Aktuálně: 2 387 inzerátů292 049 diskuzních příspěvků21 307 uživatelů

Může mě myslivec vyhodit z lesa?

Orionka (neregistrovaný) 31.07.2026, 18:33:33 xxx:xxx.204b:c886

Já se ho nechci zastávat, měl být slušný….ale na druhou stranu se nedivim. Třeba už tam čeká celý týden, ví kudy vybraný kus vychází. Vy jste tu dráhu přešla a zvěř zradila. Asi nečekali na srnce. Možná stačilo říct "pardon, už mizím a dál ho neposlouchat.

Jednou jsme v Nízkých skoro zatměli a za pozdního soumraku  na zvážnici zradili lovcům medvěda. Řvali taky dost, ale krátce, mizeli jsme trapem.

Na jednu stranu, zvěř je přemnožená, lid chce, aby myslivci stříleli a na druhou stranu furt po lesích někdo courá. Možná už to byl pátý večer, ve  vedrech  všichni venčí večer (jen Xerxovi ráno😉).

Zrzavci
Zrzavci 31.07.2026, 20:42:47 xxx:xxx.e484:3be2
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 31.07.2026, 18:33:33

A to jako někoho opravňuje, aby se choval jako hulvat. Navrch k ženě ,  která se chová tak jak má, jde po cest ,  psy na voditku  nicim se neprovinila…Aha. No jooo. penízky utekly. Máte poslední  dobou dost podivné měřítko  lidského chování. Zastávat se hulvata, hmmmm

N (neregistrovaný) 31.07.2026, 20:56:13 xxx.xxx.189.103
Orionka:

Já se ho nechci zastávat, měl být slušný….ale na druhou stranu se nedivim. Třeba už tam čeká celý týden, ví kudy vybraný kus vychází. Vy jste tu dráhu přešla a zvěř zradila. Asi nečekali na srnce. Možná stačilo říct "pardon, už mizím a dál ho neposlouchat.

Jednou jsme v Nízkých skoro zatměli a za pozdního soumraku  na zvážnici zradili lovcům medvěda. Řvali taky dost, ale krátce, mizeli jsme trapem.

Na jednu stranu, zvěř je přemnožená, lid chce, aby myslivci stříleli a na druhou stranu furt po lesích někdo courá. Možná už to byl pátý večer, ve  vedrech  všichni venčí večer (jen Xerxovi ráno😉).

Víte že tohle mě napadlo hned taky? Výpověď Xeroxovi máme a teď bych potřeboval ještě toho myslivce.🙂 

Sardullah
Sardullah 31.07.2026, 21:23:36 xxx.xxx.221.235
Zrzavci:

Můj muž se mě snaží naučit, abych se brzdila, protože dneska se tak nějak už mezi muži nectí, že ženu ani květinou neuhodíš. Blbý je, že já nesnáším nespravedlnost a hovadiny, tak pak povětšinou dost bouchám. Já se to snažím korigovat, ale…. takže bych začala řvát taky, nicméně dneska už bych začala řvát to stou policií a šla rovnou volat. Zajímal by mě věk toho mužika.

To já si vůbec nemůžu dovolit “ bouchat”. Ať už jsem měla vedle sebe Sáru a nebo teď Ginu, tak musím být ledově klidná, zachovat dekórum a na dotyčného bych musela mluvit klidným neutrálním hlasem. Už to, že by na mě někdo takhle nastoupil by způsobilo temné dunění v útrobách psice a pokud bych já na dotyčného zvýšila hlas a řekla mu od plic, co si myslím, tak by to mohlo být bráno jako zatroubení k útoku resp. Gina by mu okamžitě začla dost hlasitě a nevybíravě říkat, co si o jeho chování myslíme, u Sáry to bylo horší “ no tvl, kdo jsi, že mi tady halekáš na paničku, tak to já ti rovnou ukousnu palici”. Stejně tak jako když bych před dotyčným byť jen o krok ucouvla… pro čubu signál, že mám strach a že nechávám na ní, ať to zařídí… Sára byla v tomhle ještě horší než Gina, u ní stačilo,  aby ve mně hrklo a byla okamžitě přepnutá do bojového módu.

