Aktuálně: 2 219 inzerátů287 869 diskuzních příspěvků20 631 uživatelů

Může mě myslivec vyhodit z lesa?

Elis (neregistrovaný) 31.07.2026, 04:48:35 xxx:xxx.2414:4004

Dobrý den, včera v podvečer jsem měla konflikt s myslivcem.  Odchytil mě na zpevněné lesní cestě (podotýkám ne mimo cestu) se dvěma psy na vodítku (podotýkám že celou dobu na vodítku, nikoliv na volno nebo tak - to jen pro upřesnění že jsme se chovali vážně slušně a nezavdávali jsme příčinu kohokoli naštvat, prostě jsem se chtěla jen projít v lese). 

Začal na mě křičet, že les není cvičák, že si mám čokly venčit ve městě. Na otázku, jestli mi tím chce říct, že je zakázáno se jít projít do veřejného lesa, na mě začal ještě víc křičet, že tohle není žádné cvičiště pro psy a že si mám jít trajdat jinam, že sedí na posedu “s návštěvou z Rakouska” a že teď kvůli mě můžou jet domů. Na to jsem mu odpověděla, že jsem nemohla tušit, že někdo sedí na posedu s návštěvou s Rakouska a že nechápu jaký na to mají vliv dva psi jdoucí po lesní cestě (vzdálení minimálně kilometr od nejbližšího posedu), a že pokud vím, les je veřejný a nikde nebyla cedule že bych vstupovala na soukromý pozemek. 

Křičel na mě opravdu hnusně a chtěla bych vědět, jestli byl v právu a tohle mohl. Případně jestli neexistuje nějaký zákon nebo paragraf, kterým bych se mohla ospravedlnit. 

Děkuji Eliška. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.