Aktuálně: 2 304 inzerátů289 473 diskuzních příspěvků20 880 uživatelů

Příspěvky uživatele

Varaxi

Varaxi
Varaxi 02.08.2026, 10:52:56 xxx.xxx.129.250

Ja jsem jednou byla v situaci, kdy se na mě nepřiměřeně řvalo venku. Nebyl tam pes, ale moje dítě, a ani to nebyl myslivec, ale princip víceméně stejný. 

Ja jsem fakt zavolala na policii. Dala jsem to na hlasito a řekla jsem jim, že na mě řve cizí člověk, že je to mimo civilizaci a není tu nikdo, kdo by mi mohl pomoct a že si nepřipadám přímo ohrožená na životě, ale situace se může vyhrotit a jestli s nimi můžu zůstat na drátě, než odejdu. Ten chlap řval, ještě když jsem vytahovala mobil, ale v okamžiku, kdy se z telefonu ozvalo Policie ČR, zasekl se, zamumlal nějakou výmluvu, něco jako že to tak nemyslel a že se vlastně nic nestalo, protože mu došlo, že ho ta operátorka slyší a že už nemůže na mě nic moc řvát, protože policie si tyto hovory nahrává. Když jsem ho ignorovala, odešel sám. Hovor trval asi pět minut, operátorka/policistka se mě ptala na podrobnosti, celou dobu na mě mluvila a položila jsem to až na její pokyn, když se ujistila, že chlapa nevidím a že nejsem ohrožená. Ani nevím, jestli tam pak někoho poslali nebo ne, ale já žádného policistu nepotkala ani mě pak nekontaktovali. 

A je možné, že jsem se do zadavatelčiny situace vcítila až moc a promítala jsem tam svou zkušenost, ale já si fakt připadala hodně nejistě. Stalo se to pár měsíců po vraždě toho otce s dítětem, jak vrah pak šel střílet na univerzitu, a já se fakt bála. Nebylo to logické, ten chlap nebyl ozbrojen, aspoň co vím, tak ne, ale já si připadala v ohrožení. Ne snad přímém, ale vyhrotit se to mohlo.

Možná, že zadavatelka tu situaci nevnímala tak dramaticky. Možná, že ani moje situace tak dramatická nebyla. Ale… 

A za mě, když si někdo fakt nepřipadá jistý v kramflecích, má s sebou dítě nebo psa nebo starou babičku nebo sám je nějak znevýhodněn, to považuju za dobré řešení. Už proto, že když se něco stane, tak tu policii už třeba zavolat nemůžete. Tak preventivní hovor, jo, proč ne. 

Varaxi
Varaxi 01.08.2026, 15:51:52 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 01.08.2026, 10:19:02

Počkat, někdo tady dělá odborbou zdravotní diagnistiku, a já u toho nejsem? To se musí napravit. 

Máte kaz na zubu, jste krátkozraká a máte křečáky, což usuzuje, že Vaše vnitřní čakry je třeba srovnat. Toho docílíte, když budete pít dost vody, také pomůže jíst vlákninu a procházka v přírodě. Najděte si nějakou oddechovou knihu s duchovním tématem (ta nejvhodnější má modrý přebal, jméno jejího autora začíná na M, což je velice duchovní písmeno, a leží v horní poličce - kniha, ne autor) a čtěte ji při světle jantarové lampy, to totiž neobsahuje modré světlo, lepek ani chemtrails. Na zuby s kazem není nic nepšího. Velice prospěšná je též koupel v epsomské soli a u toho sledovat mouchy na okně. Jestli žádné nemáte, urychleně nějaké sežeňte, mouchy jsou dost klíčové. Bez nich se Vám ty oči ani křečové žíly nespraví. Také Vám velice pomůže protažení endokrynních žláz, máte je nějaké pokrčené.  V zimě vyražte na hory, tam k tomu protažení zaručeně dojde. Trn z paty Vám vytáhne informační detox, tedy vypněte televizi a mobil a vyoďte noviny. Nic v nich nečtěte, maximálně si můžete vyluštit sudoku (křížovky ne, to už je moc informativní). Poslouchejte výlučně mě, budu Vám posílat mimosmyslově návod, jak dále pokračovat, aby se Vaše pata po tom trnu včas uzdravila. Nejlépe mě uslyšíte, když budete užívat tradiční nápoj Keltů - tři deci medoviny do dvou deci černého piva, protřepat, nemíchat, požít. Počkáte půl hodiny a první věc, co Vás napadne, udělejte - vnukla jsem Vám ji já a pomůže Vám, abyste byla jako rybička. Leklá a volezlá slizem.  