Já bych teda okamžitě zavelela k ústupu s nějakou neutrální hláškou “ Ginuško pojď, pán nás tady nechce” a táhla bych čubu pryč… táhla, protože by si samozřejmě na takový individum dávala pozor, aby nás třeba zezadu nenapadnul.  A ať si tam klidně haleká do soudnýho dne.

Orionka (neregistrovaný) 31.07.2026, 22:22:46 xxx:xxx.204b:c886
Zrzavci:

A to jako někoho opravňuje, aby se choval jako hulvat. Navrch k ženě ,  která se chová tak jak má, jde po cest ,  psy na voditku  nicim se neprovinila…Aha. No jooo. penízky utekly. Máte poslední  dobou dost podivné měřítko  lidského chování. Zastávat se hulvata, hmmmm

Přečetla jste si mou první větu? A rozumíte psanému textu? Nebo vidíte nick a přes rudou mlhu nečtete?

Zrzavci
Zrzavci 31.07.2026, 22:32:25 xxx:xxx.e484:3be2
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 31.07.2026, 22:22:46

Přečetla, nechcete se zastávat,  a zárove  se  nedivíte…

tak to máte složitý 

já nevidím rudé. Mám dovcu  a  světský problémy mi jsou co? FUČÍČEK🙂

Orionka (neregistrovaný) 31.07.2026, 22:40:11 xxx:xxx.204b:c886
Zrzavci:

Můj muž se mě snaží naučit, abych se brzdila, protože dneska se tak nějak už mezi muži nectí, že ženu ani květinou neuhodíš. Blbý je, že já nesnáším nespravedlnost a hovadiny, tak pak povětšinou dost bouchám. Já se to snažím korigovat, ale…. takže bych začala řvát taky, nicméně dneska už bych začala řvát to stou policií a šla rovnou volat. Zajímal by mě věk toho mužika.

Ženu ne, ale co s uječenou čarodějnicí?

kometa
kometa správce
31.07.2026, 22:41:46 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 31.07.2026, 22:40:11

A co s uřvaným chlapem? Který si začal jako první.

To je to, oč tu běží.

Orionka (neregistrovaný) 31.07.2026, 22:44:33 xxx:xxx.204b:c886
Orionka:

Ženu ne, ale co s uječenou čarodějnicí?

“Myslíš si holka bláhová, že tě každý musí mít rád. Protože jsi právě taková, měla by ses vlastně bát”

To vám netykám, to bych si nedovolila. To je citát.

Zrzavci
Zrzavci 31.07.2026, 22:54:49 xxx:xxx.e484:3be2
»

Aha!  Tak to přesně  zapadá  do vzorce Vašeho  chování. Orionky je mi hodně líto. Tohle je pěkná prasárna, co děláte .

Orionka (neregistrovaný) 31.07.2026, 22:56:37 xxx:xxx.204b:c886
kometa:

A co s uřvaným chlapem? Který si začal jako první.

To je to, oč tu běží.

Pokud si myslíte, že za každou cenu musíte mít navrch, tak se klidně hádejte, vyhrožuje právniky, telefonuje policii, buďte pro smích-té policii, určitě  pojede někam na lesní cestu…. A nebo řekněte “pardon” a odejděte, ať ho nemusíte dál poslouchat. Bránit v odchodu vám asi nebude. 

Je na vás, co vyhodnotíte jako lepší.

Sardullah
Sardullah 31.07.2026, 23:08:07 xxx.xxx.221.235

Orionko, nezlobte se na mě, ale pokud se já chovám slušně… jdu po cestě, kam není vstup zakázaný, psy mám na vodítku, tak sice chápu, že někdo může být frustrovaný, že jsem mu nevědomky překazila úlovek… nicméně to není důvod k tomu, aby po mně řval a choval se jako hulvát.

Já nemám problém sklopit uši, uznat chybu a omluvit se, ale když jsem nic neprovedla, žádnou chybu neudělala, tak tak teda uši nesklopím.

Jako vy byste vážně po době nechala takhle řvát a ještě byste se omluvila… ? 

