Aktuálně: 2 304 inzerátů289 473 diskuzních příspěvků20 880 uživatelů

Příspěvky uživatele

Varaxi

Varaxi
Varaxi 16.07.2026, 20:37:23 xxx.xxx.129.250

Ja Vám to přeji. Opravdu ano. Myslím to dobré, ne to zlé. 

A ne, nehodlám to vytahovat donekonečna. Nebojte.

Ale on není dobrý člověk. Definice zla je absence dobra, tedy je zlý člověk. A když někdo takový ubližuje, ozvu se. 

Varaxi
Varaxi 16.07.2026, 20:23:38 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 16.07.2026, 20:14:31

Až se bude něco takového dít Vám, tedy že Vám někdo omlátí nejhorší zážitek Vašeho života o hlavu, bagatelizuje ho a zesměšní Vás, mám se taky dívat bokem? Říct si, že zásahem bych jen nahrála agresorovi? Že bych krmila trolla? 

A kde je přesně ta linie, kdy mám zasáhnout a kdy ignorovat?  Kde končí obyčejný trolling a začíná násilí? U první facky? U prvního znásilnění? U první vraždy? 

Fakt si myslíte, že to, že mi a mým milovaným někdo přeje smrt, mám přejít pokrčením rameny? Protože to je troll? To není násilí, to jsou jen blbé kecy? 

Jako opravdu? 

Jako sorry, ale mezi glorifikací násilí a zesměšňováním obětí a obyčejným trollingem je trochu rozdíl. Trochu moc velký. 

Varaxi
Varaxi 16.07.2026, 20:13:39 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 16.07.2026, 20:06:54

Já věřím, že si myslíte, že mi to vysvětlujete, ale opravdu ne. 🙂

Ale nevadí, očividně na to nemám buňky. Nemusím vědět všechno. To podstatné, tedy že to je úspěch velký jak sloní rezervace, jsem pochopila. 🙂 

Varaxi
Varaxi 16.07.2026, 20:10:16 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 16.07.2026, 19:56:38

Dobře, ale mlčením glorifikuju, co dělá. 

Znevažovat násilí a zesměšňovat jeho oběti je vážná věc a neměla by se ignorovat. To se mám opravdu koukat bokem, když někdo napíše něco tak hnusného? 

Varaxi
Varaxi 16.07.2026, 20:04:39 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 16.07.2026, 20:01:51

No… a to znamená nejlepší pes daného plemene? Nebo nejlepší pes dané kategorie daného plemene? Nebo ještě něco jiného? 

Varaxi
Varaxi 16.07.2026, 19:56:44 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.07.2026, 17:57:23

Tak já Vám taky gratuluji, i když teda nevím k čemu. 😀 

CIB znám akorát takové to cib, cib, cibulenka, mak, mak, makulenka… Nějak nevím, čeho to je titul. 😀 

Varaxi
Varaxi 16.07.2026, 19:53:16 xxx.xxx.129.250

Rozhodit slámu nebo listí tam, kde je to tvrdé, by nestačilo? To mi připadá jako uskutečnitelné řešení. 

Přece nebudete obkládat zpevněné části výběhu kobercem. 

Varaxi
Varaxi 16.07.2026, 19:49:37 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.07.2026, 19:13:11

Nečetla. 

Já zachraňovala housenky běláska. Bylo mi líto, že by je máma sprovodila ze světa, když je našla na výpěstcích, tak jsem je zavčasu posbírala do zavařovačky. A aby neumřely hlady, krmila jsem je zelím. Kupovaným. 

Zakuklily se, vylíhly se. Pustila jsem je na svobodu. Byl to jeden z nejhezčích projektů, co jsem kdy dělala. 

Varaxi
Varaxi 16.07.2026, 19:40:34 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 16.07.2026, 18:14:44

Vypadlé písmenko a neřeším vůbec. Chápu, že jako nepřihlášená jste nemohla opravit, co už bylo odesláno.