Ne, vážně - Orionko, jestli něco pro mě bude vážně šok, tak to, že se dozvíme, že Vy nejste Vy. Nebo že jste v Bohnicích. 

Vedle ve vlákně nabízíte šutříkové podporu a finanční pomoc. Nevím, no, jasně, že si v lecčems nerozumíme, že jsme jiné a máme jiné životní zkušenosti, ale nikdy jsem Vás nepovažovala za zlou, nehodnou mého respektu ani ehm, pitomou. Jestli máte nějaké psychické problémy, to nemohu tušit, ale… jste to Vy. Pokud mám aspoň trochu odhad na lidi, tak to jste Vy. 🌹

Varaxi
Varaxi 01.08.2026, 07:14:31 xxx:xxx.28b4:7279

Mně se stalo, že jsem na vycházce se psem potkala myslivce, který na ten posed teprve jel (autem, v lese, no co už). A říkal, kam jde, že bude lovit, jestli bych mohla jít jinam. V klidu mě požádal, neprosil, nic takového, jen stručně vysvětlil důvody své žádosti. Řekla jsem, že půjdu teda jinudy, jestli mu to tak vyhovuje, a problém byl vyřešen. 

Nikdo neřval, nikdo nevyšiloval. Byla to úplně normální, obyčejná situace. Takže jsem vyhověla, protože to považuju za samozřejmé. Nejsem konfliktní. 

Ale řvát na sebe nenechám. 

Varaxi
Varaxi 01.08.2026, 07:08:04 xxx:xxx.28b4:7279
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 01.08.2026, 06:50:29

Ne, já mám jen taky svoje zkušenosti o tom, jak to, co verbálním napadením začne, může skončit. A nedomýšlejte se, prosím, ničeho, co by nebyla pravda. 

Paní byla sama v lese. Přišel chlap a řval na ni nesmysly. Mohla se cítit ohrožená, měla na to právo, a byla napadená. Verbální útok je také útok. A lidi, kteří se neovládají, mohou být nebezpeční.

Když jste uječenou čarodějnici nepoužila ve směru k zadavatelce, ke komu teda? V tomto vlákně jste to první použila Vy. Jak mám tušit něco, co tu není zmíněno? 

Varaxi
Varaxi 01.08.2026, 05:44:31 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 31.07.2026, 23:49:31

Pokud je Vaším a zadavatelčiným životním cílem, aby se na žádnou z Vás neřvalo, je Vaše rada správná přesně do chvíle, než potkáte člověka, který začuje neochotu se bránit. To si vyloží jako slabost a bude na Vás řvát o to víc, protože pochopí, že jednoduše může. A kdo ví, kam to bude směřovat dál. 

Ale ano, pokud Vaším cílem není spravedlnost, není to, aby se to neopakovalo, pokud Vaším jediným cílem je, aby ten dotyčný pán teď přestal řvát, tak omluvit se a odejít je nejlepší možnost. Akorát o tom přirovnání mám pochybnosti. Dáma se umí bránit. Dáma umí situaci uklidnit a vyřešit bez řvaní. Jenomže taky - dáma se do této situace vůbec nedostane, protože dámu potká jenom gentleman, který chápe, že na dámu se neřve. 

Dáma je tak trochu ideální konstrukt v ideálním světě. 

Já znám paní, která by se rozbrečela a zhroutila. Nevím, jak by to ten myslivec řešil. 

A nevím, jestli jsme rozmazlená generace, myslela jsem, že třeba s kometou jste plus mínus vrstevnice, takže generací to asi přímo nebude. Ale pokud to o naší generací něco vypovídá, pak to, že se chceme bránit a chceme spravedlnost. 

Jinak k té bagatelizaci problému - slovní útok je také útok. Ta paní byla napadena. A tohle velice snadno přejde do dalších forem útoku. On - úmyslně či ne - využil fyzické převahy k zastrašování v situaci, kdy obrana byla obtížná a pomoc mimo dosah. Kdyby na ni řval na ulici mezi lidmi, tak Vám snad i dám zapravdu. Ale tohle je potenciálně nebezpečná situace. A to fakt, ale fakt není v pořádku. 

A Vy radíte otočit se k útočníkovi zády? 

A co když paní chtěla či potřebovala pokračovat ve směru chůze a ne se vracet? On taky mohl reagovat gradací - takové to kam jdeš, když s tebou mluvím, a řvát vesele dál. Nebo i něco horšího. 

