Aktuálně: 2 475 inzerátů • 293 234 diskuzních příspěvků • 21 494 uživatelů

Povzbuzení kognitivních funkcí starého psa

⋮
Q_
Q_ 10.10.2026, 19:54:00 xxx.xxx.5.83

Mám fenu anglického buldoka, narozená 2016. V posledních několika měsících je to z pohledu kognitivních funkcích sešup směrem dolů. Slyší dobře, vidí dobře (testy). 

Vycházky aktuálně zkracujeme, nechci ji nutit. Venčení mimo zahradu vnímá jako podnět k vyměšování. Na zahradě to dělat nechce. Po ranním vyčůrání jde po obědě na procházku, poté na časově delší mezi 17-18, naposled jde ven 21-22.  

Dříve BARF, nyní poslední dva roky dieta od Hills z/d. Zlepšení atopických příznaků se postupně snižuje. Brala předtím Apoquel, poslední cca 3 roky má cca co dva měsíce dávku Cytopointu. 

Začíná mít problémy s chůzí. Vet o tom ví. Víc mě trápí ty kognitivní funkce. 

Standardní údržba je o malé lékárničce. 

Neměnil bych plemeno, stojí mi za tu péči. 

Prošel jsem si s různými možnostmi vyhledáváními tento web cca 2 roky zpátky. Hledal jsem i obecně na webu +AI. Tady je komunita, která má se psy zkušenosti a já nechci laborovat. 

Co byste mi prosím doporučili na povzbuzení psa? Obecně, dle zkušeností? Na starého AB? 

Děkuju.

⋮
Sarah01
Sarah01 10.10.2026, 20:02:05 xxx.xxx.162.253

Na tyto problémy dávám preventivně Karsivan a B-komplex. Nic jinýho mě nenapadá, resp. nemusela jsem to řešit.

⋮
janaa
janaa 10.10.2026, 20:17:10 xxx:xxx.8c63:3b9f

Karsivan,Milgama, Benforegen, Hericium. Učit nové věci,čmuchat,stimulovat mozek….v deseti letech je to veterán,ale zas ne úplnej geront

⋮
Ronja s motejlem (neregistrovaný) 10.10.2026, 20:20:15 xxx.xxx.119.6

Taky Karsivan, Benforegen od Altervet, Giom, fyzio!, takový “ňuňu” přístup, budování sebevědomí - práce hlavou.

⋮
Q_
Q_ 10.10.2026, 21:29:29 xxx.xxx.5.83

Po těch přípravcích se podívám. Veta máme super, tam se taky zeptám na možné kontraindikace s její anamnézou (klasika buldok) . Doma je opečovaná od všech. Je vítací typ. Má ráda své rituály, což jí dopřáváme.  

Podněty jsem zkoušel, naposled jsem schoval oblíbeného plyšáka. Nebyla k tomu zatím dlouhodobě vedená. Postupně jsme poklad objevili a byl bonus za objevení. Stimulaci se zvyšující zkouším už tak rok postupně , ale M. má své limity. Je to buldočí dáma. Podívá se na mě po minutě a čeká…

⋮
Verun
Verun 10.10.2026, 23:58:27 xxx.xxx.220.9

milgamu bych úplně vyřadila… zameřila bych se na 3 omega (zejména dha) antioxidanty a ginko…třeba:

Neurogen Pet…foplněk stravy

We Cogni…doplněk stravy, na Dr.Vet  šmejdím často…

Purina pro plan NeuroCare…. veterinární granule

já a pes(10 let)  polykáme 3 omega …krilový olej (gymbeam) Já 2,  psina 30kg 1… má to spíše  na zmírnění zánětlivých reakcí v kloubech, jestli jí to pomáhá na i na její  “jsem bulík a mám nas*áno v hlavě”  tím lépe. 🤣

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.