Neřešit bez Vás je těžké, když sama jste se do toho zamotala. A i žádost na adminy jste podala Vy. Nikdo jiný, jen Vy. 

To, že se stalo něco před roky, tak to nemá váhu? Nevypovídá to o ničem? To, že někdo někomu ublížil před pár lety, se nepočítá, protože to bylo dávno? 

A ano, to, že N zesměšňuje násilí, už jsme si řekly. I v reakci na ty nevhodné a nevkusné vtipy reagoval, že to byla jen sranda. Víte co, když někdo napíše něco takového v takovém kontextu, tak smajlíky nepomůžou, není to sranda. A vydávání to za srandu je jen manipulativní a preventivní jednání. Napsat haha, přeju si, ať všichni chcípnou, haha, to je vtip, prostě není v pořádku. To můžu říct, že chudák Hitler někde plácl jako legraci, že všichni Židi, homosexuálové a postižení by zasloužili zemřít, ale někdo to jen nepochopil a uskutečnil. Prostě ne, v tomto kontextu to není sranda. I když se to mocí mermo za srandu prohlašuje. 

Samozřejmě, že to, že je přes čáru, je aktuální. Viz Váš bod 2 - to, že je to pár let staré, neznamená to, že se to nestalo. 

Není to zlo, není to nenávist, co ve mně vře. Psala jsem, že když se bude chovat čestně a slušně, taky budu. Ale on se tak nechová. Kdyby ano, začne omluvou. Opravdu upřímně si připadám spravedlivě rozhořčená. To mám fakt tolerovat, že mně a mým blízkým někdo přeje smrt? Nebo že násilí na dětech je bezva vtip? V tom kontextu, v kterém to napsal? To opravdu nemůžu. To prostě nedokážu. 

Hele, já mám dost černý smysl pro humor. Úplně to uznávám. Ale tohle jeho jednání je prostě za hranou. To není vtipné a ani to není za tím účelem psáno. To nemá pobavit. To má v nejlepším případě sloužit jako ospravedlnění pro něco, o čem on sám ví, že ospravedlnitelné není. Jinak by tam nepsal, že doufá, že pochopíme vtip - prostě by celou tu věc nenapsal vůbec, pokud by si myslel, že existuje reálné riziko, že to někdo jako vtip nevezme. On si dopředu umetá cestičku, aby dobré duše jako Vy za něj vedly křížovou výpravu. A to je celé - manipuluje Vámi, mnou a prostorem tady. 

No a v tom nejhorším případě to je reálná výhružka. V kontextu toho, co už napsal, že z ID umí zjistit podrobnosti o uživatelích, že má přístup ke zbraním a kdesi cosi, to není vyloučená možnost, že opravdu nám a našim blízkým vyhrožuje vraždou. Pokud to tak je, tak asi planě, jasně, ale - je to v pořádku? A i kdyby nevyhrožoval, neměl by se takového jednánó vyvarovat jen proto, že se tak dá vyložit? 

Já chci aby tady z Chovu zvířat nějakému zastánci vlk sežral někoho z rodiny třeba.

To napsal. A je to čirý hnus, že někdo něco takového vypustí z pusy. Napsat to je ještě horší, protože si mohl rozmyslet, než to poslal. 

A když jsem se já a Buggyra ohradila, napsal:

Oprava: Ať vás sežerou vlci všechny

Promiňte, ale opravdu si myslíte, že tohle napraví pár smajlíků? To nemohl napsat, jako by napsal každý jiný, že neměl záměr nikomu ublížit? Docela normálně se omluvit - ne snad za to, co napsal, pokud to upřímně myslel jako vtip, ale za to, jak to vyznělo a že to mohlo být špatně pochopeno? Že to mohlo ublóžit? Ne, on to, co napsal, jenom převedl na další úroveň hnusu. 

A jasně, mezi tím je celá škála toho, jak to mohl myslet a za jakým účelem to psal, ale není to jen neškodné a málo promyšlené plácnutí na fóru. Není to jen blbý vtip. Minimálně ta manipulace a toxicita v tom je. 

