Aktuálně: 2 304 inzerátů289 473 diskuzních příspěvků20 880 uživatelů

Příspěvky uživatele

Varaxi

Varaxi
Varaxi 14.07.2026, 23:05:57 xxx.xxx.129.250
Varaxi:

Tak jsem si to spočítala. Od března u nas napadlo 45 mm srážek. Za červen čistá nula. Za duben symbolických 5 mm. V březnu 10, v květnu 30. 

Já se neuvařím ve vedru, já se vysuším jak švestka. 

Tak 30. června sprchlo krom těch krup 15 mm a dnes zase. To je dohromady od 1. března 75 mm. 

Průměr na měsíc je 60. 

Varaxi
Varaxi 14.07.2026, 22:54:38 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 14.07.2026, 22:28:38

Já znám rodinu s devíti dětmi. Všechno kluci. Čekali na holčičku. Ale fakt. Po desáté už do toho nešli. 

Tři děti… Neříkám, že to je časté, ale je to běžné. Normální. Z toho bych nedělala závěry vůbec žádné. 

Jako ten dotaz na holčičku, to ještě beru, to je takové, nevím, bezelstně hloupoučké. Ale jestli jsou ty děti Vaše? A kondolovat ke třem klukům? Mít syna, nemít dceru nebo mít děti jen jednoho pohlaví je nějaké méněcenné, nebo co? 

Varaxi
Varaxi 14.07.2026, 19:09:23 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 14.07.2026, 18:45:00

Paní ve smyslu titulu se váže na oslovení tím titulem, tj. paní inženýrku lze oslovit slečno, pokud ten titul nepoužijete. 

Ale jinak ano, máte samozřejmě pravdu v tom, že oslovení slečno náleží mladým dívkám a ženám a pak těm ženám, které si na to potrpí. 

Pokud stoprocentně nevím, že dotyčná je slečna, nebo to nelze díky věku rozumně předpokládat, oslovuju paní. 

Třeba v anglosaských zemích je normální oslovovat osmdesátileté dámy jako slečny, pokud slečny jsou, bez ohledu na titul nebo počet dětí. 

Ale logicky platí, že nejsme anglosaskou zemí, že. Já jen, že pokud Vás někdo osloví jako slečno, nemusí tím myslet nic špatného. Nemusí tím myslet vůbec nic. Jen je to prostě fanoušek Vražd v Midsomeru. 

Varaxi
Varaxi 14.07.2026, 18:31:06 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 14.07.2026, 18:22:20

Taky nevidím na oslovení slečno nic špatného. Když dotyčná nenosí prstýnek, tak tím spíš se nemůže divit tomu oslovení. A koneckonců nezní to třeba jako ctná panno, že.

Navíc etymologicky slečna pochází ze slova šlechtična. Tedy je to z definice oslovení uctivé, pokud není míněno ironicky. 

Na druhou stranu se nedivím ani tomu, že paní mylné oslovení opraví. Pokud byla slušně oslovena jako slečna a ona slušně oslovení opravila, nevidím na tom nic špatného. 

Varaxi
Varaxi 14.07.2026, 18:22:41 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.07.2026, 18:00:12

Madam je pro mě majitelka bordelu. To fakt není něco, co by mi lichotilo. 🙂 

Varaxi
Varaxi 14.07.2026, 18:21:24 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 14.07.2026, 17:59:23

To už si teď nikdo nedovolí.

Pošlou na Vás policii, donutí rodit císařem soudním příkazem, ale maminko Vám říkat nebudou. 

A pak se divíme, že se málo rodí, když jsou takové zkušenosti z porodnictví. 

Varaxi
Varaxi 14.07.2026, 17:45:07 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 14.07.2026, 17:36:31

No vidíte, a já byla v 32 letech generická rodička. Těm porodníkům se člověk nezavděčí. 😀 

Varaxi
Varaxi 14.07.2026, 17:30:22 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 14.07.2026, 14:09:47

Pokud jste vypadala tak mladě, že Vás tipovali na vrstevnici Vašich dětí, tak tykání chápu. Např. dvanáctiletým dětem taky nevykám. 

Ale jsem si sakra jistá, že jim je 12. Když nejsem, prostě se zeptám (ne na věk, ale jestli mám vykat, nebo tykat).

Pro mě se ta hranice tykat/vykat pohybuje kolem patnácti. U chlapců možná i výš. Ale v osmnácti je tykání prakticky neobhájitelné. No, možná když se sejdou sva čerstvě zletilí někde u baru, v čistě neformálním prostředí, tak jo, ti si asi mohou tykat hned. Ale jinak vykat. 

Varaxi
Varaxi 14.07.2026, 17:23:10 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 14.07.2026, 14:02:02

Já po třech letech bydlím zase v rodné vísce. Že mi tu tykají, považuju za normální, konec konců mě znají odmalička.

Ale že mi tykají v okolních dědinách cizí lidé, to dost odmítám. Přivydělávám si roznáškou novin, v horku chodím oblečená jako teenager, mám dlouhé vlasy a celkem málo vrásek, plus někteří lidi špatně vidí, tak mě mohou skutečně vyhodnotit jako mladší, než jsem. Ale vidí, že roznáším noviny, že jsem tudíž výdělečně činná, že řídím auto, takže mi asi není méně než 18 let. A když mi někdo takový začne tykat, obvykle muž kolem padesátky, začnu mu tykat taky. Některé to zarazí, ale většina si ani nevšimne. A asi jim to nevadí a neberou to jako drzost. 

