Aktuálně: 2 387 inzerátů292 049 diskuzních příspěvků21 307 uživatelů

Může mě myslivec vyhodit z lesa?

Orionka (neregistrovaný) 01.08.2026, 06:50:29 xxx:xxx.204b:c886
Varaxi:

Pokud je Vaším a zadavatelčiným životním cílem, aby se na žádnou z Vás neřvalo, je Vaše rada správná přesně do chvíle, než potkáte člověka, který začuje neochotu se bránit. To si vyloží jako slabost a bude na Vás řvát o to víc, protože pochopí, že jednoduše může. A kdo ví, kam to bude směřovat dál. 

Ale ano, pokud Vaším cílem není spravedlnost, není to, aby se to neopakovalo, pokud Vaším jediným cílem je, aby ten dotyčný pán teď přestal řvát, tak omluvit se a odejít je nejlepší možnost. Akorát o tom přirovnání mám pochybnosti. Dáma se umí bránit. Dáma umí situaci uklidnit a vyřešit bez řvaní. Jenomže taky - dáma se do této situace vůbec nedostane, protože dámu potká jenom gentleman, který chápe, že na dámu se neřve. 

Dáma je tak trochu ideální konstrukt v ideálním světě. 

Já znám paní, která by se rozbrečela a zhroutila. Nevím, jak by to ten myslivec řešil. 

A nevím, jestli jsme rozmazlená generace, myslela jsem, že třeba s kometou jste plus mínus vrstevnice, takže generací to asi přímo nebude. Ale pokud to o naší generací něco vypovídá, pak to, že se chceme bránit a chceme spravedlnost. 

Jinak k té bagatelizaci problému - slovní útok je také útok. Ta paní byla napadena. A tohle velice snadno přejde do dalších forem útoku. On - úmyslně či ne - využil fyzické převahy k zastrašování v situaci, kdy obrana byla obtížná a pomoc mimo dosah. Kdyby na ni řval na ulici mezi lidmi, tak Vám snad i dám zapravdu. Ale tohle je potenciálně nebezpečná situace. A to fakt, ale fakt není v pořádku. 

A Vy radíte otočit se k útočníkovi zády? 

A co když paní chtěla či potřebovala pokračovat ve směru chůze a ne se vracet? On taky mohl reagovat gradací - takové to kam jdeš, když s tebou mluvím, a řvát vesele dál. Nebo i něco horšího. 

Vaše rada nezaručí klid, nezoručí bezpečí, což ani jiné rady zde, ale tato Vaše hlavně zaručí, že budete zády a nebudete se moct bránit. 

Vy se staňte spisovatelkou červené knihovny. Vy ten příběh krásně stupnujete, nevím, kde by to skončilo. Kdyby se nebránila, t.j. v tomhle případě nedohadovala. Už jí šlo o čest a možná o život.

Jen ještě podotknu. Koukněte, kde je použita “uječená čarodejnice” a nepřekrucujte. Směrem k zadavatelce to nebylo.

Xerxova
Xerxova 01.08.2026, 06:53:34 xxx:xxx.ef40:7318

prostě zvěř nepřišla, Rakušan nespokojen a nechce zaplatit, myslivec naštván na nejvyšší míru a vylil si vztek neomluvitelným způsobem na zcela nevinném člověku. Hrubián, co se neumí ovládat. 

Ne - po cestě se psem na vodítku se smí chodit. A zvěř podél cest je tak oprásklá, že ji náhodný pocestný rozhodně zvyky nezmění. 

Když už, tak bych to řešila přes místní myslivecké sdružení, že agresivního dementa s flintou opravdu nechci potkávat

Orionka (neregistrovaný) 01.08.2026, 06:58:00 xxx:xxx.204b:c886
Xerxova:

prostě zvěř nepřišla, Rakušan nespokojen a nechce zaplatit, myslivec naštván na nejvyšší míru a vylil si vztek neomluvitelným způsobem na zcela nevinném člověku. Hrubián, co se neumí ovládat. 