Varaxi
Varaxi 16.07.2026, 13:14:00 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.07.2026, 13:05:16

Tak to máte svatou trpělivost. Já bych to hledat nemohla.

Varaxi
Varaxi 16.07.2026, 09:44:25 xxx.xxx.129.250

Já taky ne. Zvažovala jsem to, když to začalo, ale chudáci admini… 

No, už se ale stalo. Tak když zaznělo A, mělo by zaznít i B. 

Varaxi
Varaxi 16.07.2026, 09:15:48 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 16.07.2026, 09:03:32

😀 To jsem pochopila. 😀 Akorát jsem myslela, že ty uvozovky jsou kroupy. 😀

Varaxi
Varaxi 16.07.2026, 09:11:22 xxx.xxx.129.250

Při řešení tohoto problému prosím zohledněte, že N napsal, že doufá, že nám vlci zabijí někoho blízkého nebo nás. Také prosím věnujte pozornost tomu, že v minulosti schvaloval a zesměšňoval sexuální násilí včetně toho páchaného na dětech. Nikdy se za nic z toho neomluvil. 

Plně uznávám, že moje příspěvky jsou a byly OT, ovšem odmítám, že by byly násilnické, útočné nebo že by podněcovaly ostatní k tomu, aby ho napadali. Pouze připomínají, co sám N napsal, protože si myslím, že něco tak nebezpečného by nemělo zapadnout. Prohlašuji, že on útočí na nás, protože věta, že si přeje smrt mých blízkých a mou se nedá vyložit jinak. 

Varaxi
Varaxi 16.07.2026, 08:37:09 xxx.xxx.129.250

Hele, mně je celkem ukradené, proč tu trollí a jestli mu tím, že ho kritizuju, udělám radost. Mně jde přesně o to, kvůli čemu mě kritizuje Orionka - aby to nezapadlo. Aby se to s ním táhlo. Aby měli možnost i noví návštěvníci a přispěvatelé vědět, s čím mají tu čest. Že to některé z nich nezajímá, no, možná nezajímá. Ale měli by mít možnost zjistit si to, kdyby je to zajímat začalo. 

Tím, že je odhlášený, se nedá podívat na jeho příspěvky obecně a vyhodnotit si, jak moc toxické a manipulativní jsou. Novému přispěvateli tak logicky bude trvat, než si ho zařadí. 

A pokud někdo ze stálých návštěvníků měl to štěstí, že ten humus nečetl, tak teď se třeba dozvěděl i díky mému přičinění, s kým se tu vlastně baví. Jak s tím naloží, už je jeho věc. Já jsem ráda, že víc lidí ví, co je N zač. 

Vždyť přímo tady v tom vlákně přál nám a našim blízkým smrt. To je normální?! A ne, nedá se to smést ze stolu, že je to jen blbá sranda nebo že je motivovaný soucitem. To jsou pak jen blbá sranda i válečné zločiny na Ukrajině nebo institucializované násilí v USA. Copak lze násilí obhajovat soucitem s údajnými oběťmi?  A připomínám, že tím to tady ve vlákne začalo. Tím, že on napsal, že doufá, že mi vlci zabijou někoho blízkého. Ale já jsem hnusná, když se ohradím? Když o něm mluvím jako o tom? On je to, slizká a krutá náhražka člověka, protože člověk by něco takového nenapsal.

Pokud někomu vadí víc OT než schvalování a zesměšňování násilí, budiž, s tím nic dělat nemůžu. Stejně tak pokud někoho víc pohorší mazání některých příspěvků. 

Jen pro info, já o mazání příspěvků nežádala, podívala jsem se sem, až když byly pryč. Ne že by na tom záleželo. 

Mimochodem jen málokdo je tak moc a tak často OT jako on. 

Takže ať se na to dívám zprava, zleva, zprostředka, prostě nevidím důvod, proč ignorovat ty hulvátské, násilnické a manipulativní blbosti, co tu prezentuje. Jeho neškodné příspěvky ignoruju. Ale když napíše něco krutého, ozvu se. 