Výše bylo psáno, že dotyčný myslivec by si tohle na dvoumetrového chlapa s dvěma bully nedovolil a já k tomu dodám, že by ten dotyčnej ani nemusel mít dva bully… občas v parku potkám chlápka, co venčí dvě čivavindy… chlap jak hora, namakanej, takovej ten potetovanej, plešatej tÿpek. Minule tam venčil i s kámošěm ..stejnej typ… a fakt si myslíte, že by ten myslivec šel takhle ječet po nich? Pokud ne, tak je to pro mě jen duševní mrzák, co si šel vybít svůj vztek a frustraci na slabšího jedince.. v tomhle případě  na samotnou ženskou.

Orionka (neregistrovaný) 31.07.2026, 23:11:43 xxx:xxx.204b:c886

Jste strašně rozmazlená generace. Máte v ruce mobil a myslíte si, že máte za zadkem policii a můžete v lese “bouchat” a řvát na chlapa, protože jste ženská? Na to spoléháte ? Protože si začal první ? 

Sarah01
Sarah01 31.07.2026, 23:16:59 xxx.xxx.162.253

Tak pokud chlap sedí na posedu s návštěvou z Rakouska a s flintama, tak nemá co řvát na lidi, ale má mít okolí posedu zabezpečený přinejmenším varovnou cedulí. Při volném průchodu krajinou nemají lidi jak čuchat, že se tam může střílet. Já znám myslivců několik a jsou to normální slušní lidi a na nikoho by takto neřvali.

Orionka (neregistrovaný) 31.07.2026, 23:20:56 xxx:xxx.204b:c886
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 31.07.2026, 23:08:07

Však si dělejte, co uznáte, hádejte se, ničte si nervy. Ale kdybyste mu řekla “taky vás mám ráda” - pokud už musíte něco říct, vytočila byste ho do  běla a odkráčela jako dáma.

Orionka (neregistrovaný) 31.07.2026, 23:49:31 xxx:xxx.204b:c886

Tak ještě jednou a pomalu: co chtěla Eliška ? Chtěla se v klidu projít se psy v lese. Co se stalo ? Potkala chlapa hulváta,který jí sice vynadal, ale v další cestě jí nebránil. Ona se ohradila, že les je veřejný…..(zajisté měla pravdu), ale co tím dosáhla? Řval na ni ještě víc a byl čím dál sprostší a hnusnější. A ona to bude nosit v hlavě ještě dlouho. Druhé řešení je,  neposlouchat ho a jít si svou  cestou. Už protože taková hádka psy musla  hodně frustrovat. Už s ohledem na ně bych odešla v klidu.  A jen poznámka : fakt byste chtěly 2,3 hodiny čekat v lese na hlídku policie? Nebo snad by policie všeho nechala a šla vás zachraňovat, protože vám někdo vynadal? A ten hulvát by tam čekal s vámi? Těžko byste mohly odejít, měli by vaše číslo a asi si z  nich nemůžete dělat dobrý den. Hulvát už by byl doma v posteli.

Je to na vás.

Varaxi
Varaxi 01.08.2026, 05:15:05 xxx.xxx.129.250
»

Je zadavatelka uječená čarodějnice? 

Podívejte, pokud máte faktické důvody pochybovat o zadavatelčiných slovech, prosím, podělte se o ně s námi. Pokud jediným Vaším důvodem je nějaká všeobecná nedůvěra, tak se k zadavatelce chováte nefér a nadto ji ještě přirovnáváte k uječené čarodějnici. To Vám přijde v pořádku? 

A ne, nereaguju na Vás jen proto, že jste Orionka. Reagovala jsem i na kometu, když mi přišlo, že považuje článek za vymyšlený, když pro to nebyly evidentní důkazy. Ovšem ta aspoň komentovala čĺanek, ne jeho autora. 

Varaxi
Varaxi 01.08.2026, 05:44:31 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 31.07.2026, 23:49:31

Pokud je Vaším a zadavatelčiným životním cílem, aby se na žádnou z Vás neřvalo, je Vaše rada správná přesně do chvíle, než potkáte člověka, který začuje neochotu se bránit. To si vyloží jako slabost a bude na Vás řvát o to víc, protože pochopí, že jednoduše může. A kdo ví, kam to bude směřovat dál. 

