meě přiměl se zeptat se v diskuzi, jaké je podle vás nejošlivější plemeno? Ve článku jde o jednotlivce s gentickou vadou, ale mně zajímá vyloženě plemeno. Jasny, věc je to subjektivní, každý to vidí jinak….
Odpověď na příspěvek uživatele Zitka z 31.08.2026, 12:17:35
Pro mě neexistuje ošklivé plemeno, pes. Jasně, mám svoje favority, ale nedokážu říct, tohle plemeno je ošklivé. Může mi nesedět povaha psa- třeba pro určitou razanci vůči jiným psům, nebo okolí, nebo malým temperamentem, velkou samostatností, nezávislostí, apod. ,ale ošklivé plemeno pro mne neexistuje.
Mě jako první napadne mops… jenže pak je zde někdo, kfo je vlastní a člověk zjistí, že by si ho sice nepořídil, ale že je to vlastně sympatickej a roztomiloučkej pejsek.
Obecně plemena s placatou držtičkou nejsou v u mě na stupíncích vítězů v soutěži krásy… ale zase… pak se tady objeví boxeří štěnítko a pomalu se mi chce dojetím nad tou roztomilostí a vočíčkama plakat.
No a pak má člověk označit ošklivý plémě, to se fakt nedá.
Na čem záleží není subjektivní krása, ale aby bylo plemeno funkční a mnohá bohužel doplatila na to, co se lidem líbilo a následně to dané plémě bylo zmršeno právě chovem na určitý vzhled.