Aktuálně: 2 323 inzerátů289 815 diskuzních příspěvků20 940 uživatelů

Pes a jeho klouby

Fiona.Praha
Fiona.Praha 25.08.2026, 09:05:43 xxx:xxx.2fd3:4b16

Stárnou nám pesy a jejich pohyb už není tak ladný. Nijak výrazně nekulhají, ale tak nějak se při chůzi vlní. Všechny byly na fyzio a výsledek byl celkem dobrý s ohledem na věk, ale přesto bych chtěla nějak podpořit klouby. Znám jen Alavis a Geloren (ten jednou za rok koupíme). Ale, co si budeme povídat, pro 3 staré pesy kupovat kromě vitamínů i podporu kloubů, trošku leze do peněženky. Občas vyvařím prasečí nožičky. Librelu si necháváme jako možnost na horší časy. Nemáte nějaké další rady, recepty, přípravky? Díky 

Xerxova
Xerxova 25.08.2026, 09:16:05 xxx:xxx.33c9:9867

já kupovala dozím důchodcům alavis triple blend pro koně. Vyšlo to pro mamuty výrazně levněji než psí varianta a jablečná příchuť je neurážela… Množství se dá přepočítat podle množství účinné látky. Yoda zatím pravidelně nedostává nic… pokud se mu ozve to podivné odlehčování, tak tedy dostává tak jednou za rok tříměsíční dávku Canhydrox GAG (ale to je opravdu drahé a spíš na měkké tkáně). 

Sarah01
Sarah01 25.08.2026, 09:17:59 xxx.xxx.11.197

Já bych asi taky potřebovala zkušenosti jiných. Pes 9 a fena 9,5 roku a zatím dávám Geloren, na takový ten běžný provoz to myslím stačí, delší túry cca kolem 20 km jsem už s nimi odpískala, to si už prostě vzhledem k věku nemůžeme dovolit. Dřív u předchozích psů jsem mívala dobrý zkušenosti se sirupem Aptus Aptoflex a s koňským Alavisem. Tak to asi zkusím i teď. A ještě mám v plánu příští měsíc zkusit Giom Intenzivní kloubní výživu, případně Akutní pohybové potíže, dostala jsem doporučení od známých.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 25.08.2026, 09:20:35 xxx.xxx.128.138

My kupujeme doplňky na Krmiva Hulín, jsou tam třeba různé kolageny, vybírám ty s vít.C a taky to vychází dobře a už zmiňovaný Geloren ale taky koňský jablíčko a kluci dostávají poníkovskou dávku.

Sarah01
Sarah01 25.08.2026, 09:31:56 xxx.xxx.11.197
Xerxova:

já kupovala dozím důchodcům alavis triple blend pro koně. Vyšlo to pro mamuty výrazně levněji než psí varianta a jablečná příchuť je neurážela… Množství se dá přepočítat podle množství účinné látky. Yoda zatím pravidelně nedostává nic… pokud se mu ozve to podivné odlehčování, tak tedy dostává tak jednou za rok tříměsíční dávku Canhydrox GAG (ale to je opravdu drahé a spíš na měkké tkáně). 

Ten GAG je prý výborný pro štěňata. Jak jsem tady dávala fotky mých štěňat a řešili jsme ty prošlapy, tak mně to kdosi doporučoval, že s tím má výborné výsledky.

Sardullah
Sardullah 25.08.2026, 10:40:15 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 25.08.2026, 09:16:05

Já berberům běžně dávala do jídla hydrolyzovaný kolagen, když byli v seniorském věku, tak taky alavis triple blend pro koně, vycházelo to levněji, než varianta pro psy.

Současní psy zatím nedostávají nic…Gině je 6 let, Máťovi 4 roky. Defakto nějakou “prevenci” řešíme spíš zkrmováním chrupavek.

Jen si tak teď teoreticky říkám…pokud už má pes chrupavky nějakým způsobem poškozené, opotřebované stářím, tak si myslím, že už mu žádný doplněk stravy nepomůže…chrupavku to neobnoví. 

Jako hodně lidí říká, že třeba zrovna ten Alavis psu viditelně pomohl…já si říkám, že je to ale spíš tím, že obsahuje MSM a tak to ovlivňuje případnou bolest.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 25.08.2026, 10:43:05 xxx:xxx.2fd3:4b16
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 25.08.2026, 09:16:05

Dala jsem si matematickou chvilku se složením Alavisu pro koně a pro psy. Hodnoty na na 100g jsou v podstatě stejné, až na Glukosamin, kůň má 34,8g, pes 26,23g, což mi přijde jako dost, ale v gramovém dávkování to asi nehraje moc roli. Nebo ano? Máme pesy do 10 kg. U psího A je dávkování 2,25g denně 14 dní (0,59g glukosaminu) u koňského extra silného při dávkování 2,25g  hodnota 0,78g. 

Nejsem biolog a tak netuším, jestli můžu psovi ublížit tím, že budu psovi dávat koňský, kde je gukosaminu o hodně/trošku víc?

A jak to mají lidi? Je člověk kůň do 100 kg? Nebo by mu dávka mohla ublížit? 

Varaxi
Varaxi 25.08.2026, 12:57:08 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 25.08.2026, 10:43:05

Kolagen + vit. C, kyselina hyaluronová, MSM, Celadrin, chondroitin sulfát, glukosamin sulfát. 

Může zabrat libovolná látka, nemusí žádná. Pokud se bavíme o nějaké první podpoře, ne o situaci, kdy je problém zřejmý, tak je fajn začít MSM. Poměrně často je účinné, je dostupné, běžně nemůže uškodit, je levné. 

Dobrou účinnost má i Celadrin, dřív býval poměrně levný (už jsem roky bezpsí, takže nevím, jak to je nyní).

V podstatě všechny látky lze najít v podobě pro koně a lze je přepočítat podle hmotnosti a množství doporučené látky. 

Co se týče toho glukosaminu, tak spousta produktů má kolem 750 mg denně pro psy malých plemen. Pokud jsem správně pochopila, co jste napsala (tedy že koňská extra silná varianta má po přepočtu na Vašeho pejska 780 mg v dávce na den), tak by to mělo být v pohodě. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.