Aktuálně: 2 344 inzerátů290 463 diskuzních příspěvků21 018 uživatelů

Nejošklivější plemeno :-)

Zitka (neregistrovaný) 31.08.2026, 12:17:35 xxx.xxx.3.4

Dobrý den, článek na novinkách

https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-nejosklivejsim-psem-na-svete-se-stala-fena-mopse-s-nakrivo-vyplazenym-jazykem-40595121

meě přiměl se zeptat se v diskuzi, jaké je podle vás nejošlivější plemeno?  Ve článku jde o jednotlivce s gentickou vadou, ale mně zajímá vyloženě plemeno. Jasny, věc je to subjektivní, každý to vidí jinak….

Zrzavci
Zrzavci 31.08.2026, 12:21:31 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zitka z 31.08.2026, 12:17:35

Pro mě neexistuje ošklivé plemeno, pes.  Jasně, mám svoje favority, ale nedokážu říct, tohle plemeno je ošklivé. Může mi nesedět povaha psa- třeba pro určitou razanci vůči jiným psům, nebo okolí,  nebo malým temperamentem, velkou samostatností, nezávislostí, apod. ,ale ošklivé plemeno pro mne neexistuje.

Varaxi
Varaxi 31.08.2026, 15:51:48 xxx.xxx.129.250

Pekinéz. Ale nepochybuju, že jiným lidem se bude líbit moc. 

O trochu méně hrozný je tibetský teriér, mops, buldoček, šarpej a neapolský mastin. 

Sardullah
Sardullah 31.08.2026, 17:55:55 xxx.xxx.18.169

Mě jako první napadne mops… jenže pak je zde někdo, kfo je vlastní a člověk zjistí, že by si ho sice nepořídil, ale že je to vlastně sympatickej a roztomiloučkej pejsek.

Obecně plemena s placatou držtičkou nejsou v u mě na stupíncích vítězů v soutěži krásy… ale zase… pak se tady objeví boxeří štěnítko a pomalu se mi chce dojetím nad tou roztomilostí a vočíčkama plakat.

No a pak má člověk označit ošklivý plémě, to se fakt nedá.

Na čem záleží není subjektivní krása, ale aby bylo plemeno funkční a mnohá bohužel doplatila na to, co se lidem líbilo a následně to dané plémě bylo zmršeno právě chovem na určitý vzhled.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.