Ne - po cestě se psem na vodítku se smí chodit. A zvěř podél cest je tak oprásklá, že ji náhodný pocestný rozhodně zvyky nezmění. 

Když už, tak bych to řešila přes místní myslivecké sdružení, že agresivního dementa s flintou opravdu nechci potkávat

S tím se dá jen souhlasit.

Varaxi
Varaxi 01.08.2026, 07:08:04 xxx:xxx.28b4:7279
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 01.08.2026, 06:50:29

Ne, já mám jen taky svoje zkušenosti o tom, jak to, co verbálním napadením začne, může skončit. A nedomýšlejte se, prosím, ničeho, co by nebyla pravda. 

Paní byla sama v lese. Přišel chlap a řval na ni nesmysly. Mohla se cítit ohrožená, měla na to právo, a byla napadená. Verbální útok je také útok. A lidi, kteří se neovládají, mohou být nebezpeční.

Když jste uječenou čarodějnici nepoužila ve směru k zadavatelce, ke komu teda? V tomto vlákně jste to první použila Vy. Jak mám tušit něco, co tu není zmíněno? 

Varaxi
Varaxi 01.08.2026, 07:14:31 xxx:xxx.28b4:7279

Mně se stalo, že jsem na vycházce se psem potkala myslivce, který na ten posed teprve jel (autem, v lese, no co už). A říkal, kam jde, že bude lovit, jestli bych mohla jít jinam. V klidu mě požádal, neprosil, nic takového, jen stručně vysvětlil důvody své žádosti. Řekla jsem, že půjdu teda jinudy, jestli mu to tak vyhovuje, a problém byl vyřešen. 

Nikdo neřval, nikdo nevyšiloval. Byla to úplně normální, obyčejná situace. Takže jsem vyhověla, protože to považuju za samozřejmé. Nejsem konfliktní. 

Ale řvát na sebe nenechám. 

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 01.08.2026, 08:27:28 xxx.xxx.119.6

Moje zkušenost je, že se člověku, který je v přírodě/honitbě může hodit číslo na mysliveckého hospodáře. Nemusí to být kvůli takovým situacím, člověk může narazit na zvíře v nouzi, uhynulé zvíře.

Osobní zkušenost mám takovou, že náš hospodář, je člověk rozumný, má rád přírodu, psy…dá se s ním mluvit. Vždy byl rád, když jsem mu nahlásila nějaké zvíře, a byl rád, když jsem mu řekla, že mě jeho kolega seřval, když jsem se ho ptala, jestli se mám bát (ano, bála jsem se o psa), tak mi slíbil, že s kolegou si promluví. Ta situace už se neopakovala.

Já osobně bych pánovi nemohla vrátit stejnou mincí, ne když jsem u sebe měla svého psa,  s ním se prostě nekřičelo. 

kometa
kometa správce
01.08.2026, 09:20:43 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 31.07.2026, 22:56:37

že za každou cenu musíte mít navrch,

Nemusím. Moudřejší ustoupí. A nebude si ničit karmu.

Tady jde o něco jiného. Zadavatelka šla po veřejné lesní cestě se psy na vodítku. Neporušila žádný zákon ani vyhlášku. Takže nikdo, ani zelený mužíček, nemá právo na ni řvát jako na nějakého haranta.

Já se v lesích i na loukách v rámci turistiky pohybuji dost často. Už jsem psala - jednou jsme narazili na opáskovanou část na cestě, kterou jsme potřebovali projít. Stál tam pán v reflexní vestě, že zrovna probíhá odlov černé zvěře a ať místo obejdeme. Slušně. My pochopili a obešli. V klidu a s pozdravem.

kometa
kometa správce
01.08.2026, 09:21:54 xxx.xxx.147.163
Zrzavci:

Tak Kometo je to po tomhle  projevu už jasny??