Ženy, muži kolem třiceti a čtyřiceti (tj. moje věková skupina) a starší pánové kolem 70 a více mi netykají, pokud se neznáme. Někdy ani tehdy, když se známe. 

Co mě sejří víc než tykání, je bodré pokyvování a projevy objektivizace a absence respektu. Takové to - doufám, že v létě budeš/budete roznášet noviny v plavkách. To je pak úplně jedno, jestli tyká, víte, že jste pro něj jen kus masa ve výloze. Nesahej, ale očumuj a komentuj dle přání. A maso ve výloze se má ještě cítit poctěno a polichoceno, že je někdo ocenil a vůbec si všiml. 

Nejlepší je, když Vám to sdělí pán dvojnásobného věku, ženatý, jehož děti jsou starší než Vy, je to známý Vašeho táty, k tomu stojí v brance jenom v trenýrkách, protože vyšel po ránu nakrmit slepice. To pak víte, že ještě ten den bude žvanit v hospodě, že tu roznáší nějaká nová kočka noviny, vypadá tak a tak, ale je to netýkavka nebo ještě nějaké jiné, horší slovo (protože jsem mu ty plavky dala náležitě sežrat). A to není žádný můj kamarád, já toho pána viděla předtím tak dvakrát v životě ve frontě na poště, de facto to je cizí člověk. 

Mám tam pána, který mi říká - Vy jste čiperka, ke snídani si už můžu přečíst noviny. Vám to utíká do toho kopce. A podobně. To je hezké. Pokaždé se pozdravíme, popřejeme si krásný den. Když to srovnám s jinými… 

Tykání je projev blízkosti nebo malého respektu. Kdo nechce, aby se k němu cizí lidi chovali jako k děcku, neměl by dovolit, aby mu tykali. A u formálního vztahu zákazník-prodavač už vůbec není tykání vhodné. 

Varaxi
Varaxi 14.07.2026, 16:51:17 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 14.07.2026, 12:30:28

To mi připomnělo, jak jsem kdysi pubertálně obdivovala Lasseho Matberga. 😀 Teď to sama nechápu. 😀 Jako kouká se na něj pořad dobře, to jo, ale mít ho doma? Díky, nechci. Chlap by neměl mít víc kosmetiky než já, neměl by trávit víc času před zrcadlem a na váze než já a neměl by řešit, co jí, víc než já. A to on stopro dělá všechno. 

Varaxi
Varaxi 14.07.2026, 12:55:20 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.07.2026, 12:22:10

Zadavatel(ka) píše, že léčí, ne že je podává preventivně. Krom toho ta drůbež nemusí být užitková. Což nic nemění nic na pravdivosti Vašeho tvrzení, že preventivní podávání ATB je špatné.

Asi mají nějaký problém, veterinář tohle předepsal a doporučil, a zadavateli se to nelíbí a ptá se, jestli na to můžou ty slepice pojít. Možná nějaké už pošly a zadavatele zajímá možná souvislost. Tak ten dotaz chápu já.

Jako takhle - netuším, jestli na samotnou kombinaci léků může umřít slepice, ale předávkovat se tím určitě dají a krom toho oslabenému organismu stačí méně.

Chce to znát více informací. 

Varaxi
Varaxi 14.07.2026, 10:21:19 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.07.2026, 09:07:18

Nevím, proč by to mělo být vymyšlené. Presumpce neviny plus nechci si domýšlet o lidech, které neznám, jen to nejhorší.

No a čemu to prospěje… Že už to nebude dělat, by mi stačilo. A když ti lidi něco vymůžou zpátky, plus třeba to pár vychcánků odradí, to už by byl takový milý bonus.

No, akorát ty kamery by mě zajímaly, jak to s nima je. 

Varaxi
Varaxi 14.07.2026, 10:17:55 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.07.2026, 09:07:29

Jenomže občanskoprávní spor platíte Vy. A je otázka, jestli a co vysoudíte a jaká je vymahatelbost toho, co vysoudíte. 

A i když vysoudíte i poslední gatě a skutečně je i vymůžete, pořád Vám to nemusí zaplatit náklady na soud. A pokud náhodou vysoudíte i zaplacení těchto položek, pořád ještě to nemusí stát za ty roky nervů, pokud se ten somrák bude odvolávat. 

Kdežto trestní řízení jde de facto mimo Vás. Vy jste svědek a poškozená, ale soudní proces vůbec nevedete. 

Tam je akorát otázka těch kamer, jak moc to je z hlediska legality v pořadku, že vůbec nahrávali, co se tam děje, resp. jestli je v pořádku, že o tom ten somrák nebyl informován. Aby nakonec s naší justicí neplatili oni jemu… 

Varaxi
Varaxi 14.07.2026, 08:15:45 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 14.07.2026, 05:27:32

A těch klíšťat, co tam mají. Vždycky, když jdu do tamního arboreta, přinesu si tři čtyři kousky. 

Varaxi
Varaxi 11.07.2026, 08:46:54 xxx.xxx.129.250

Já vím, že píšu s dvoutýdenním předstihem, ale opravujou nám síť, to minule trvalo skoro měsíc, tak radši dříve než později nebo vůbec:

Děkuji administrátorům za jejich práci a přeji, ať si Den administrátorů pěkně užijí. Slaví se poslední pátek v červenci, tak máte čas se na tu oslavu pořádně připravit. 🙂