Já vlastně myslím,že dotaz měl znít trochu jinak. Ne jestli vás může myslivec vykázat z lesa, ale spíš jak se tomu ubránit? Vykázat vás myslivec nemůže, to zjistí malé dítě za dvacet vteřin pomocí Google a AI. Myslivecká stráž a Policie ano, ale jen ve specifických případech kdy něco porušujete. Jestli se ptáte v kterých případech, tak šup na Google a za pár vteřin máte odpověď. A pokud někoho zajímá jak jednat s hulvátem, tak toho jsou na netu milony diskuzí a myslím si že všechny totálně k ničemu.🙂
Může mě myslivec vyhodit z lesa?
výživné…
Stačilo by, kdybys, nedůvtipná Eliško, řekla: “Omlouvám se, nechtěla jsem vám vyplašit to, na co tady dobu čekáte.”
Mohlo vám dojít, že chtěli něco lovit, a to něco ucítilo psy a samozřejmě se to ten den už neukáže.
To je celé. Tu show kolem + paragrafy jste určitě nemyslela vážně.
To je jako kdybyste dva dny táhla svíčkovou a někdo ji přímo před vámi (a čekajícími hosty u stolu) vylil do kanálu.
Tak taky vyjedete a nemá smysl to hrotit a vymýšlet paragrafy.
Řeší se to okamžitou omluvou a odchodem + pozváním na náhradní oběd.
15.08.2026, 10:43:28 xxx.xxx.147.163
Stačilo by, kdybys, nedůvtipná Eliško, řekla: “Omlouvám se, nechtěla jsem vám vyplašit to, na co tady dobu čekáte.”
Nestačilo by. Nikdo na mě nebude hulákat při volném průchodu lesem, kdy mám psy poctivě na vodítku. Nemůžu čuchat, že tam čeká zahraniční klient na jelena (se mi znovu vybavil Jahelka, i když tam vyhlíželi medvěda).
Dle vaší rady měl takto začít dotyčný - nezlobte se, ale mohla byste jít jinudy, protože…
Pak by celé toto vlákno ani nevzniklo.
Chodila jsem se psem do lesa denně. A ta zvěř, kterou jsme plašili cestou tam, jsme plašili i o třicet minut později cestou zpátky.
Takže nic z toho, co říkáte, nedává smysl.
My už taky plašíme.😂😂 Konečně se jí mohu věnovat a je to tak úžasný pejsek.🥰🥰
15.08.2026, 14:18:39 xxx.xxx.147.163
Takže nic z toho, co říkáte, nedává smysl.
Schválně, jestli anonym zareaguje.
kometa:Stačilo by, kdybys, nedůvtipná Eliško, řekla: “Omlouvám se, nechtěla jsem vám vyplašit to, na co tady dobu čekáte.”
Nestačilo by. Nikdo na mě nebude hulákat při volném průchodu lesem, kdy mám psy poctivě na vodítku. Nemůžu čuchat, že tam čeká zahraniční klient na jelena (se mi znovu vybavil Jahelka, i když tam vyhlíželi medvěda).
Dle vaší rady měl takto začít dotyčný - nezlobte se, ale mohla byste jít jinudy, protože…
Pak by celé toto vlákno ani nevzniklo.
Jak vidíte klidně na vás bude hulákat a co uděláte? Zavoláte Policii? Co jim řeknete? Že na vás byl hrubý? Co když jsou tam dva a budou oba tvrdit že to je opačně a psy jste naopak měla mimo vliv a bez vodítka? Nebo mu rozbijete hubu? 😂 Leda můžete začít ječet taky.😂
Hele to je tak krásný když mi už nikdo neodporuje a mám tedy vždy pravdu.😂
Orionka:Ženu ne, ale co s uječenou čarodějnicí?
Na hranici a upálit nejlépe, že jo? 🤣 Beru-li to podle Vašich posledních šovinistických názorů a názvosloví, kterými - asi mne?-vzhledem k tomu, že jste mě již jednou takto oslovil/a - častujete.
A ty názory mě ostatně vedou, stejně jako další indicie, k tomu, že bude lépe dělat, že tenhle nick nevidím. A až uvidím ten správný, tak teprve pak může člověk reagovat.
Co dělá ten pes v křoví? Pejsek úžasný, ale psovod ignorant.
Pokud je pes bez vodítka, dokonce mimo psovodův vliv,
myslivec (tvl, myslivec!) nemůže vůbec nic
NIC
tak si to zase zopakujem:
aby myslivecká stráž (pouze tato osoba, nikoli myslivec) mohla po psovi vystřelit, musí být splněno toto VŠE zároveň:
pes je v honitbě
aktivně pronásleduje zvěř
střílelo by se dál než 200 m od obydlené nemovitosti (nebo od jejího oplocení)
pes nereaguje na psovoda
pes není loveckého plemene, není záchranář, asistenční, služební a tak
žádnej člen zájmovýho spolku myslivců na mě zvyšovat hlas nebude, ty anonyme statečnej
Když chce někdo uctít návštěvu z NDR usmrcením jelena,
tak ať si, jako všici ostatní, zaplatí odstřel v oboře.