Vaše rada nezaručí klid, nezoručí bezpečí, což ani jiné rady zde, ale tato Vaše hlavně zaručí, že budete zády a nebudete se moct bránit. 

Varaxi
Varaxi 01.08.2026, 05:15:05 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 31.07.2026, 22:40:11

Je zadavatelka uječená čarodějnice? 

Podívejte, pokud máte faktické důvody pochybovat o zadavatelčiných slovech, prosím, podělte se o ně s námi. Pokud jediným Vaším důvodem je nějaká všeobecná nedůvěra, tak se k zadavatelce chováte nefér a nadto ji ještě přirovnáváte k uječené čarodějnici. To Vám přijde v pořádku? 

A ne, nereaguju na Vás jen proto, že jste Orionka. Reagovala jsem i na kometu, když mi přišlo, že považuje článek za vymyšlený, když pro to nebyly evidentní důkazy. Ovšem ta aspoň komentovala čĺanek, ne jeho autora. 

Varaxi
Varaxi 31.07.2026, 17:20:05 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 31.07.2026, 17:13:03

Ještě se nenašel nikdo, kdo by na to číslo zavolal v mé přítomnosti. 😀 

Varaxi
Varaxi 31.07.2026, 14:37:11 xxx.xxx.129.250

Já bych asi řekla, že jednu návštěvu z Rakouska zrovna venčím, tudíž je to v pořádku. 

Můžete si ho nahrát, když mu to oznámíte. Nebo si můžete stěžovat na příslušném mysliveckém sdružení. Třeba tam aspoň zavolat a zeptat se, co to mělo znamenat. Pokud měl někdo nějakou slovutnou návštěvu, určitě se pochlubil, takže i když neznáte jeho jméno, udělá mu to ostudu. No a nebo říct: Je ne veux pas manger ton grand-père mort a doufat, že neumí francouzsky. I když… 

Protože pokud někdo chce jít na posed, kde ho nebude nikdo rušit, nemůže si vybrat ten u silnice. 

Varaxi
Varaxi 31.07.2026, 14:23:59 xxx.xxx.129.250

Mně funguje říct, ať kontaktují mého právníka na telefonním čísle 573 314 111 a neobtěžuje mě, nebo se obrátím na policii. 

Varaxi
Varaxi 30.07.2026, 19:02:17 xxx.xxx.129.250

Když zvíře přijde s tím, že na zahradě leze kámen, tak to ještě pochopím, že sousedům utekla želva a zvíře ji našlo. Ale když na zahradě lezou vlasy, už je to na uhádnutí těžší. 

Obrázek
Varaxi
Varaxi 29.07.2026, 15:06:28 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 29.07.2026, 13:14:01

Klasika jojo efekt. Z tady těch metabolických srákor se špatně vystupuje. To chce komplet změnit menežment zvířete, ale to neuděláte, když chodíte do práce. OČR na psa na dva roky asi neprojde, že. 

Fandím, držíl palce, ale… 

Varaxi
Varaxi 29.07.2026, 15:03:42 xxx.xxx.129.250

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/pod-obojkem-mel-krvavou-ranu-v-pejskarske-kauze-pribyvaji-dalsi-vypovedi/r~aaa292198d0ce0886ceb50331f4c54cb/?utm_campaign=hp_feed&utm_medium=seznam_distribuce&utm_source=www.seznam.cz#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=1748900&dop_vert_id=int1&dop_req_id=x1PkIGv8Kpt-202607291235&dop_id=276695081

Pro ty, kterým nejde se proklikat, výživný výtažek (cituji):

To, co mohlo na začátku vypadat jako ojedinělý spor jedné rodiny, začíná nabývat širších rozměrů. Aktuálně.cz v pondělí přineslo příběh manželů Hubingerových z Prahy. Ti tvrdí, že za individuální hlídání svých dvou adoptovaných fenek zaplatili přes 18 tisíc korun. Když se ale nečekaně vrátili z dovolené dříve, našli podle svých slov na terase dvě cizí ženy. Jedna z nich jim měla říct, že se o jejich psy starala téměř celý týden. Manželé navíc tvrdí, že jedna z fenek byla po návratu silně vystresovaná a dva dny se schovávala za toaletou. 

(…)

Krátce po zveřejnění článku začala redakce dostávat zprávy od dalších údajných klientů hlídací služby. Nešlo jen o komentáře na sociálních sítích. Lidé posílali i fotografie nebo dlouhé konverzace z WhatsAppu. 