Já myslím, že se mýlíte. Více v SZ.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 01.08.2026, 09:57:50 xxx:xxx.7358:5328

Holky.…to se tady pohádáte kvůli příběhu od neregistrovaného cizího nicku? Znáte dotyčnou? Bylo to tak? Ona udělala vše správně a ten zlý zlý myslivec byl na ni tááák ošklivý. Jasně, přesně takhle to bylo 😉

Vahine
Vahine 01.08.2026, 10:08:11 xxx:xxx.bc5d:eb01
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 31.07.2026, 22:54:49

Připadá mi, že právě vzorec chování Orionky se tu v průběhu let mění a protože měnící se zvyky, způsoby vyjadřování atd., mohou značit počínající nemoc a bylo by nasnadě navštívit lékaře a pomocí léků nemoc alespoň pozastavit. Aplikace Terrapino je výborným doplňkem. Aplikace je výborná i jako prevence.

Orionka (neregistrovaný) 01.08.2026, 10:15:02 xxx:xxx.689a:d404
Varaxi:

Ne, já mám jen taky svoje zkušenosti o tom, jak to, co verbálním napadením začne, může skončit. A nedomýšlejte se, prosím, ničeho, co by nebyla pravda. 

Paní byla sama v lese. Přišel chlap a řval na ni nesmysly. Mohla se cítit ohrožená, měla na to právo, a byla napadená. Verbální útok je také útok. A lidi, kteří se neovládají, mohou být nebezpeční.

Když jste uječenou čarodějnici nepoužila ve směru k zadavatelce, ke komu teda? V tomto vlákně jste to první použila Vy. Jak mám tušit něco, co tu není zmíněno? 

To je pořád dokola. Když jsem sama v lese s hulvátem a se psy, kteří mě nejsou schopni bránit, budu se co nejrychleji snažit vyklidit pole válečné a nebudu ho dráždit svými rozbory situace a vyprávěním o spravedlnosti, natož vyhrožováním číslem na právníka. A to, i když jsem bytostně přesvědčená o tom, že mám pravdu. Vlastně i když budu mít psa, co mě bude bránit, když má ten druhý flintu. A svědka na své straně. Pak je taky “dobré” sejmout řvouna pepřákem, nebo paralyzerem. A mít rychlé nohy k utíkání 🙂)

Rozumný návrh řešení napsala Xerxová. Dojdu domů, uvařím si kafe a pak můžu telefonovat. Že tam a tam v lese se pohybuje podivné stvoření. Označit ho za možného pytláka, protože slušný myslivec by se tak nechoval atd.

Orionka (neregistrovaný) 01.08.2026, 10:19:02 xxx:xxx.689a:d404
Vahine:

Připadá mi, že právě vzorec chování Orionky se tu v průběhu let mění a protože měnící se zvyky, způsoby vyjadřování atd., mohou značit počínající nemoc a bylo by nasnadě navštívit lékaře a pomocí léků nemoc alespoň pozastavit. Aplikace Terrapino je výborným doplňkem. Aplikace je výborná i jako prevence.

Děkuji, právě jste se připodobnila k Džamile, také dává ráda psychologické rozbory a posudky na dálku.

kometa
kometa správce
01.08.2026, 10:38:25 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 01.08.2026, 09:57:50

Holky.…to se tady pohádáte

Myslím, že se nehádáme. Diskutujeme. Třeba to někdy někomu pomůže. Znáte - kdo je připraven…

Fiona.Praha
Fiona.Praha 01.08.2026, 11:15:33 xxx:xxx.7358:5328
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 01.08.2026, 10:38:25

Myslela jsem “útoky” jedna na druhou kvůli názorům. Není nutné reagovat úplně na vše. 

kometa
kometa správce
01.08.2026, 11:57:27 xxx.xxx.147.163
Fiona.Praha:

Myslela jsem “útoky” jedna na druhou kvůli názorům. Není nutné reagovat úplně na vše. 

