Aktuálně: 2 262 inzerátů288 988 diskuzních příspěvků20 833 uživatelů

Hlídání, venčení psů-Praha- doporučení či naopak

kometa
kometa správce
14.07.2026, 12:09:49 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 14.07.2026, 10:55:34

hlídání psů doma, je z mého pohledu už dost intimní záležitost

A proto děkuji bohu za sousedku. Která obstará kocoury i rybičky. 

Sarah01
Sarah01 14.07.2026, 12:23:40 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 14.07.2026, 10:55:34

Našla jsem recenze jenom na jejich stránkách a tam si můžou napsat, co chtějí.

Sardullah
Sardullah 14.07.2026, 12:26:51 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

A to je běžné, že se tato služba platí předem?

2350 za den, to je teda pálka.

Jako teď mě tak napadá, že když bude nejhůř, tak bych se mohla třeba živit hlídáním psů …😎

Sarah01
Sarah01 14.07.2026, 12:36:40 xxx.xxx.11.197
Sardullah:

Jako teď mě tak napadá, že když bude nejhůř, tak bych se mohla třeba živit hlídáním psů …😎

Jestli máš hodně známých se psy, tak běž do toho. 👍Mě už to taky napadlo, že když skončí dřív zaměstnavatel nebo jako přivýdělek k důchodu. Jen si nejsem jistá, jestli by zdejší lidi zaplatili i jen půlku, tady ve zdejším kraji bych chtěl každej všechno nejlíp zadarmo. 🙂

Sardullah
Sardullah 14.07.2026, 14:18:07 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 14.07.2026, 12:36:40

Vůbec nemám zmapováno…tedy neslyšela jsem o tom, že by u nás někdo podobnou službu poskytoval.

Nemyslím si, že by za to u nás někdo byl ochoten zaplatit takovej ranec. Možná fakt “horních 10 tis” jak se říká, ale tam si zase myslím, že by člověk musel mít fakt reputaci nebo by ho musel někdo doporučit.

Nicméně se synem občas přemýšlíme nad tím, že až nebudeme mít naše psy, tak bychom mohli nabízet hlídání třeba štěňat…jakože by štěndo přivezli k nám jako do školky nebo právě umístění pejska během dovolené…jako ne za takový prachy, ale i pár stovek je taková malá domů.

Jako kdybysme neměli psy…nebo třeba jen jednoho, tak bychom to už provozovali dneska.

Nebo, že bych dojela vyvenčit štěndo a postarat se o štěndo, když už lidi musí po “mateřské” do práce. Ale to už bych musela být v důchodu s mojí pracovní dobou něco takovýho nedám.

Jenže zase…já sice mám zkušenosti se psy přes 35 let, ale nemám na to žádnej “papír”, nejsou za mnou žádný dohledatelný výsledky. Takže pokud bychom s tím v budoucnu začali, tak bych se musela nějak prokousat tím, že třeba nejdřív hlídat někomu známýmu a nechat ať se to rozkřikne. 

šavlozubka
šavlozubka 14.07.2026, 17:30:50 xxx.xxx.167.224
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 14.07.2026, 14:18:07

My měli pravě takhle domluvené hlídání mladého pána de facto,  že se známe z lapiní skupiny. Řešila jsem jak nejlíp vyřešit dovolenou a známá mi nabídla, že by mohl být těch deset dní u nich prakticky za naturálie. A myslím, že to ve finále bylo fakt nejlepší řešení než nějaký profi hlídání v hotelu, kde by byl nejspíš v kotci. Takhle byl v domácí smečce přímo v rodině, spal hlídací tetě u postele, měl tam psí kámošky a spoustu rukou na drbání a ještě po dvou dnech vyspává dojmy. Navíc máme příslib, že když budeme potřebovat, tak má dveře kdykoliv otevřené. 

Sardullah
Sardullah 14.07.2026, 18:54:47 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 14.07.2026, 14:18:07

Ježíši…teď jsem si všimla, co jsem napsala za hrůzu…

Jako kdybysme neměli psy

Jako já svoje chyby v pravopise, které udělám, protože na to prd vidím a spěchám, neupozorňuju, neomlouvám se za ně, ale tohle už není chyba…to je sexuální úchylka…😴

takže samozřejmě “kdybychom”

megi-the-pes (neregistrovaný) 15.07.2026, 13:01:45 xxx.xxx.120.230

20 litrů? Šak to si můžu koupit novýho psa!

megi-the-pes (neregistrovaný) 15.07.2026, 13:03:32 xxx.xxx.120.230

to se nemuselo hlídat, a dyby se ztratil, tak takhlenc, fungl novej pés

Doron
Doron 15.07.2026, 22:32:44 xxx:xxx.f824:7a9a
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 15.07.2026, 13:03:32

