Kamarádka si takové mikrováhy koupila a nemůže si je vynachválit.
…má je každý, kdo si kupuje takové ty zelené nebo bílé pytlíčky…😂
a ještě jsem zapomněla na krillový olej, lepší dostupnost EPA a DHA jako protizánětlivého faktoru, a když o tom přemýšlím, tak ty aminokyseliny máme teda taky vyzkoušené… i na sobě. ( včetně i CBD s různými spektry, asi 3 měsíce každý, taky se nic převratného nestalo) Skoro všechno beru se psem taky , abych viděla, co to jako dělá. Jedině po boswellii (myslím si to, protože boswelie “ředí ” krev) mi psina masivně , celý den , krvácela z dásně nad špičákem.(ne po prvním podání, ale po delší době samozřejmě … Další pokus jsem nedělala, i když má zuby vetem vyčištěné .
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 26.08.2026, 09:48:23
hledam uz par dni svoji prepocitavaci tabulku -mela jsem porovnani konske vs psi doplnky - marne ☹️
predavkovani u chonder uplne nehrozi ani u pidi psu. je to porad jen doplnek stravy - i ta doporucena mnozstvi se lisi, neb vlastne nikde neni prokazany ucinek. Mikrovahy nejsou treba
U velkych psu jsem mela spis opacny problem - to davkovani je takove, ze to muzu krmit lopatou….nebyly schopni to ani sezrat.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 26.08.2026, 21:29:42
Složení Celadrinu je chráněné patentem či tak něco. Nebo aspoň bylo.
Ale ráda se nechám vyvézt z omylu, ono to už je fakt 7 let, co mi pes umřel, takže… Časy se mění, no.
Edit: Celadrin je patentově chráněná látka, která obsahuje derivát cetylu a směs nasycených a nenasycených mastných kyselin, zejména kyseliny myristové, myristoolejové a palmitové.
Ale jestli je to staré, neaktuální informace, to už netuším.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 26.08.2026, 21:54:25
Nevím, jestli to pomůže, já přepočítávala ze složení. Dávkování pro psa do 10 kg na psím A bylo 2,25g 14 dní, pak 1,125g. Vzhledem k tomu, že hodnoty, až na Glukosamin, jsou v těch gramech stejné, dávkovala bych stejně koňský. Jen jsem nevěděla, jak je to s tím Glukosanem.
Složení 200g Alavis Triple Blend kočka a pes: Glukosamin sulfát 2KCl 52,47 g, Chondroitin sulfát 26,10 g, MSM – Methylsulfonylmethan 86,9 g, COLLYSS™ - hydrolyzovaný kolagen typu I 0,60 g, CARTIDYSS™ - hydrolyzovaný kolagen typu II 0,60 g, Vitamin C 0,86 g ve 200 g. Pomocné látky: Jablečný pektin
Složení 1 kg Alavis Triple Blend kůň: Glukosamin sulfát 348 g Chondroitin sulfát 130 g MSM - Methylsulfonylmethan 435 g Collyss 3,4 g Cartidyss 5 g Pomocné látky - Jablečný pektin 79 g
Použití Alavis Triple Blend kočka a pes: Iniciační dávka (prvních 14 dní užívání) denně a pak udržovací (pokračovací) dávka denně. Hmotnost 5-10 kg - 2,25 g prvních 14 dní a udržovací dávka 1,125 g, hmotnost 10-25 kg - 4,5 g a 2,25 g , hmotnost 25-45 kg - 5,85 g a 3,3 g, hmotnost 45 a více kg - 9 g a 4,5 g.
Kamarádi teď dávali dlouhodobě alavis pro koně, psovi cca 40 kg. Prokazatelně pomáhal, když dva dny nedostal, velké potíže s chůzí. Starý pes. Byli na veterině, zvažovali librelu, ale psovi vyšly blbě jaterní testy a štítka, ty játra veterinář svádí na dlouhodobé podávání alavisu (bez pauzy to dostává cca dva roky?). Librela z toho důvodu zatím odložena. Já alavis mám taky zařazený do škatulky potravní doplněk, neublíží, ale na reálný problém ani nepomůže. Tomuhle psovi ale prokazatelně pomáhal a dle veterináře ale i ublížil.
Jo… to dávkování. Kamarád si vytiskl na 3D tiskárně odměrku na potřebné množství. I pro velkého psa byla přiložená odměrka silně orientační. Proto si dávkování pro pidipsa neumím představit, i na laboratorní váze. A já teda vidím rozdíl ve složení ve variantě pro koně a pro psy.
ale ty játra s Alavisem souviset mohly a taky nemusely… a jsme zase u základního problému. Co je důležitější - chodící pes a nebo trápící se pes…
a ještě doplním - opravdu je to silně individuální. Co jednomu psovi pomůže, u druhého není žádný efekt. Ono i to samotné “pajdání” a špatné zvedání a bolavost může mít milion důvodů… a opravdu každý jedinec je unikátní
U nás jede opakovaně ArtriVit Forte, to složení se mi prostě líbí. Po sezóně měsíc Canhydrox. Ten ArtriVit střídám s hydrolyzovaným kolagenen, občas vyberu něco od Orlingu, občas Geloren. Víceméně pořád něco mají. Doplňuju také oleje, nejčastěji klíčkový a lněný. Ad aminokyseliny- čas od času koupím Aminosol
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 27.08.2026, 14:06:08
nejsem vet, jen uzivatel 🙂
na tu stitku bych nechala jeste psa dotestovat - tohle neni uplne prukazne, chtela bych ultrazvuk jater a nasadila bych neco na jejich ochranu. Co jine potize nema? Cushing ap. me napada
Ze to udelal alavis a staci ho vysadit, s tim bych se nesmirila
…má je každý, kdo si kupuje takové ty zelené nebo bílé pytlíčky…😂
a ještě jsem zapomněla na krillový olej, lepší dostupnost EPA a DHA jako protizánětlivého faktoru, a když o tom přemýšlím, tak ty aminokyseliny máme teda taky vyzkoušené… i na sobě. ( včetně i CBD s různými spektry, asi 3 měsíce každý, taky se nic převratného nestalo) Skoro všechno beru se psem taky , abych viděla, co to jako dělá. Jedině po boswellii (myslím si to, protože boswelie “ředí ” krev) mi psina masivně , celý den , krvácela z dásně nad špičákem.(ne po prvním podání, ale po delší době samozřejmě … Další pokus jsem nedělala, i když má zuby vetem vyčištěné .
kecám…ne aminokyseliny(bílkoviny) ale mastné kyseliny(tuky) ….
jedině kdy vidím fakt něco jako větší chuť do pohybu je coxatab a MSM dohromady.. .