Aktuálně: 1 951 inzerátů277 218 diskuzních příspěvků19 716 uživatelů

Separační úzkost u psa

keriton
keriton 18.04.2026, 10:20:12 xxx.xxx.66.73
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 18.04.2026, 07:53:57

To spíš asi vám něco leží v žaludku, když máte potřebu chodit do tématu, se kterým nemáte žádnou zkušenost, a již tradičně překrucovat to, co píšu 😉

Fiona.Praha
Fiona.Praha 18.04.2026, 10:54:56 xxx:xxx.f8d1:e171
»
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 17.04.2026, 18:18:05

Jejda, to už je teda fakt vyšší dívčí. Snad brzy přijdete na spouštěč, aby se ulevilo Finovi i Vám.

Doron
Doron 18.04.2026, 11:02:54 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 18.04.2026, 07:36:45

To je zvláštní…, člověk by řekl, že kdyby  to souviselo s háráním fen, bude to dělat aspoň trochu i když jste doma a bude to mít takový typický projevy jako pískání, přecházení, zrychlený dýchání, venku klapání zubama atd..

keriton
keriton 18.04.2026, 11:30:39 xxx.xxx.66.73
Doron:

To je zvláštní…, člověk by řekl, že kdyby  to souviselo s háráním fen, bude to dělat aspoň trochu i když jste doma a bude to mít takový typický projevy jako pískání, přecházení, zrychlený dýchání, venku klapání zubama atd..

Sice ano, zároveň on je povahově velmi odolný, velmi dobře schopen sebeovládání. K fenám je spíše úchylný a chcanky by olizoval furt, kdybych mu to furt nezakazovala. No, dávalo by mi smysl, že je to háravkama, ale zároveň se toho nedržím jako jediné varianty. Prostě to tak i být nemusí. 

Vahine
Vahine 18.04.2026, 13:01:36 xxx:xxx.cb28:6e01
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 18.04.2026, 09:11:38

Používám u bělouše látkovou uzavíratelnou boudinu občas a jedině pod dohledem z podobných důvodů, jako Vy. Prostě, aby si lehl a odpočíval a nehlídal každý krok vnuček, když je tu máme atd. apod.. A obzvláště na půl hoďky po jídle. Umí v ní odpočívat, nesnaží se z ní dostat, hned si lehne. Kolikrát jí ani nezavřu a neodejde z ní, dokud mu neřeknu. Takže se nechá bouda přirovnat ke kleci.

Vahine
Vahine 18.04.2026, 13:12:10 xxx:xxx.cb28:6e01
»
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 18.04.2026, 11:30:39

Zdravím Keriton, můj bělouš k nám přišel krátce po kastraci. Vypiskuje na háravky furt, moč fen by vyblízal nejradši do poslední kapky, kdyby mohl. Ale nemůže samozřejmě 😃. 

Dle mého laického názoru kastrace nemá na separačku nebo mírnější projevy separačky, vliv. U mého psa a možná i u Finnečka je to spíš jejich minulostí, kterou úplně neznáme a jejich citlivostí. Bělouš má tedy už i slabý šedý zákal. Bělouš si musí nejvýše 3x zavýt a pak už je klid nebo rovnou usne. Problém je to, že zavytí je před 6h ráno v paneláku. 🙈 

Doron
Doron 18.04.2026, 13:24:47 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 18.04.2026, 11:30:39

On teda na pohled vypadá jako takový ten vesnic ký seladon, pardon.🤣

A je fakt, že Gučka přede mnou taky nedá najevo, že se chystá ta háravkama, jak ale venku zaklape zubama, mám se napozoru protože vím, že má tajný plán.😅 V té době i vyje, když nejsem doma abych ho okřikla.

To ale není separačka.

Co vlastně přesně dělá ten Váš?

keriton
keriton 18.04.2026, 13:39:08 xxx.xxx.66.73
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 18.04.2026, 13:24:47

Po určité době osamotě začne výt a štěkat, v tom s určitými pauzami pokračuje, někdy (v poslední době vždy) přidá rozkousání nějaké náhodné věci. Čas a intenzita projevů se mění, klidně začne po 30 minutách, klidně po 3 hodinách. 
V minulých letech to nějak po pár týdnech odeznělo a zase byl osamotě bez těchto projevů. Teď to je od listopadu a nějak to nechtělo “samo odeznít”, takže to začínám znovu řešit trochu víc od podlahy. 

BaLu
BaLu 18.04.2026, 14:05:44 xxx:xxx.ba73:7001
»
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 18.04.2026, 10:20:12

Tak si to tak neberte, nebuďte vztahovačná. Můžu se zapojit do kterékoliv diskuze. Že se vám nelíbí můj názor, za to nemůžu. 

Sardullah
Sardullah 18.04.2026, 14:56:43 xxx.xxx.221.235

KLEC
Já se teda vyjádřím ke kleci….  ne, klece nemám ráda a teda nemůže za to klec jako taková, ale způsob, jakým jí dost lidí používá…

Na druhou stranu … sama jsem používala klec, když jsem měla štěně afgána. Byl naučenej tam chodit spinkat. Upřímně to bylo kvůlivá mojí pohodlnosti, abych nemusela mít potom oči nonstop na mojí roční dceři, aby ho při spaní neotravovala… jo, to jsem ho tam vždycky zavřela a pouštěla jsem jo až když se probudil.

Takže je to asi jako u všeho… pokud se klec používá s rozmyslem a má to smysl, tak proč ne… ale opravdu většinou se mi otevírá kudla v kapse a některý lidi bych do tý klece nejraději narvala.

AI
No a co se týká AI… ve své podstatě je to fajn… když potřebuju nějakou informaci, tak mi udělá nějakej výcuc, ušetří mi práci s hledáním. 
Nevidím ale smysl v tom vkládat to jako příspěvek do diskuze…kde je pro mě to cenné něčí osobní zkušenost a nebo názor letitých pejskařek… AI se umím zeptat sama, když budu chtít.

No a ty videa…no už mě nebaví manželovi vysvětlovat, že takovej kůň neexistuje a že tohle by pes nikdy neudělal, obzvlášť, když se stejná situace odehrává totožně s různými psy a tohle video s kočkou není reálné.

A co je z mýho pohledu úplně pitomý… AI se v těch videích skutečně zlepšuje a pokud mi mozek neřekne, že vytáhl moje znalosti s zkušenosti a vyhodnotil video jako nereálné, tak už mi přijde, že to ani nepoznám… takže člověk je potom skeptickej  a jakmile je něco trošku divně, tak už přemýšlí, jestli v tom nemá prsty AI.

KASTRACE

No a ke kastraci… dle mého je u psů-samců výhoda, že se dá nejdřív využít chemická kastrace… pokud teda není zdravotní důvod pro tu “ opravdovou”’a třeba, když můj Jack na starý kolena hodně špatně zvládal háravky v sousedství, tak aniž bych ho hnala pod kudlu, tak se to vyřešilo chemickou.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.