Myslím, že kdyby dávala syrový kuřecí skelety nebo krky, tak by to asi problém nebyl. Já teda čistě jen kuřecí nekrmím tak nějak preventivně. Buď směs s hovězím nebo jen hovězí.
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 19.08.2026, 20:18:43
Jo… jukla jsem na to a svatá pravda.
Ale upřímně to ani tak nevidím jako problém, ze kterého by se měl člověk zhroutit.
Můj afgán jedl zásadně a pouze vařený jídlo… lidské jídlo… pofackovala jsem to v rámci stravování mých malých dětí, prostě jedl to, co moje děcka a je to podstatně větší pes. Narostl dobře, nikdy neměl pohybový problémy.
Prostě si nemyslím, že barf, granule a nebo konzervy jsou jediná cesta.
4kg boloňačku bych klidně nechala vyhladovět. Dala bych do misky granule, zapsala bych si váhu těch granulí a misku nechala na zemi. S žádným jídlem bych se nevnucovala a mňamky bych omezila (pokud je používáte jako odměnu při výchově nebo tréninku) nebo zrušila (pokud je používáte jen tak). Počkala bych, až se pustí do granulí a zbytek zvážila (pokud zůstane). Možná ji jen přežíráte.
devítiměsíční boloňáček je velikostně hotový. Takže už bych se nějak extra nevzrušovala. Spíš bych do toho kuřete přihodila kus pomleté zeleniny… a nebo jablíčka.
Moje první doga žrala jen rozvařenou slepici (bez velkých kostí) a syrové hovězí. Jinak nic. Ani zeleninu, ani ovoce, z příloh byla ochotná akceptovat ve vývaru rozmočený rohlík. A když se maso posypalo roboranem, zahájila hladovku. Nikdo nechápal, jak mohla vyrůst… a vyrostla, krásně… O falešné březosti nežrala skoro vůbec - byl to boj, tam pomohla jen uzená makrela, která se v množství větším než malém přidala do té slepice…
Odpověď na příspěvek uživatele Kiki z 19.08.2026, 17:19:36
Jestli jsem to správně pochopila, dáte ji granule nebo konzervu, ale misku neodebíráte po cca 20 minutách. Necháte ji tam plnou ležet celý den? Misku vždy seberu, ať už nedožranou nebo prázdnou. Protože jedině pak potom funguje to nechceš - nežereš. Jo a ještě když nežere tak nedávám nic navíc, žádný jogurt, ovoce, sušené rybičky. Prostě do dalšího žrádla nic navíc.
a ještě se zeptám - ono takto špatně žere od malinkata? A nebo to je v poslední době výrazně horší? Ona malá plemena dospívají brzy a když organismus ví, že je fyzicky hotovo, sníží výrazně přísun živin. Takže možná opravdu stačí upravit (tedy snížit) podávané množství a dáma bude sice nežravá, ale přeci jen jíst bude s větším zájmem.
sem asi přehlídla, esi je kastrovaná - by mohlo přijít hárání
malýho psa nemůžete nechat moc hladovět; velký pes dva dny bez jídla je úplně něco jiného než mini pes, malej pes spaluje rychle jak sviňa
samotná svalovina, tvaroh, sýr = samej fosfor
pečený maso odmítne málokdo, bramborovou kaši s máslem…balancer
Megy jí jenom kuře, celé, syrové, ale většinou se po celý den živí pamlsky - sušeným masem ryby jen pečené játra a srdce jen každé úterý ráno v lednu při přípravě na potomky zeleninu ne, ovoce ne, přílohy ne eště jí sušenky (tím si určitě doplňuje vápník) a je jí 11
někdo musí zrušit to “koupim si psa, musim koupit granule” 😀
Nám se Jack poslední 2-3 měsíce rozhodl, že chce jíst jen večer…předtím dostával 3x denně, kvůli tomu, že měl občas zažívací obtíže a ozve se IBD…jednou ze dne na den změna, já měla zase nervy, že mu určitě není dobře…no, večer ale jedl a chodil do kuchyně kontrolovat, co je kde k jídlu. Tak dostává jídlo jen večer (bála jsem se, že mu z větší dávky naráz nebude dobře, ale vše ok)… Přes den dostane sem tam nějakou dobrotu, jako dětskou přesnídávku/konzervu/jogurt do nějaké hračky nebo kousek rohlíku 😀, případně venku sušené maso/yoggies grancle, když ho chci odměnit.
Taky je to rozmazlenej zmetek (za což můžeme my, protože musel kvůli zdravotním problémům jíst pravidelně, tak jsme kolem něj skákali se vším možným 😀) a čtvrtej den po sobě už většinou nechce stejný druh masa, musím mu to ohřívat na sporáku a ideálně i zalít trochou vývaru…no nic, hlavně že žere a že je mu dobře.
Mám v mrazáku napytlíčkované maso vždycky tak na dva dny, abych na třetí den mohla místo krůty vytáhnout třeba hovězí, nebo kuřecí srdíčka, atd…a taky musím střídat přílohy…jo a bramborová kaše je druhej den z lednice prý fuj, ale čerstvou jí zblajzne div že nesežere i hrnec (chápu, já den starou kaši taky nejím 😀).
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 24.08.2026, 13:13:05
no nic, hlavně že žere a že je mu dobře.
Tak!👍 On asi sám - resp. ne on, ale jeho tělo - nejlíp ví, jak mu to vyhovuje, tak supr, že to funguje a je klid. A už jsem zticha, ať to člověk nezakřikne.