Dobrý den všem, poprosím o zodpovědnou pomoc při výběru. Jde o situaci, že člověk v mém okolí zdědil pejska. Starýho ovčouna, který neumí být doma sám. Nějak se popasovali s tím, že pesan nebydlí přímo v bytě toho člověka, protože je tam kočka /(taky nalezenec/, ale je na chodbě v domečku. Ale už se nedá popasovat s odchody do práce, doteď mohl jezdit s paničkou, teď už to nejde a já bych potřebovala najít službu, která pomůže tuhle situaci řešit. Ať už nějaké venčení nebo hlídání. a tak poprosím, jestli mi pomůžete - protože nejsem na fakbůku a spol a nemůžu si sáhnout pro nějaký velký recenze.
Nemáte sami někdo zkušenost? Nebo nevíte o dobrém a zodpovědném místě, kde fungujou lidi, kteří to nezačli dělat od stolu a pes na to nedoplatí, protože ho šupnou někam nějak a budou se starat bůhví jak…. znáte to, dneska dělá kde-kdo kde-co, aniž by věděl. Pejsek je starý, navíc teď ho pokousal koliák, tak se psů navíc začal bát a bručí, takže opravdu hledám zodpovědné lidi.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 28.06.2024, 12:43:51
Omlouvám se za zpoždění, byli jsme v nemocnici. Vím, že ta služba existuje, že hlídačka hlídala několik měsíců naše děti a všichni byli spokojeni a ještě si děcka s ní procvičovala angličtinu. Zkusila jsem teď přes filtr zadat požadavky na hlídání psa a u konkrétní vybrané hlídačky je uvedeno videoprověřování provozovatelem a pak taky jsou tam recenze i kolik lidí už využilo služeb konkrétní hlídačky, za jak dlouho reaguje na poptávku atd. Jestli to pomůže a využijou Vaši známí ty služby, dejte prosím vědět konkrétní zkušenost, bude to dobré i pro ostatní, kteří něco takového hledají. 😉
Hlídání psů od Dogsitting.cz - cizí lidé v bytě, příchod hlídače k nám domů s cizím psem, porušení všech dohod. Kamerový systém a fotografie nás po dovolené hodně překvapily.
Dogsitting.cz - Martin Růžička měl hlídat naše psí holky od 25. června do 2. července 2026. Zaplatili jsme přes 20tis Kč zejména za garanci, že hlídat je bude jen on sám, protože kvůli zvyknutí jsme mu dokonce zaplatili několik jednotlivých dní v týdnech před dovolenou. Už 26. června jsme na fotografiích viděli vodítko držet ženské ruce s výrazným tetováním. Na dotaz jsme dostali ujištění, že to byla jen kolegyně na procházce, a že v bytě je výhradně on.
Ještě větší překvapení přišlo po návratu, když jsme přijeli o několik hodin nečekaně dříve. V bytě sbalené kufry, hudba, domácí kino a na terase drinky a dvě ženy z latinské Ameriky. Jedna z žen nám řekla, že je u nás již od soboty, tedy 6 dní, a jede rovnou na letiště a odjíždí. Kamerové záznamy ukázaly, že pan Růžička občas sice přišel, ale vždy zvonil a někdo mu otevíral zevnitř. Dokonce jednou přišel i s cizím psem. Jako bonus nám vypili drahé nápoje z lednice a místo běžný otevřených olivových olejů z linky odplombovali mimořádný sbírkový olej a téměř celý ho spotřebovali. Další škoda několik tisíc nad rámec ceny hlídání. Reakce pana Růžičky - tvrzení, že u nás ta žena byla jen pár hodin a že jsme naopak smlouvu porušili my. Naše čísla si zablokoval, situaci ani na vteřinu neřešil a přestal komunikovat. Každý, kdo si váží svého soukromí, svého bydlení a svých psů, by se měl této firmě vyhnout. Absolutní ztráta důvěry, porušení slibů a selhání přesně v tom ohledu, proč jsme si platili tu nejdražší verzi nabízených služeb.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 14.07.2026, 09:01:36
Nechci plevelit téma, tak jsem nereagovala, ale dotyčného bych nemilosrdně zažalovala o náhradu škody (náleží mi to, co zaplatily dotyčné za pobyt plus spotřebovaný a opotřebovaný materiál), dále o náhradu nemajetkovou - psychickou, protože zjištění, že klíče rozdával (a neudělal si kopie?! kdo to ví?) je velká ztráta důvěry a samozřejmě zaplatit zpět to, co jsem zaplatila za službu. Trestněprávní rovinou bych se vůbec nezabývala, hned bych letěla k občanskoprávnímu soudu a vysvlíkla ho i ze spoďárů. Takovýho hajzla.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.07.2026, 09:07:29
Jenomže občanskoprávní spor platíte Vy. A je otázka, jestli a co vysoudíte a jaká je vymahatelbost toho, co vysoudíte.
A i když vysoudíte i poslední gatě a skutečně je i vymůžete, pořád Vám to nemusí zaplatit náklady na soud. A pokud náhodou vysoudíte i zaplacení těchto položek, pořád ještě to nemusí stát za ty roky nervů, pokud se ten somrák bude odvolávat.
Kdežto trestní řízení jde de facto mimo Vás. Vy jste svědek a poškozená, ale soudní proces vůbec nevedete.
Tam je akorát otázka těch kamer, jak moc to je z hlediska legality v pořadku, že vůbec nahrávali, co se tam děje, resp. jestli je v pořádku, že o tom ten somrák nebyl informován. Aby nakonec s naší justicí neplatili oni jemu…
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.07.2026, 09:07:18
Nevím, proč by to mělo být vymyšlené. Presumpce neviny plus nechci si domýšlet o lidech, které neznám, jen to nejhorší.
No a čemu to prospěje… Že už to nebude dělat, by mi stačilo. A když ti lidi něco vymůžou zpátky, plus třeba to pár vychcánků odradí, to už by byl takový milý bonus.
No, akorát ty kamery by mě zajímaly, jak to s nima je.