A pak by lidi chteli zabit dedu kterej si dovolil branit svy zvirata vzduchovkou a zabasla ho zasahovka. Sileny. Magorum nic a tam kde je clovek v pravu to jeste odsere

😢😢
😢😢
Fikovnice:😢😢
No, co k tomu říct? Hon na čarodějnice?
Za mě neexistují bojová plemena, jenom blbí majitelé. Zdravotní problém je mnohem méně pravděpodobný.
Proč hon na čarodějnice? Že píšou, co to bylo za plemeno?
assil:Proč hon na čarodějnice? Že píšou, co to bylo za plemeno?
Ano. V souvislosti se zákazem “bojových” plemen v některých zemích.
No já to vidím spíš jako konstatování faktu, že ty blbé majitele lze eliminovat zákazem těch psů. A jsem už ve stavu, že bych byla taky pro. Takže čím víc lidí se to dozví, tím líp, protože ten článek je psán pro lidi, kteří o tom nic nevědí.
Blbý majitel si tedy nepořídí amstafa, bude-li toto plemeno zakázáno držet, ale třeba NO. A udělá z něj stejného magora… Zakážeme NO? A jak to bude pokračovat?
Udělat z NO magora útočícího na ostatní psy bez důvodu jde mnohem hůře než z kdejakého bull psa. A navíc myslím, že spousta těch týpků by si ani žádného psa nepořídila, když by nemohli machrovat s bull psem. Jako sorry, ale moje osobní zkušenost je, že 90% problémů se psama jde za bullama a popravdě je mi jedno co za magory si je kupuje, mě jde jen o jedno, nepotkávat je.
V tom příběhu možná ani nešlo o velkého magora, který si psa pořídil. Buď někdo nedovřel branku, nebo paní tam, kde touto dobou nikdo nebývá, branku otevřela. Zase - kdyby někdo normálně šel, pes by se možná šel pomazlit. Jenže, jak zabrzdí běžec - dupnutím. Bohužel, ten pes, když zaútočil, už byl neodvolatelný a neodtažitelný. A možná by do té doby neublížil ani mouše. Jak si poprvé kousnul ( třeba z leknutí ), tak mu přeskočilo….Nejvíc by měl být ten příběh poučením pro hodné majitele hodných stafordů, kteří by mouše neublížili. A snad by to ani neměla číst veřejnost. Když se podíváte na diskuzi pod článkem - tak se množí lidi, kteří jsou odhodláni chodit na procházky s dětmi s pistolí.
No kdyby ta paní měla pistoli, tak možná by ještě žila.
A to byl včera na novinkách ještě článek, že nějaký stafordšírský teriér zabil čivavu před očima majitelky. Článek jsem jenom přeletěla očima a diskuzi radši ne. Zkusím prohledat.
https://www.idnes.cz/brno/zpravy/utok-postvany-pes-majitel-potrhany-muz-rousinov.A220209_091916_brno-zpravy_krut
Když se ponoříte do idnesu……dočtete se děsů !
Taky teď koluje tohle: https://www.prahain.cz/zivot-ve-meste/cizinec-s-agresivnim-psem-terorizuje-repy-lidem-dosla-trpelivost-a-do-rukou-vzali-mobily-14936.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Nechápu, že se to za ty roky nikomu nepodařilo vyřešit 😠.
Z bullů co jsem viděla byl v dospělosti bezproblémový jeden jediný. Ostatní byli schopní nekonfliktní existence ve společnosti jen proto, že je majitel trvale jistil a hlídal jako ostříž. Pokud má majitel takového psa, prostě ho nemůže mít bez jištění a nezkontrolovat po sobě 3x jestli zavřel branku. A pokud je to hňup, nebo taková existence jak v tom článku, tak je to dost katastrofa pro všechny okolo.
Z mého pohledu těm psům strašně snadno přepne z pohody do útoku a kvůli blbosti - někdo zamává rukama, poskočí, zakřičí, pes se ve hře převalí, zakvíkne … A pokud se jednou rozhodnou do toho jít, velice těžko se jim to rozmlouvá, když kousnou, tak nepustí. Těžko psům zazlívat, že dělají to, k čemu byli vyšlechtění, ale taky raději potkávám na vycházkách jiné psy.
Mno……….tak to jsem ráda, že jsem se přesně v tuhle dobu z Řep odstěhovala. Fuj!
A pak by lidi chteli zabit dedu kterej si dovolil branit svy zvirata vzduchovkou a zabasla ho zasahovka. Sileny. Magorum nic a tam kde je clovek v pravu to jeste odsere
Divně mluví, asi je opitý.
To je ten, co střílel do psa, až ho zabil? Radši jsem nečetla.
Zmetek nějakej. Zavřít, fakt zavřít.
My to tam měli svýho času celkem výživný. V posledním paneláku Rusák s Thajcem - vynikající kombinace, pes povlával na flexině. Ve vedlejším vchodě emerickej stafort jako kráva velkej a…..vymatlanej. Sejmul mi mou starou Bubinku - fenu, hárající starou - pes bez veškerý sociální brzdy. Naštěstí měl tehdy aspoň výjimečně koš, jinak ne. Kousnul si i do člověka-tak jako tenhle výše uvedenej šmejd. a jako návdavkem, ale to jsem tu čest naštěstí neměla, bydlela kousek od nás - tedy venčila v našich vodách, ta paní co sepsala knížku Bude dobrej. To mi dodatečně způsobilo osypky, když jsem zjistila.
jsem moc ráda, že jsme odtama pryč.
Jo, protože ten pes mu masakroval slepice. A slepice si může evidentně beztrestně masakrovat kdo chce, na ty se nikdo neohlíží. Takže odnesou to oběti, slepice a jejich majitel.
Pokračování této tragédie, pro chovatele bojových plemen nic pozitivního:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nazory-komentare-komentar-mrtvych-lidi-je-uz-prilis-cas-zakazat-nektere-psy-237666#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Toto nesmíme dopustit!
kometa:No, co k tomu říct? Hon na čarodějnice?
Za mě neexistují bojová plemena, jenom blbí majitelé. Zdravotní problém je mnohem méně pravděpodobný.
To popírání výrazu bojové plemeno je hloupost.Vznikl už v době kdy se tito psi k boji s jinými zvířaty používaly. A bohužel i používají. Ještě nedávno se chovatelé chlubili game svých psů.Najednou ticho po pěšině,jako by se z nich ta bojovnost zázračně vypařila. To,že byli zároveň selektování k bezproblémovému vztahu k lidem,je na tak tenké niti,že stačí chyba ve výchově,špatný zážitek a pak se stane katastrofa. Samozřejmě,že člověka může napadnout kterékoliv plemeno.
…