Aha. Rozumím.

verun (neregistrovaný) 01.08.2026, 12:16:59 xxx.xxx.220.9

Na tyhle debully zabírá: “Tak zavoláme policii, aby bylo spravedlnosti učiněno zadost, co říkáte?”

Přesně to používám u vašich velmi vytížených popelnic, do kterých si kdejaký chalupář(dle značky pražák🙂)  jezdí odkládat svůj bordel…. ale to by jste ty popelnice museli vidět , to je masakr…

já teda volám “jako ” měšťáky…

Fiona.Praha
Fiona.Praha 01.08.2026, 12:34:06 xxx:xxx.7358:5328
»
Odpověď na příspěvek uživatele verun z 01.08.2026, 12:16:59

S přeplněnými popelnicemi mám podobné zkušenosti. Celkem často se stává, že u popelnic, které jako jedni z mála nemáme v klecích, zastaví auto s nepražskou značkou (i když to dnes už nic neznamená), vyhodí bordel a odjede. Protože se tady přece jenom známe aspoň od vidění, párkrát se mi povedlo, že jsem vzala mobil a tvářila se, že natáčím člověka i auto. Téměř vždy se člověk beze slov otočil, hodil bordel do auta a odjel, bohužel zřejmě k nějaké další nezamčené popelnici. Dost tomu pomohly modré zóny, protože před modrými čárami se stávalo, že přijelo nepražské auto, zaparkovalo před panelákem, člověk vyhodil bordel do popelnic u paneláku, sebral se a šel na MHD. Když jsem přijela z práce, auta tu většinou ještě stála, nebo majitelé jeli ve stejnou dobu jako já, skočili do auta a odjeli. Ráno přijeli zas a vše se opakovalo. Díky za modré zóny, protože autíčko tu projíždí denně.

Ariska
Ariska 01.08.2026, 13:59:01 xxx:xxx.9b72:308f

Mám podobný problém, bydlim na vesnici a je tu jediný panelák. Je to kousek od nás a tak tam chodím často. No a v paneláku bydlí čarodějnice,  která má nevychovanou tlustou zlou fenku. Vždy jde po nás, prý uz i někoho kousnula. Paní se prý ráda hádá. No a řve na mě, že tam nesmím chodit, že to je její (asi celý panelák) a vždy mi strašně nadává,  naschvál mi nadchází, když  jdu zezadu, tak mi jde naproti. A tak jsem si řekla, že zlu nebudu ustupovat, chovám se slušně, nic neporušuju. Poslední dobou mě nějak ignoruje, asi je vedro😉

Není mi to příjemné, ale nechci aby hulváti vyhrávali.

assil
assil 01.08.2026, 14:37:22 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 01.08.2026, 09:57:50

I kdyby udělala něco špatně, nemá nikdo právo na ni řvát, nesmí si to dovolit ani policie, natož nějaký random civil.

Jestli to zadavatelka popsala správně nebo ne je úplně jedno, protože jak vidno z diskuze, podobnou zkušenost s myslivci má vícero lidí a je dobře , že se to tu diskutuje.

N (neregistrovaný) 01.08.2026, 15:04:26 xxx.xxx.189.103

Hele já nevím, ale co jsem těch pár let pobýval v ČR na Kokořínsku, tedy nejen tam, tak člověk poznal dost lidí nejen ze své vesnice, ale i okolních. Se psem jsem chodil do lesa každý den či navečer a když už jsem potkal myslivce byl to vždy někdo ze vsi či ze sousední. Proto nějak nechápu jak by na mě hulákal někdo s kým se v podstatě známe.🙂 Leda že by zadavatelka byla z města či jinak “cizí” v honitbě a potom už fakt záleží na tom co za blba potkáte. Řvát na vás můžou i popeláři třeba.🙂 Tomu nikdy nezabráníte. Pokud zavoláte Policii, tak si připravte důkazy, jinak nic nevyřeší. Bude to klasické “on mně a ona mně”. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.