Varaxi
Varaxi 16.07.2026, 07:45:14 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 16.07.2026, 00:35:05

Já si ani nevybavuju, jak jsem je oslovovala. Porodní asistentko určitě ne, doktory jsem titulovala jen ty, kteří se mi jako doktoři představili. Tak jestli jsem jim říkala sestřičko? Ale nejspíš jsem je neoslovovala nijak. Takové to - můžu se zeptat? 

Moc slušné to teda není, ale prošlo mi to. 

Varaxi
Varaxi 16.07.2026, 07:41:25 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 15.07.2026, 22:19:37

… - - - … Takhle asi. 

Od té doby napršelo dalších skoro dvacet mm. Takže už skoro atakujeme polovinu průměru. 🙂

Máme dost okurek, vajíček a brambor. Jinak je to bída, ale věřím, že se to ještě zbrchá. Krom ovoce, to už z velké části uschlo a opadalo. 

Varaxi
Varaxi 15.07.2026, 17:33:14 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 15.07.2026, 17:28:06

Nepamatuju, Básníky neznám, ať už je to cokoli. A jo, bylo to tu na Chovu. 

Edit: Až se za to omluví, můžu se bavit o tom, že uznám, že se to s ním nemusí táhnout celý život, a přestanu to připomínat. 

Varaxi
Varaxi 15.07.2026, 17:31:32 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 15.07.2026, 16:59:09

Neponižuju nikoho. Nemám problém s jeho názory. Ani jsem nevěděla, že je vstřícný ke komunistům. A je mi to jedno.

Neznáte důvody, proč mi vadí, a je to v pořádku - asi jste nečetla, jak se vyjadřoval o obětech násilí, znásilnění a zneužívání. A v jaké situaci se tak vyjadřoval. A jak reagoval, když se někdo ohradil. 

Já ho do té doby taky spíš bránila, protože mi přisel neškodný. Ale není - je nebezpečný a ublížil mnoha lidem. 

Varaxi
Varaxi 15.07.2026, 05:27:01 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 14.07.2026, 22:40:44

Já bych se bála, že to je vlčák, případně že to je vlk vypuštěný z nějaké soukromé zoo. Nebo že to je kříženec psa a vlka, když neutekl. 

Pravděpodobnější je velice mladý jedinec nebo něco takového. Ale úplně v klidu bych nebyla, to se přiznávám bez uzardění.

Kdybych byla v nějakém místě, o kterém se ví, že tam vlci jsou a je jich dost, byla bych klidnější. Ale tady máme asi jen toho jednoho, kterého tu viděli akorát na fotopasti, to bych měla obavy, že to není on. 

Varaxi
Varaxi 15.07.2026, 05:22:36 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 15.07.2026, 01:28:35

A tohle se diví, že se s tím nebavím slušně. 

Hele, přečti si ještě jednou, cos napsal. Opravdu ti připadá tvoje reakce v pořádku? Znevažovat zkušenosti jiných lidí? Nehodí se mi to do krámu, tak se to prostě nestalo? 

Ty jseš jak popírači globálního oteplování nebo plochozemci. Akorát tady nejde o ingnorování dat, tady jde o ignorování lidí. Ty jseš jak popírač holokaustu. 

Lidi nejsou položky, které můžeš škrtnout, když se ti nehodí. Je to špatné. Vysmíváš se životní zkušenosti. Buď dokaž, že se nestala, nebo akceptuj, že se stala, nebo táhni někam, kde je tohle chování tolerovatelné. 

Chovej se s respektem a slušně a já se budu stejně tak chovat k tobě. Nebudeš si muset stěžovat, že ti lidi píšou pořád dokola to samé, když vezmeš na vědomí, co ti psali. Ano, budeš muset akceptovat sem tam, že ses mýlil. Budeš muset sem tam přiznat, že nevíš všechno. Dokonce se občas budeš muset i omluvit. No jo, takový je život člověka, který není narcista ani sociopat.