Moje 9 měsíční štěně jí jen a pouze kuřecí maso, a to navíc ne pokzd ho po uvaření dám zmrznout. Granule, konzervy, vaničky atd nežere. Jen a pouze maso, a to ještě jenom někdy.
Teď jste mi připomněla majitele jednoho našeho štěněte, kteří nám tvrdili, že ho museli naučit pít vodu 😄
Pravda, že my jsme to neřešili, voda je v psí misce pořád a někdo jí pil… Ale naše štěňata byla navíc naučená, že v půl šesté se jde dojit kráva a pak dostanou do druhé misky čerstvé mlíko. No a od jednoho štěněte majitelé nám pak říkali, že jim Broček naprosto nechtěl pít vodu. Že mu museli dávat mlíko a postupně ho ředit vodou az nakonec a al pít i vodu 😂 Ale na druhou stranu Broček byl takovej koumak, ze bych tomu i věřila, že to na ně dělal, aby si vyprosil mlíko…
Odpověď na příspěvek uživatele Ivus z 18.08.2026, 17:13:54
U nás zase byla štěňata naučená na kozí mléko a často se stávalo, že noví majitelé říkali, že jim dali mléko a oni to nechtěli. Tak jsem říkala jen, ale to není čerstvě nadojené kozí.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 19.08.2026, 08:50:58
Souhlasím, prostě nechceš - nežereš. Může se to zdát kruté, ale je to ten nejlepší způsob jak zatočit s rozmazlencem. Sirius to zkusil jednou a od té doby si to pamatuje. Žádné žrádlo se neodmítá 😃.
Devítiměsíční štěně? Co mi to jen připomíná?… Aha, mojí Ginu… prej.. “ já si myslim, že už jsem velká dost a že jíst nepotřebuju vůbec. A nastalo období švédských stolů, aby si madam mohla vybrat co chce… nechtěla nic… a tak jsme přešly na krmení z ruky resp. vidličky a u toho jsme ještě dělaly “ za tatínka, za maminku…˚ a “éro letí, nemá děti…´
Prostě ta zodpovědnost za rostoucího psa mi nedovolila nechat ho nejíst.
Ono je to těžký, můj minulej pes taky tak do roka dělal, že žije ze vzduchu, no a taky jsme samo najeli na Když nechceš, tak nežer, ale 4.den hladovky u půlročního psa jsen taky vyměkla a začala mu podstrojovat.
Pak jsem ho naučila, že prázdná miska = extra dobrá mňamka, což celkem zabralo, ale bohužel se mi to přes ostatní psy protáhlo až dodneška, takže to máme pořád, že po jídle ještě n̈amka.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 19.08.2026, 10:34:41
Jasné, jsou chvíle kdy to prostě bez podstrojovaní nejde. Kdybych mohla tak bych občas nežravou Bambuli krmila jak hus na výkrm. Protože tam byl problém s následným podáním inzulínu. Vycházela jsem z toho, že zadavatelka nepsala o zdravotních problémech ani o tom, že hladovka nefunguje. Já třeba dávám odměnu do misky, takže nahoru naaranžuju rybičku nebo nějakou jinou dobrotu.
Už jsem jí zkoušela nedat maso, a nechat jí v misce jenom granule a konzervy. Vydržela klidně celý den nejíst. Krom toho jí jenom sýr a tvaroh, ale to není hlavní jídlo.
Kolik toho masa je na váhu. Pokud je to čistý boloňáček,tak ta váha je docela vysoká. Denní krmná dávka u barfu se udává asi 3 % váhy. Máme v příbuzenstvu boloňáčka, krmí maso a přílohu a dostává na den asi 15dkg. Já mám psa 55 kg a na den má dávku asi kilo.
Hele holky a je to velkej problém, když pes jí jen jeden druh masa, nejde spíš o to, abych tak nějak vyvážila poměr svaloviny, vnitřností a kostí…u rostoucího psa teda o něco víc hlídat poměr vápníku a fosforu…i když u malýho plemene je to dle mého o fous jednodušší než u velkého rychlerostoucího plémě.
Si tak říkám, že když pes spapá you complete celý kuře, tak je to za mě cajk…jasně malýmu pejskovi asi nemrsknu celý kuře, ať se s tím nějak popere, ale nějak naporcovaný na malý kousky, případně pomletý. Pokud pes není alergickej, pokud mu kuřecí maso nečiní žádnej problém, tak já osobně si nemyslím, že pestrá strava automaticky znamená bambilion druhů masa….naopak bych se radši vyprdla na nějaký granule a radši krmila to kuře…
A to ostatní?…No tak mu tak nějak “nacpu” během mojí snídaně, oběda, večeře, svačiny, tím, že se podělím tu o jogurtík, tu o bramboru, tady odkousnu a nabídnu kousek jablíčka, tady podstrčím suchej rohlík…Dneska si moji dva ofrňovači spapali ledovej salát a mrkvičku…stačí to zabalit do tortily s opečeným masem a hlavně musí to být propagováno jako moje jídlo s následným “královským dělením”.