Aktuálně: 2 288 inzerátů289 316 diskuzních příspěvků20 869 uživatelů

Může mě myslivec vyhodit z lesa?

kometa
kometa správce
19.08.2026, 11:56:04 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 19.08.2026, 10:45:53

teď bude probíhat třídenní naháňka na černou zvěř. Ne každý bude v klidu vysvětlovat, co přesně porušujete.

Už jsem psala. Coby turisti jsme narazili na opáskovanou část lesa. A ne - fakt si nezjišťujeme, kde zrovna probíhá odlov na cokoliv. I byli jsme slušně upozorněni, že původní (turisticky označenou) trasou jít nelze. Což jsme respektovali a šli oklikou. Nikdo na nikoho nehulákal ani se nemrzel.

To je to, oč tu celou dobu běží.

Varaxi
Varaxi 19.08.2026, 12:20:42 xxx.xxx.129.250

Cedule s nápisem Z DŮVODU KONÁNÍ HONU VSTUP ZAKÁZÁN, páska přes cestu a je to v pohodě. Problém jsou houbaři, kteří se pohybují mimo cesty, ti se můžou vyskytnout ve špatný čas na špatném místě. Ale ani na ty by neměl nikdo řvát. 

kometa
kometa správce
19.08.2026, 12:32:45 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 19.08.2026, 10:45:53

a město to posílá v SMS občanům.

Jo? Mně žádná SMS nikdy nepřišla. Že je hon jsem zjistila až  podle broků v komoře (prolítly nedovřeným okýnkem). 

Že v době lovu kachen nebo bažantů není radno vyjíždět na koních do terénu jsme se naučili sami. Protože taky žádné upozornění.

Zrzavci
Zrzavci 19.08.2026, 12:39:22 xxx.xxx.226.6

Teď jsem si dodatečně zpětně uvědomila - zajímavé je, že opačně to respektování nějako jako…. nefunguje, evidentně pro zelené muže neplatí. 

Máme obří louku. Přijeli jsme sekat a copa to nevidím????? Velkej teréňák parkuje na NAŠÍ SOUKROMÉ LOUCE. A komupak patřil ten teréňák? Ano, ano. Patřil zelenému muži. Jenž neváhal a na zcela soukromý pozemek mi vjel svým obřím autem a v té vysoké trávě si na pohodičku zaparkoval. Zeptal se mě zelený muž? No nezeptal. A teď - ano - byla jsem za uječenou čarodějnici. Proč? Protože mi to tam prase zelený zválelo. Zcela bezohledně a bez povolení. Je normální jezdit na cizí pozemek autem a parkovat tam?? No to teda není.  Máme volný průchod krajnou, nikoliv průjezd a parkování.  Ono nestačí, že si tam mohou střílet, aniž by mi dali vědět, oni to tam ještě budou válcovat. A na hranici se mnou. Uuuuupááálit!

Janae (neregistrovaný) 19.08.2026, 12:39:48 xxx.xxx.163.38
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 19.08.2026, 12:32:45

U nás hlásí rozhlas a upozorňuje se na FCB vesnice, vlastně SMS chodí, ale jen tomu, kdo má povolené SMS od obce. 

Nám před mnoha lety vlítlo nevycválené štěně přímo do rojnice myslivců a zjančilo jejich psy, začali si všichni hromadně hrát a ani jedna strana nebyl schopná své psy odvolat. Ani tehdy nikdo neřval, teda řvali jsme všichni na psy, nakonec jsme si každý odchytl svého psa a šli jsme svou cestou. 

Ale toto je zážitek starý dvacet let, teď nevím o nikom, kdo by měl mysliveckého psa.  

Zrzavci
Zrzavci 19.08.2026, 12:45:48 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 19.08.2026, 12:32:45

U nás taky nic a přitom by to mohli vyhlásit aspoň rozhlasem. a člověk by to respektoval, . Takhle jsem se dostala při procházce - upozorňuji anonymní přispěvatele, že na cestě, s ohaři v mé těsné blízkosti, neb jsou dokonale ovladatelní - do situace, kdy se mým směrem pálilo. A nebyli pánové vůbec daleko ☹️Byl to opravdu moc fajn zážitek. Naštěstí mám kontakt na jednoho z místních myslivců - protože jinak s nimi vycházím dobře, vědí, že psi jsou ovladatelní, hlásím nález mrtvých zvířat a pod. - takže jsem zkusila v zoufalství zavolat, zda tam nebude, nebo nebude mít kontakt na někoho, kdo tam je. A naštěstí tam byl. Prazvláštní bylo to, že slyším bokem v telelefonu, jak někdo další říká: “No já jsem slyšel tady někoho volat….” Jo řvala jsem jak prokopnutá, aby nestříleli. To nějak toho, kdo mne slyšel nenapadlo , což doposud nechápu a nikdy nepochopím, jak takový člověk uvažuje -tedy neuvažuje.  Já střílet a slyšet, že někdo volá, okamžitě nejen přestanu, ale budu hulákat na ostatní, ať nestřílí. 

Zrzavci
Zrzavci 19.08.2026, 13:06:40 xxx.xxx.226.6

Já v podstatě nechápu, z čeho vychází to chování, že jdu někam střílet bez toho, abych dala vědět, že se tam nemá chodit. To dotyčným nedochází, nebo je jim jedno, že můžou  někoho zastřelit? Chápu, že tohle se těžko bude realizovat, když si jdu sednout na posed, ale u honu????  Že jako někomu nedochází, že dnes se krajinou pohybuje mnohem víc lidí, než za dob minulých, že si tím můžou zadělat na obrovskej problém, když už je jim jedno, že někoho zabijou, že ten člověk zemře, třeba máma od dětí.. a tak jako podobně. A přitom ano, v dnešní době, kdy je možné rozeslat SMS všem, kdo jsou v dosahu, použít místní rozhlas atd. atd. Život lidský asi nemá pro ně nějakou hodnotu , dobře mají to tak, ale………že si pak půjdou sednout, to jim neva?

Ph (neregistrovaný) 19.08.2026, 13:22:18 xxx:xxx.d51:794d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.08.2026, 13:06:40

Ono to zase tak horke s tim strilenim nahodne okolojdoucich - neni😇

To by bylo na Novinkach 😄

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.