Díky za tip. Uvidím, zda se mi bude chtít zkoušet více prostředků…. stále se pohybuju mezi rezignací a soucitem se svými sousedy, samozřejmě beru i v úvahu, že jejich trpělivost nemusí být nekonečná 😀
Mám to stejně Keriton. Bělouš, jak stárne a teď hůře vidí, tak se trochu zhoršil, hlavně po našem odchodu, což je kámen úrazu. Před šestou ráno nechce nikdo poslouchat hrabošení, vytí, které přechází ve stěžování si. On prostě má svou řeč a mele svou. Zní to vtipně, ale ne v době nočního klidu. 🙈 Trvá to do 30 minut a začíná s tím v 2.polovině pracovního týdne. Chodím občas dýl, ale kdo to pak má nadělávat že jo. Takže děkuji Efe za tip! 🙋♀️ Vypadá to moc dobře oboje, už jsem to oboje objednala. U nás Alavis Calming moc nefachá, alespoň ne po delší době. Ano, furt mu něco dávám, střídám to a věřím, že játra a kedviny atd. má dobré díky tbl. Chllorely, které baští se mnou. On dostává na noc a maká to. Dělám odběry krve 1x až 2x do roka k stáru a má je v pořádku. Prý jako mladík, říjala VET.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 07.10.2026, 10:35:31
Myslíte? Právě jsem váhala, píšou dát před plánovaným stresem. On spouští štěkání “až” cca 2 hodiny po mém odchodu, takže uvažuju, že do té doby to nějak dá a pak už mu pohár přeteče.
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 07.10.2026, 11:19:54
Hele jsem k těmhle věcem skeptická, ale tohle mám fakt ověřené. Tento týden například pan Vasil zase večer blbnul, si řikam, co mu hrabe a pak jsem při venčení na verandě (kde se krmí) našla vyflusnutou tabletu a bylo jasno…
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 07.10.2026, 11:45:34
Já nevím, no. Mám nějak pocit, že je dobré, když to může naběhnout s předstihem. Silvestr - nedávala bych až na silvestra, ale pár dní předem. Tali když měla - to už jsme bydleli tady, v Domečku - vlnu svýho podivuhodnýho chování, to prostě nějakou dobu brala kontinuálně. Zklidnila se. Konzultováno s veterinářem naším, který říkal, že se nemusím bát delšího podávání.
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 07.10.2026, 13:25:42
U psa mojí kamarádky to prý nemělo valného účinku - je to pes trochu rozstřelený, jako Tali, tak tam jsem čekala, že to bude podobný, ale prý nic. Myslím naopak, že třeba Plaka měla taky dobrou zkušenost - tam to bylo zase směrem k nějakým efektům, které psa děsili. Jak u separačky zatím netuším.