Mám fenu anglického buldoka, narozená 2016. V posledních několika měsících je to z pohledu kognitivních funkcích sešup směrem dolů. Slyší dobře, vidí dobře (testy).
Vycházky aktuálně zkracujeme, nechci ji nutit. Venčení mimo zahradu vnímá jako podnět k vyměšování. Na zahradě to dělat nechce. Po ranním vyčůrání jde po obědě na procházku, poté na časově delší mezi 17-18, naposled jde ven 21-22.
Dříve BARF, nyní poslední dva roky dieta od Hills z/d. Zlepšení atopických příznaků se postupně snižuje. Brala předtím Apoquel, poslední cca 3 roky má cca co dva měsíce dávku Cytopointu.
Začíná mít problémy s chůzí. Vet o tom ví. Víc mě trápí ty kognitivní funkce.
Standardní údržba je o malé lékárničce.
Neměnil bych plemeno, stojí mi za tu péči.
Prošel jsem si s různými možnostmi vyhledáváními tento web cca 2 roky zpátky. Hledal jsem i obecně na webu +AI. Tady je komunita, která má se psy zkušenosti a já nechci laborovat.
Co byste mi prosím doporučili na povzbuzení psa? Obecně, dle zkušeností? Na starého AB?
Po těch přípravcích se podívám. Veta máme super, tam se taky zeptám na možné kontraindikace s její anamnézou (klasika buldok) . Doma je opečovaná od všech. Je vítací typ. Má ráda své rituály, což jí dopřáváme.
Podněty jsem zkoušel, naposled jsem schoval oblíbeného plyšáka. Nebyla k tomu zatím dlouhodobě vedená. Postupně jsme poklad objevili a byl bonus za objevení. Stimulaci se zvyšující zkouším už tak rok postupně , ale M. má své limity. Je to buldočí dáma. Podívá se na mě po minutě a čeká…
milgamu bych úplně vyřadila… zameřila bych se na 3 omega (zejména dha) antioxidanty a ginko…třeba:
Neurogen Pet…foplněk stravy
We Cogni…doplněk stravy, na Dr.Vet šmejdím často…
Purina pro plan NeuroCare…. veterinární granule
já a pes(10 let) polykáme 3 omega …krilový olej (gymbeam) Já 2, psina 30kg 1… má to spíše na zmírnění zánětlivých reakcí v kloubech, jestli jí to pomáhá na i na její “jsem bulík a mám nas*áno v hlavě” tím lépe. 🤣