(…)

Jednou z těch, kdo se po zveřejnění článku redakci ozvali, je paní Iveta. Ta redakci sdělila, že v roce 2023 hledala hlídání pro svého mladého australského ovčáka jménem Kešu. (…) Během dovolené jí chodily fotografie z procházek a nic podle ní nenasvědčovalo tomu, že by se dělo něco neobvyklého. Zlom podle ní přišel až po návratu. „Pes strašně zapáchal. Myslela jsem si, že byli někde u vody. Pak jsem mu ale rozhrnula srst, sundala obojek a zůstala jsem stát. Přes celý krk měl velkou ránu se strupy,“ popisuje. Podle ní navíc bylo zřejmé, že někdo poranění ještě před jejich příjezdem ošetřoval. Srst byla slepená mastí připomínající dezinfekci a obojek nesl stopy po tom, že byl dlouhodobě utažený. Když ale Martinu Růžičkovi zavolala, měl jí tvrdit, že o žádném zranění neví. Až pak jí napsal, že po jejich telefonátu kontaktoval svého veterináře, který doporučil ránu mazat a obojek vyprat. Protože se stav psa v následujících dnech nezlepšoval, zamířila paní Iveta na veterinární kliniku. Ránu bylo nutné oholit a léčit několik týdnů. Podle veterinární zprávy, kterou má redakce k dispozici, majitelé přivezli psa s poraněním krku krátce po návratu z hlídání. Paní Iveta zároveň tvrdí, že se změnilo i chování psa. „Byl asi deset dní úplně jiný. Australáci bývají veselí a plní energie. Najednou chodil poslušně u nohy a působil hrozně zaraženě,“ říká. Zároveň ale zdůrazňuje, že nechce tvrdit víc, než může doložit. 

(…)

Další žena, která se redakci ozvala, vystupuje pod iniciálami EH. Službě měla svěřovat svého citlivého psa Delhiho. (…) Během pobytu je však podle ní Růžička kontaktoval s tím, že je Delhi příliš náročný a přestěhoval ho z jejich bytu do svého. S tím však EH nesouhlasila a trvala na tom, aby se pes vrátil zpět do prostředí, na které byl zvyklý. Krátce nato dostala telefonát od uklízečky, která do jejího domova pravidelně docházela a navzdory Růžičkově přání se rozhodla přijít uklidit i během zahraniční cesty majitelů. Majitelka tvrdí, že uklízečka našla byt ve velkém nepořádku. Podle ní vypadal, jako by se v něm několik dní pořádala bujará party. „Říkala mi, že byt vypadal, jako kdyby tam bydlelo několik lidí. Byly tam kufry, kosmetika, nafukovací balónky, alkohol. Všude byl nepořádek a Delhi byl zavřený v koupelně,“ popisuje EH. V bytě měl být cítit silný zápach moči, dveře do kuchyně byly okousané a uklízečka majitelům poslala také fotografie zakrvácených obvazů, které v bytě našla. To ale podle EH nebylo všechno. Delhi už před odjezdem majitelů trpěl onemocněním slinivky a každý den musel dostávat přesně dávkované léky. Na jedné z fotografií, kterou jí Růžička během pobytu poslal, si však EH všimla, že větší množství tablet bylo vysypané do jedné misky s krmením. „V tu chvíli mi došlo, že vůbec nemohu vědět, kolik léků skutečně dostal. Přitom jsme všechno několikrát podrobně vysvětlovali,“ říká.  

(…)

Podobné pochybnosti si zpětně vybavuje také bývalá klientka vystupující pod iniciálami ML, která měla hlídání od Růžičky využívat v letech 2018 až 2021. Tehdy ještě přes platformu Doginni, která propojuje majitele psů s prověřenými hlídači a venčiteli. (…) Po návratu z jednoho z pobytů podle ní Ruby opakovaně zvracela a z tlamy vyvrhla kus dřeva. Později si všimla, že má srst plnou jemného kovového prachu a je nezvykle špinavá. Nejhorší zkušenost ale podle ní přišla při jednom z posledních hlídání. Fenka se vrátila domů apatická, odmítala jíst a objevila se u ní inkontinence.

