyjde na mráz a umře. Získejte napřed zkušenosti se svým prostorem a svým zdrojem vynesenek. Ať víte, do čeho jdete.
Za druhé, neřešte, odkud ta slepice pochází. Váš příměr k množkám chápu a respektuji, ale jak píšete, že kvůli produkci vajec slepice nepřestanou mít ve velkochovech špatné podmínky - ani množka nepřestane množit, když si z ní nekoupíte štěně, protože je koupí někdo jiný. Navíc mnoho klecí poskytuje slepicím lepší podmínky než haly. Vyberte si tedy slepice opeřené, a až pak řešte, odkud přišly.
Za třetí, kupte jim krmnou směs a chvíli je krmte tím. Pak posrupně přecházejte na to, čím je krmit chcete. Zjistěte si, čím byly krmené (ne značku, profi směsi stejně neseženete, ale typ - granule nebo šrot).
Za čtvrté, a v tomto nejsem úplně kovaná, tak se ujistěte, že Vám nekecám: slepice přepeřují podle roční doby. Když ji ostříháte nebo jí peří vypadá, samo nedoroste, ale organismus čeká na kompletní výměnu. I proto je lepší mít slepice alespoň základně opeřené, abyste nečekala s nárustem peří do Hromnic.
Navíc opeřená slepice snižuje riziko toho, že se u nich vyvine kanibalismus.
A konečně za páté, každou slepici vemte do ruky a pořádně si ji prohlédněte. Oči, zobák, běháky, rozhrňte peří a mrkněte na kůži. Jestli je ta slepice zdravá. Ať se jim nezanítí nějaký šrám nebo nerozjede nějaké zanedbané onemocnění.
Kanibalismu bych se nebála, spíš krmivo s dostatkem bílkovin kanibalismu předchází.
Ale jasně, nějaké riziko přenosu samozřejmě existuje - ale je to jako mít slepice zavřené v hale, aby je nenakazili venkovní ptáci. Jestli pro obavu existují objektivní důvody, musí každý posoudit sám.
V přiměřeném množství můžete.
A co je přiměřené množství - cca hrst na pět kuřat. Když bude méně, nevadí.
Kohouta, křížence nosných hybridů, jsme měli šest let v naprosto plné síle, než si ho odnesla liška.
Když jsem byla malá, myslela jsem si, že chleba je zelenina jako třeba dýně. Byly mi tři. 🙂
Oni ji poznají, nebojte. Nebude to, jako kdyby byla nový kůň.
https://medium.seznam.cz/clanek/petra-pavlickova-kradli-rvali-se-a-zvraceli-opily-vitez-lezl-po-ctyrech-maraton-z-roku-1904-dodnes-bavi-cely-svet-298509#dop_ab_variant=1731620&dop_source_zone_name=blogy.sznhp.box&dop_vert_ab=&dop_vert_id=&source=hp&seq_no=1&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku
Já vím, že to není přímo vtip a asi ani veselé, ale zasmála jsem se u toho.
Nadpis je Jaky jste meli duvod pro zmenu ustajeni?
A HelaS píše, že jejím důvodem byly drby. Hnusné drby.
Jestli to spadlo do spamu nebo hromadných mailů, mohlo se to samo smazat. Hodně mailů to dělá automaticky po měsíci nebo dvou, třech. Pokud jste to řešila teď a oni posílali mail v lednu, už může být prostě pryč.
U nás pršelo. Což vedlo ke vzácnému nálezu moravského plesiosaura bahnivého. Je zachycen při lovu ryb.
Včera ráno jsem viděla dvě liščata, jak se schovávají v kukuřici u silnice. A dnes už bylo jedno přejeté. :/
Na slepo Framykoin, to teda nevím, jestli bych dala. Spíš asi ne.
Já jenom krev. Vždycky si potom zajdu do cukrárny na zákusek a kávu, aby to se mnou náhodou neseklo. 🙂
Do práce jsem se pak už nevracela. Přece jen - to volno je zasloužené.
Netřeba, děkuju za nabídku. Vystačím si, věřím, že mám v těchto ohledech obstojnou slovní zásobu. Můj seznam začíná Absolvente Mrzimoru a končí na Žvanile šupácká.
Co se týče potkanů a režimových opatření, stačí jediné místo v okolí, které nebude takto osetřeno, a z něj se Vám ti potkani zase namnoží zpátky. Znovu a znovu, kdykoli polevíte.
Do těch krabičkových nástrah rejsci moc nejdou, protože jsou hmyzožraví a ty návnady nebývají na hmyzu založené. Nejsou tudíž pro rejsky atraktivní. Pro myši ale ano, takže pokud jsou i případné myší oběti překážkou, nejsou tyto nástrahy vhodné.
Myšky jsou roztomilé. Kdyby neroznášely nemoci, ani by mi nevadily. Potkani jsou jiná liga. To fakt chápu, že je nechcete.
I když… Není to tak dávno, co jsem dumala nad tím, jak takový potkan chutná. 😀
Chápu vtip. 🙂 Myslela jsem to jinak.
https://equichannel.cz/zpevnovani-vybehu-zatezove-koberce/
Já vím, jsou to koně, ale… Výběhy s kobercem fakt existují.
Jenomže ono to tak není. Ani na té Politice to tak nebylo. A na Vlcích, ať nemusíte listovat roky zpátky, se můžete sama přesvědčit, že ten hnus tam přišel vyplivnout zcela nevyprovokovaně.
Je to příspěvek 4. 7. ve 22:40. Přečtěte si, na co a jak reaguje.
Tohle rozpoutal on. A ne, trollingem se to omluvit nedá, ten má vyvolat vášně a rozhodit a rozeštvat diskutující, ale nemá přímo ubližovat.
To jsem nikdy neměla v úmyslu. 🙂