Ale ano, pokud Vaším cílem není spravedlnost, není to, aby se to neopakovalo, pokud Vaším jediným cílem je, aby ten dotyčný pán teď přestal řvát, tak omluvit se a odejít je nejlepší možnost. Akorát o tom přirovnání mám pochybnosti. Dáma se umí bránit. Dáma umí situaci uklidnit a vyřešit bez řvaní. Jenomže taky - dáma se do této situace vůbec nedostane, protože dámu potká jenom gentleman, který chápe, že na dámu se neřve. 

Dáma je tak trochu ideální konstrukt v ideálním světě. 

Já znám paní, která by se rozbrečela a zhroutila. Nevím, jak by to ten myslivec řešil. 

A nevím, jestli jsme rozmazlená generace, myslela jsem, že třeba s kometou jste plus mínus vrstevnice, takže generací to asi přímo nebude. Ale pokud to o naší generací něco vypovídá, pak to, že se chceme bránit a chceme spravedlnost. 

Jinak k té bagatelizaci problému - slovní útok je také útok. Ta paní byla napadena. A tohle velice snadno přejde do dalších forem útoku. On - úmyslně či ne - využil fyzické převahy k zastrašování v situaci, kdy obrana byla obtížná a pomoc mimo dosah. Kdyby na ni řval na ulici mezi lidmi, tak Vám snad i dám zapravdu. Ale tohle je potenciálně nebezpečná situace. A to fakt, ale fakt není v pořádku. 

A Vy radíte otočit se k útočníkovi zády? 

A co když paní chtěla či potřebovala pokračovat ve směru chůze a ne se vracet? On taky mohl reagovat gradací - takové to kam jdeš, když s tebou mluvím, a řvát vesele dál. Nebo i něco horšího. 

Vaše rada nezaručí klid, nezoručí bezpečí, což ani jiné rady zde, ale tato Vaše hlavně zaručí, že budete zády a nebudete se moct bránit. 

Sardullah
Sardullah 01.08.2026, 06:15:22 xxx.xxx.221.235
Orionka:

Však si dělejte, co uznáte, hádejte se, ničte si nervy. Ale kdybyste mu řekla “taky vás mám ráda” - pokud už musíte něco říct, vytočila byste ho do  běla a odkráčela jako dáma.

Ne , psala jsem výše… já bych si žádnou interakci, když jdu se psy, nemohla dovolit…já bych urychleně bez průtahů vyklidila pole dřív než se v bílé flegmatičce probudí božský ( teda pastevecký) ochranitelský komplex a o berňuchovi ani nemluvím, to je taková citlivá duše, ten by z toho byl špatnej. Takže bychom odkráčely jako dvě dámy a Máťa, co se neumí tolik ovládat a ničí tím mně a Gině takový to povznesený image.

A je otázka, zda by na mě neřval úplně stejně, když bych se k němu otočila zády, bohužel asi s výrazem “ tak si strč ten les do zadele” a odcházela bych do západu slunce… protože i tohle by někoho mohlo vytočit.

Upřímně… já se snažím v situacích, kdy mám proti sobě načuřelýho člověka, chovat asertivně… ale vocamcaď pocamcaď, jsem kozoroh, mně nikdo na hlavu kakat nebude.

Další věc je, a to teda mám vyzkoušený v praxi, že pokud na vás někdo opravdu nastoupí s tím, že si prostě na někom potřebuje schladit žáhu, tak ho často moje asertivní chování vytočí do běla…

No a vraťme se k meritu věci a si tak říkám bože, o čem se to tady bavíme, ukažme si prstem, kdo je tady padouch … já teda ukazuju na myslivce. 
A že by se některé z nás “ bránily”…no bohužel akce může vyvolat reakci… tak  najednou jsou ony ty špatné, protože na hodného pana myslivce, který s nimi mluví v klidu a normálně chtějí volat policii?

Nemyslím si, že to je proto, že je někdo rozmazlená generace s mobilem, tady jde přeci o něco jinýho…

A když to tak čtu, tak si myslím, že asi nemá smysl to dál probírat, protože každá z nás tady má na tuhle situaci svůj názor, svůj pohled na věc…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.