(…)

Velmi podobně mluví také bývalý klient vystupující pod iniciálami NB, který Martinu Růžičkovi mezi lety 2019 a 2020 čtyřikrát svěřil své dvě adoptované fenky Alenku a Bonitku. (…) První hlídání proběhlo v Růžičkově bytě. Podle NB se tehdy jedna z fen poprvé v životě pomočila uvnitř nějakého bytu a druhá dostala silný průjem. Při dalších pobytech tak hlídání probíhalo v bytě NB. Po návratu z jedné z cest také našli majitelé v lednici maso, přestože jim Růžička předtím tvrdil, že je vegan. „Dnes mi připadá neuvěřitelné, že jsme se vůbec nezeptali, kdo tam byl. Jen jsme si řekli, že je asi trochu podivín. Nenapadlo nás, že by v našem bytě mohl pobývat někdo další,“ vzpomíná. Podle něj se navíc opakoval ještě jeden zvláštní detail. Koupelna po každém hlídání silně zapáchala a zápach mizel až po několika dnech. Z dochované komunikace podle něj zároveň vyplývá, že Růžička nechával psy právě v koupelně, přestože mu s manželkou výslovně říkali, aby se mohli volně pohybovat po bytě. 

(…)

Varaxi
Varaxi 29.07.2026, 12:32:06 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 29.07.2026, 08:36:14

Myslím, že pokud přejde na maso, zas nabere a bude to horší než předtím. Že na té vetdietě už skončíte. 

Přeju, aby se Vám moje předpověď nevyplnila. Ale nemyslím si, že to je pravděpodobné.

Varaxi
Varaxi 29.07.2026, 12:24:04 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 29.07.2026, 10:32:34

Děti jsou roztomilé, poslouchají, papají, spinkají, krásně si hrají, na pokyn říkají hezké básbičky apod.

Já mám zvíře. Dvouleté mládě homo sapiens. Je roztomilý, když zrovna neplácá po zadku cizí paní. Když dostane krmi, z větší části si ji nacpe pod triko a pak chodí kolem a tvrdí, že má v bříšku miminko. Neposlouchá, a když, tak ne mě, a když, tak jenom když říkám něco, co se pro jeho uši nehodí. Spinká tak, že vyleze z postýlky ke mně do postele, řekne, že potřebuje spát na mě, a lehne si. Začne mi krást peřinu, polštář a životní prostor. Když si hraje, vezme si vařečku z šuplete a jde se s ní mečovat - švihá jí divoce jako šavlí a snaží se  trefit mouchu ve vzduchu. Básničku na pokyn taky řekne, ale zní: Plavaly po vodě, plavaly hovna tři, lidi si myslely, že jsou to ondatry. O věcech, které chce, tvrdí, že je potřebuje, že jsou jeho a že mu je dal ten člen rodiny, kterého zrovna nevidí, třeba strejdův pes. Když čelí neradostné vyhlídce, třeba návštěvě zubaře, ječí, křičí, vzteká se a řve: Pomóc! Milost! Na návštěvách má tendenci zabrat houpačku a nikoho k ní nepustit. Brání ji všemi silami, včetně toho, že ji olízne, aby ostatní děti daly přednost jiné zábavě, a pak otravuje, dokud tu houpačku neumyju, protože se jí taky štítí. Když si prdne, usměje se a spokojeně to okomentuje. Jakoukoli logickou argumentaci umoří neustálým dotazováním, proč. Proč musím? Proč já? Proč ne ty? A táta? Proč? Když potkáme sousedku, bezelstně se zeptá: To je paní, nebo obluda? A ještě k tomu nedoslýchá. Řekla jsem mu, ať mi podá víko, a on donesl krabičák mlíka. 

Vážně si myslíte, že dítě by dokázalo třeba jen čtvrtinu z toho?

Varaxi
Varaxi 29.07.2026, 08:52:19 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 29.07.2026, 07:02:32

Moje zvíře ukázalo prstem pod ocas a řeklo: Má ďupinu!

Varaxi
Varaxi 27.07.2026, 18:17:45 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Marketa z 13.07.2026, 18:34:23

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/dovolena-na-kterou-nezapomenou-sverili-mu-psy-i-klice-od-bytu-po-navratu-nasli-doma-cizi-zeny/r~aaa2901bc7910f9ca0a797f3599ac6dc/?sznclid=stvWj4OFhoGHi4GHiouGhYCLgYSCgouAzsaPg4WCi4GLg4OKh5yFh4DOxtePg4WKh4OEhICKg5yLgoDO0Y_094uAhIuL8IuLh_eBg4v294uCi_GL9Irx9ouKiouE8A&utm_campaign=hp_feed&utm_medium=seznam_distribuce&utm_source=www.seznam.cz#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=int1&dop_req_id=oh0wGpS89Y4-202607271539&dop_id=276625577