Já to chytla dobře, platím tisícovku denně plus jídlo a pití a jsou v tom i kachny a kočka.🤣

Sarah01
Sarah01 21.07.2026, 08:39:36 xxx.xxx.11.197

Tak u nás je to s hlídáním psů problém, asi to zatím nebudu moct dělat. Aktuálně hlídám dva a oba ojíždějí Julču, přestože je kastrovaná. 🙄

Varaxi
Varaxi 27.07.2026, 18:17:45 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Marketa z 13.07.2026, 18:34:23

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/dovolena-na-kterou-nezapomenou-sverili-mu-psy-i-klice-od-bytu-po-navratu-nasli-doma-cizi-zeny/r~aaa2901bc7910f9ca0a797f3599ac6dc/?sznclid=stvWj4OFhoGHi4GHiouGhYCLgYSCgouAzsaPg4WCi4GLg4OKh5yFh4DOxtePg4WKh4OEhICKg5yLgoDO0Y_094uAhIuL8IuLh_eBg4v294uCi_GL9Irx9ouKiouE8A&utm_campaign=hp_feed&utm_medium=seznam_distribuce&utm_source=www.seznam.cz#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=int1&dop_req_id=oh0wGpS89Y4-202607271539&dop_id=276625577

Zrzavci
Zrzavci 28.07.2026, 10:52:22 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 27.07.2026, 18:17:45

hmmm to neotevřu, bez toho, že jim odsouhlasím reklamu, nebo zaplatím.

Varaxi
Varaxi 29.07.2026, 15:03:42 xxx.xxx.129.250

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/pod-obojkem-mel-krvavou-ranu-v-pejskarske-kauze-pribyvaji-dalsi-vypovedi/r~aaa292198d0ce0886ceb50331f4c54cb/?utm_campaign=hp_feed&utm_medium=seznam_distribuce&utm_source=www.seznam.cz#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=1748900&dop_vert_id=int1&dop_req_id=x1PkIGv8Kpt-202607291235&dop_id=276695081

Pro ty, kterým nejde se proklikat, výživný výtažek (cituji):

To, co mohlo na začátku vypadat jako ojedinělý spor jedné rodiny, začíná nabývat širších rozměrů. Aktuálně.cz v pondělí přineslo příběh manželů Hubingerových z Prahy. Ti tvrdí, že za individuální hlídání svých dvou adoptovaných fenek zaplatili přes 18 tisíc korun. Když se ale nečekaně vrátili z dovolené dříve, našli podle svých slov na terase dvě cizí ženy. Jedna z nich jim měla říct, že se o jejich psy starala téměř celý týden. Manželé navíc tvrdí, že jedna z fenek byla po návratu silně vystresovaná a dva dny se schovávala za toaletou. 

(…)

Krátce po zveřejnění článku začala redakce dostávat zprávy od dalších údajných klientů hlídací služby. Nešlo jen o komentáře na sociálních sítích. Lidé posílali i fotografie nebo dlouhé konverzace z WhatsAppu. 

(…)

Jednou z těch, kdo se po zveřejnění článku redakci ozvali, je paní Iveta. Ta redakci sdělila, že v roce 2023 hledala hlídání pro svého mladého australského ovčáka jménem Kešu. (…) Během dovolené jí chodily fotografie z procházek a nic podle ní nenasvědčovalo tomu, že by se dělo něco neobvyklého. Zlom podle ní přišel až po návratu. „Pes strašně zapáchal. Myslela jsem si, že byli někde u vody. Pak jsem mu ale rozhrnula srst, sundala obojek a zůstala jsem stát. Přes celý krk měl velkou ránu se strupy,“ popisuje. Podle ní navíc bylo zřejmé, že někdo poranění ještě před jejich příjezdem ošetřoval. Srst byla slepená mastí připomínající dezinfekci a obojek nesl stopy po tom, že byl dlouhodobě utažený. Když ale Martinu Růžičkovi zavolala, měl jí tvrdit, že o žádném zranění neví. Až pak jí napsal, že po jejich telefonátu kontaktoval svého veterináře, který doporučil ránu mazat a obojek vyprat. Protože se stav psa v následujících dnech nezlepšoval, zamířila paní Iveta na veterinární kliniku. Ránu bylo nutné oholit a léčit několik týdnů. Podle veterinární zprávy, kterou má redakce k dispozici, majitelé přivezli psa s poraněním krku krátce po návratu z hlídání. Paní Iveta zároveň tvrdí, že se změnilo i chování psa. „Byl asi deset dní úplně jiný. Australáci bývají veselí a plní energie. Najednou chodil poslušně u nohy a působil hrozně zaraženě,“ říká. Zároveň ale zdůrazňuje, že nechce tvrdit víc, než může doložit. 

