Pochopila jsem z úvodního příspěvku, že zadavatelka štěně krmí pouze masem bez kostí a ještě k tomu vařeným. A to se mi tedy jako problém jeví.
Štěně-jídlo
Myslím, že kdyby dávala syrový kuřecí skelety nebo krky, tak by to asi problém nebyl. Já teda čistě jen kuřecí nekrmím tak nějak preventivně. Buď směs s hovězím nebo jen hovězí.
Jo… jukla jsem na to a svatá pravda.
Ale upřímně to ani tak nevidím jako problém, ze kterého by se měl člověk zhroutit.
Můj afgán jedl zásadně a pouze vařený jídlo… lidské jídlo… pofackovala jsem to v rámci stravování mých malých dětí, prostě jedl to, co moje děcka a je to podstatně větší pes. Narostl dobře, nikdy neměl pohybový problémy.
Prostě si nemyslím, že barf, granule a nebo konzervy jsou jediná cesta.
Proti vařenému PESTRÉMU jídlu nic nenamítám, taky se doma dělíme, dneska zrovna o rajskou…
4kg boloňačku bych klidně nechala vyhladovět. Dala bych do misky granule, zapsala bych si váhu těch granulí a misku nechala na zemi. S žádným jídlem bych se nevnucovala a mňamky bych omezila (pokud je používáte jako odměnu při výchově nebo tréninku) nebo zrušila (pokud je používáte jen tak). Počkala bych, až se pustí do granulí a zbytek zvážila (pokud zůstane). Možná ji jen přežíráte.