Už ty internety asi vypnu, to je sbírka pacientů zas.
tak ať si, jako všici ostatní, zaplatí odstřel v oboře
nejlépe v tomto připadku vlastní.
Není vhodné zvyšovat hlas před návštěvou. Nepůsobí to dobře, hostitelsky.
Když lezou telata s čokly lesem sem a tam, tak rupnou nervy i lidem na úrovni.
Blbé je, že tele okamžitě tiše nezmizí, ale ještě diskutuje. V lese i na sítích.
18.08.2026, 21:00:46 xxx.xxx.147.163
Nějak jsem nepochopila, kdo je ta návštěva, před kterou se nemá zvyšovat hlas.
A od kdy chodí lesem telata s čokly? A i kdyby, není to zakázáno. Chodit sem a tam.
Vy jste taky zelený mužíček nebo jenom ten statečnej anonym? Jak to trefně vystihla megi?
Nebo vytáhnu placku a představím se jako myslivecká stráž 😀😀
Musela bych si ji doma půjčit.
megi-the-pes:Co dělá ten pes v křoví? Pejsek úžasný, ale psovod ignorant.
Pokud je pes bez vodítka, dokonce mimo psovodův vliv,
myslivec (tvl, myslivec!) nemůže vůbec nic
NIC
tak si to zase zopakujem:
aby myslivecká stráž (pouze tato osoba, nikoli myslivec) mohla po psovi vystřelit, musí být splněno toto VŠE zároveň:
pes je v honitbě
aktivně pronásleduje zvěř
střílelo by se dál než 200 m od obydlené nemovitosti (nebo od jejího oplocení)
pes nereaguje na psovoda
pes není loveckého plemene, není záchranář, asistenční, služební a takžádnej člen zájmovýho spolku myslivců na mě zvyšovat hlas nebude, ty anonyme statečnej
Megi vy jste pořád v té teoretické rovině a co by kdyby.🙂 Jste si jistá tím že nemůže? Může vás někdo přejet na přechodu? Co myslíte? Ano, může. Může vás ožralý napadnout na zastávce MHD? Ano, může. A v lese na vás hulákat může nejen myslivec, ale můžete potkat kohokoli. Chápete o čem se tady bavíme? Jak zabránit hulvátovi aby na vás v lese hulákal a třeba vás i vyháněl z toho lesa. No nezabráníte mu nijak a rady na netu jsou k ničemu.
Pejsek v křoví kouká do křoví.😂 Načumuje z cesty v lese, ale chrochtá u toho tak, že široko daleko není nic živého.😀 Už jsme potkali i myslivce na posedu a vůbec ho neznám.😯 Naštěstí jsme se jen slušně pozdravili a šli si každý po svém.
Tady u nás teď bude probíhat třídenní naháňka na černou zvěř.
Je to na Facebooku a město to posílá v SMS občanům.
Ale to je vše - takže ne všichni to vědí, ne každý si to uvědomí správně a včas.
Platí to jen pro určité lokality - zákaz vstupu.
No a tehdy samozřejmě myslivec smí nežádoucí osoby/psy vykázat z lesa.
Ne každý bude v klidu vysvětlovat, co přesně porušujete.
Vykázat v době honu je OK, ale dá se to udělat i slušně. Ovšem o tom celá tahle debata není, odstřel zaplaceného kusu z posedu není hon.
Anonymní:Tady u nás teď bude probíhat třídenní naháňka na černou zvěř.
Je to na Facebooku a město to posílá v SMS občanům.
Ale to je vše - takže ne všichni to vědí, ne každý si to uvědomí správně a včas.
Platí to jen pro určité lokality - zákaz vstupu.
No a tehdy samozřejmě myslivec smí nežádoucí osoby/psy vykázat z lesa.
Ne každý bude v klidu vysvětlovat, co přesně porušujete.
Vykázat z honu v pohodě, ale slušně. Pak se myslivci diví, že mají takovou pověst, mají u sebe flinty a nejsou v klidu a ještě člověka vyhazují z lesa, kde jsou obě strany na návštěvě a ani jednomu neříká pane.
Osobně, kdybych narazila na takového zeleného troubu, tak natáčím na telefon, po příchodu domu volám starostovi a řeším to s předsedou sdružení, pokud by prudil moc, klidně volám policisty, že jsem v lese a obtěžuje mě myslivec, má flintu a zdá se nepříčetný, bojim se, co mám dělat.
A klidně bych to nechala a manželovi, on by všem vyhlásil válku, má na myslivce větší pifku než já, já bych jenom pověsila video na místní FCB.