(…)

Další žena, která se redakci ozvala, vystupuje pod iniciálami EH. Službě měla svěřovat svého citlivého psa Delhiho. (…) Během pobytu je však podle ní Růžička kontaktoval s tím, že je Delhi příliš náročný a přestěhoval ho z jejich bytu do svého. S tím však EH nesouhlasila a trvala na tom, aby se pes vrátil zpět do prostředí, na které byl zvyklý. Krátce nato dostala telefonát od uklízečky, která do jejího domova pravidelně docházela a navzdory Růžičkově přání se rozhodla přijít uklidit i během zahraniční cesty majitelů. Majitelka tvrdí, že uklízečka našla byt ve velkém nepořádku. Podle ní vypadal, jako by se v něm několik dní pořádala bujará party. „Říkala mi, že byt vypadal, jako kdyby tam bydlelo několik lidí. Byly tam kufry, kosmetika, nafukovací balónky, alkohol. Všude byl nepořádek a Delhi byl zavřený v koupelně,“ popisuje EH. V bytě měl být cítit silný zápach moči, dveře do kuchyně byly okousané a uklízečka majitelům poslala také fotografie zakrvácených obvazů, které v bytě našla. To ale podle EH nebylo všechno. Delhi už před odjezdem majitelů trpěl onemocněním slinivky a každý den musel dostávat přesně dávkované léky. Na jedné z fotografií, kterou jí Růžička během pobytu poslal, si však EH všimla, že větší množství tablet bylo vysypané do jedné misky s krmením. „V tu chvíli mi došlo, že vůbec nemohu vědět, kolik léků skutečně dostal. Přitom jsme všechno několikrát podrobně vysvětlovali,“ říká.  

(…)

Podobné pochybnosti si zpětně vybavuje také bývalá klientka vystupující pod iniciálami ML, která měla hlídání od Růžičky využívat v letech 2018 až 2021. Tehdy ještě přes platformu Doginni, která propojuje majitele psů s prověřenými hlídači a venčiteli. (…) Po návratu z jednoho z pobytů podle ní Ruby opakovaně zvracela a z tlamy vyvrhla kus dřeva. Později si všimla, že má srst plnou jemného kovového prachu a je nezvykle špinavá. Nejhorší zkušenost ale podle ní přišla při jednom z posledních hlídání. Fenka se vrátila domů apatická, odmítala jíst a objevila se u ní inkontinence.

(…)

Velmi podobně mluví také bývalý klient vystupující pod iniciálami NB, který Martinu Růžičkovi mezi lety 2019 a 2020 čtyřikrát svěřil své dvě adoptované fenky Alenku a Bonitku. (…) První hlídání proběhlo v Růžičkově bytě. Podle NB se tehdy jedna z fen poprvé v životě pomočila uvnitř nějakého bytu a druhá dostala silný průjem. Při dalších pobytech tak hlídání probíhalo v bytě NB. Po návratu z jedné z cest také našli majitelé v lednici maso, přestože jim Růžička předtím tvrdil, že je vegan. „Dnes mi připadá neuvěřitelné, že jsme se vůbec nezeptali, kdo tam byl. Jen jsme si řekli, že je asi trochu podivín. Nenapadlo nás, že by v našem bytě mohl pobývat někdo další,“ vzpomíná. Podle něj se navíc opakoval ještě jeden zvláštní detail. Koupelna po každém hlídání silně zapáchala a zápach mizel až po několika dnech. Z dochované komunikace podle něj zároveň vyplývá, že Růžička nechával psy právě v koupelně, přestože mu s manželkou výslovně říkali, aby se mohli volně pohybovat po bytě. 

(…)

Zrzavci
Zrzavci 29.07.2026, 15:30:33 xxx:xxx.c26d:9901

Dik  no ja sama za sebe, nemůžu pochopit, že někdo svěří svoje zvire cizímu člověku a navíc mu umožní přístup do bytu. Pro mě naprosto nepředstavitelné. 

Varaxi
Varaxi 29.07.2026, 16:03:13 xxx.xxx.129.250

Pro mě taky. To ale neomlouvá toho pána, co ty služby nabízí, ale nedodá. 

efe
efe 29.07.2026, 17:11:48 xxx:xxx.830b:8dc8

Ještě víc zarážející je, že mu ty psy svěřovali OPAKOVANĚ…

Fiona.Praha
Fiona.Praha 29.07.2026, 18:11:47 xxx:xxx.8196:9e06

To je ten příběh, co tu psala 13.07.2026 jakási neregistrovaná Markéta. Pak jsem to zahlédla někda na FB a teď už i zprávy.aktuálně. Ta/ti do toho teda šlápla/šlápli pořádně. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.