Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 03.08.2026, 17:59:00
Jsem zvědavá, jestli s tím někdo ze zdejších má zkušenost. Mě děsí představa, že by si pes ještě lépe a hlasitěji říkal o to, co chce. Bohatě mi stačí jeho výmluvnost 😀
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 03.08.2026, 17:59:00
Pes si podle mačkání říká co chce…,
Ježíš pánbůh s námi a zlý pryč… takhle můžu alespoň předstírat, že jsem natrdlá a nerozumím tomu, co po mně pes chce… ale s tímto, když bych ho to sama naučila, už bych to dělat nemohla.
Jinak u nás by tohle bylo pasodoblé… Gina by se mi na to krajcvajc a Máťa není tak geniálně inteligentní, aby ho podobné věci naučil resp. dokázal mu vysvětlit, co se po něm chce, takový kynologický neumětel jako jsem já.
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 03.08.2026, 20:07:38
He he! Já si ani nevšimla, že je tam modrý a fialový čudlík. Jak to má poznat ten pes? Jako - jasně, může si pamatovat umístění. Ale stejně bych si představovala kontrastnější barvy.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.08.2026, 13:16:20
Tak já nevím,jak to napsat,za mě je to prostě….
k ničemu,ze psama jsem se vždy domluvila,to my všichni tady,a šlo to i bez této podivné věci…..
já nevím
jedna kamarádka mi jako dárek dala 2 poukazy do zvěrokruhu-za 500,v pátek jsme za to vzaly pamlsky,lojový koule,granule Žerykovi a 2 kachní větší kapsičky,pak za to vezmem zase granule jak budem v Blansku,nebo krmení andulkám,ptáčkům,to je fuk,rozhodně to využijem víc než tohle…
Tak asi to je ptákovina k ničemu, ale pointa je jiná: Dostala jste to darem ke svatbě od lidí, kteří Vás a Vašeho chotě mají rádi a jsou Vám nejblíže. Tak Vám dali, jako důkaz lásky, pochopení a akceptace, něco pro pejsky, Vaši největší lásku, která Vás provází životem. 🙂
Protože všichni víme, že máme nejradši svá zvířata, pak Chov zvířat, pak dlouho nic a pak tam někde vzadu jsou životní partneři. 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.08.2026, 13:16:20
Tomu nějak nerozumím, co ten pes má vlastně chtít. 🤔
cokoliv, co ho naucite. Majitel prirazuje tlacitkum vyznam.
na tlacitko “pamlsek” - dostane pes pamlsek. muzete tam nahrat “micek” a po zmacknuti hodit micek atd. Pes se nauci, ze kdyz zmackne jeden nebo vice tlacitek - neco se deje. Velmi casto je to nejaka reakce prave majitele teda 🙂
Na vetsine videi, co jsem k tomu videla jen pes random macka tlacitko a kmita majitel - vysvetluje, co tim asi pes chtel rici a odmenuje mackani 😀
Je to jen dalsi zpusob, jak psa zamestnat - nebo majitele 🤣
Ph má pravdu. Vlastně stejný princip jako máme my, ale jiná forma. Cinknu na zvoneček: dostanu pamlsek, cinknu na druhý : jdu ven, třetí znamená : jdeme o mě pečovat. Moc dobře vědí, který co znamená a že jen někdy má cenu zvonit, protože mimo hrací dobu trpíme selektivní hluchotou. Prostě hra pro hravé pejsky i páníčky.
No přesně, mně to taky přijde jako fajn krávovinka.
Jasně, že se se psy domluvím i bez toho, ale to je zase určitý obohacení pro ty psy. Mně to přijde jako hezkej svatební dar, ten, kdo ho pořizoval nad tím přemýšlel a chtěl udělat radost, není to dárek pro dárek.